g
zakysaná smetana
krémová hustá, dva kelímky, cca
Postup přípravy receptu
1
Mléko s cukrem a pudinky uvaříme dle návodu do hustého pudinku, který odstavíme a ještě do horkého vmícháme máslo, které necháme mícháním volně a bez dalšího vaření rozpustit. Vše pak necháme za občasného promíchnutí zchladit a poté zašleháme tvaroh a smetany v hladký lehký krém. Ten pak nandáme do misek nebo skleniček. Po vychladnutí v lednici dozdobíme dle chuti a fantazie ovocem, oplatkou, piškotem, čokoládou, kokosem... a podáváme.
2
Místo zakysané smetany můžeme použít například řecký tučný jogurt a místo tvarohu mascarpone.
3
Podáváme k večeři, svačině nebo jako chuťovku k televizi místo brambůrků. Použít můžeme také jako součást pohárů, náplní dortů...