Do hrnce si nalijeme horkou vodu a hodně osolíme hrubozrnou solí, cca 4 lžičky. Sůl zamícháme aby se rozpustila. Mozzarellu si nakrájíme na menší kousky a vložíme do vody. Vznikne nám postupně hladká, táhnoucí se hmota. Ve chvíli, kdy se nám hmota lepí na lžíci, můžeme začít s výrobou korbáčiku.
2
Láďa Hruška to předvedl takto - rozpuštěný kousek sýra v horkém stavu nabral lžící a v prstech ho párkrát jakoby prohnětl. Vznikla mu kulička. Z té pak prsty vytahoval opatrně, dlouhé, táhnoucí se nudle. Ty okamžitě chladil ve studené vodě, kterou nezapomeňte osolit třemi lžičkami.
3
Když vám sýr vychladne natolik, že už z něj jde obtížně vytahovat provázky, ponořit znovu na chviličku do horké vody, dokud opět nezměkne. Pak už jen korbáčiky vyndáme ze studené vody a necháme osušit.