Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko přidáváme jen tolik, aby tato hmota byla spíš tužší. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto zabalíme do pevné (né hrubé!) látky a pořádně svážeme. Necháme těstu trochu místa, při vaření nám nakyne! Vaříme zhruba 20 minut.
2
Já osobně se přesvědšuji o tom zda je knedlík hotov tak, že po 20-ti minutách ho vyndám, rozvážu a špejli píchnu do prostřed. Pokud se na špejli těsto přilepí, rychle svážu a dám ještě chvíli povařit. Pokud se vám knedlík povede, budu velmi ráda.
Knedlík super. Jednoduchý a výborný. Doporučuji tento recept. Stává se naším oblíbeným.
alena d.
|2. 11. 2010 22:21
kolik mouky - 6 čeho?? a v ingrediencích nejsou žloutky, v receptu ano ???
Tereza
|11. 3. 2006 11:40
Vynikající je také,když do knedlíku přimícháte dozlatova usmaženou cibulku
Michaela B.
|6. 9. 2005 12:54
hmm, hned to vyzkousim....
Maida
|25. 8. 2005 21:31
A když pečete vepřové maso a chcete tento knedlík jako přílohu, nejlepší je cca 20 minut před koncem pečení přidat knedlík do pekáče k masu (nebo udělat několik menších válečků). Krásně nasákne šťávou z masa a je výborný.
Lenka Dobešová
|22. 8. 2005 11:05
Tak to nevím marto,ale vím,že je výborný!!
marta
|22. 8. 2005 08:45
neni to nahodou znamy karlovarsky knedlik?
Arina
|19. 8. 2005 11:27
No zná, nezná. To jsou vlastně hrnečkové knedlíky. Místo do ubrousku je možné je uvařit ve vymazaných hrnečcích. V tom případě se vaří od bodu varu těch 40 minut. Hotové se nakrájí a mohou se obalit ve strouhance. Jsou doopravdy dobré, ale takové sladší. ke kysanému zelí se moc nehodí.
Kuchařka on-line
|18. 8. 2005 21:46
Opraveno.
Lenka Dobešová
|18. 8. 2005 21:18
Já se Vám omlouvám za překlep,máte pravdu po 20 min. skutečně by měl být a když né tak radši ještě povařit.Těší mě,že tento recept nikdo nezná,je totiž od jedné paní a ta je jednička ve vaření.
Anndy KV
|18. 8. 2005 18:33
jen 6lžic mouky? A vařit 40minut? To je divné. Knedlík dělám minim. z 500g mouky a vařím jen 20minut!