• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí knedlík ke svíčkové
Napište svůj komentář k receptu

Domácí knedlík ke svíčkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí knedlík ke svíčkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks rohlík
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks sníh z bílku
    • mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko přidáváme jen tolik, aby tato hmota byla spíš tužší. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto zabalíme do pevné (né hrubé!) látky a pořádně svážeme. Necháme těstu trochu místa, při vaření nám nakyne! Vaříme zhruba 20 minut.
2
Já osobně se přesvědšuji o tom zda je knedlík hotov tak, že po 20-ti minutách ho vyndám, rozvážu a špejli píchnu do prostřed. Pokud se na špejli těsto přilepí, rychle svážu a dám ještě chvíli povařit. Pokud se vám knedlík povede, budu velmi ráda.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

Terijaki ze svíčkové

Terijaki ze svíčkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ozzy2233 | 18. 4. 2016 19:08

    Knedlík super. Jednoduchý a výborný. Doporučuji tento recept. Stává se naším oblíbeným.

  • alena d. | 2. 11. 2010 22:21

    kolik mouky - 6 čeho?? a v ingrediencích nejsou žloutky, v receptu ano ???

  • Tereza | 11. 3. 2006 11:40

    Vynikající je také,když do knedlíku přimícháte dozlatova usmaženou cibulku

  • Michaela B. | 6. 9. 2005 12:54

    hmm, hned to vyzkousim....

  • Maida | 25. 8. 2005 21:31

    A když pečete vepřové maso a chcete tento knedlík jako přílohu, nejlepší je cca 20 minut před koncem pečení přidat knedlík do pekáče k masu (nebo udělat několik menších válečků). Krásně nasákne šťávou z masa a je výborný.

  • Lenka Dobešová | 22. 8. 2005 11:05

    Tak to nevím marto,ale vím,že je výborný!!

  • marta | 22. 8. 2005 08:45

    neni to nahodou znamy karlovarsky knedlik?

  • Arina | 19. 8. 2005 11:27

    No zná, nezná. To jsou vlastně hrnečkové knedlíky. Místo do ubrousku je možné je uvařit ve vymazaných hrnečcích. V tom případě se vaří od bodu varu těch 40 minut. Hotové se nakrájí a mohou se obalit ve strouhance. Jsou doopravdy dobré, ale takové sladší. ke kysanému zelí se moc nehodí.

  • Kuchařka on-line | 18. 8. 2005 21:46

    Opraveno.

  • Lenka Dobešová | 18. 8. 2005 21:18

    Já se Vám omlouvám za překlep,máte pravdu po 20 min. skutečně by měl být a když né tak radši ještě povařit.Těší mě,že tento recept nikdo nezná,je totiž od jedné paní a ta je jednička ve vaření.

  • Anndy KV | 18. 8. 2005 18:33

    jen 6lžic mouky? A vařit 40minut? To je divné. Knedlík dělám minim. z 500g mouky a vařím jen 20minut!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Polohrubá mouka Rohlík Sníh z bílku Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Boršč

Boršč

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

43
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
40
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
31
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Domácí knedlík ke svíčkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact