• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí knedlík ke svíčkové
Napište svůj komentář k receptu

Domácí knedlík ke svíčkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí knedlík ke svíčkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks rohlík
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 150
      g máslo
    • 2
      ks sníh z bílku
    • mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme mouku, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, sůl dle chuti, promícháme a mléko přidáváme jen tolik, aby tato hmota byla spíš tužší. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto zabalíme do pevné (né hrubé!) látky a pořádně svážeme. Necháme těstu trochu místa, při vaření nám nakyne! Vaříme zhruba 20 minut.
2
Já osobně se přesvědšuji o tom zda je knedlík hotov tak, že po 20-ti minutách ho vyndám, rozvážu a špejli píchnu do prostřed. Pokud se na špejli těsto přilepí, rychle svážu a dám ještě chvíli povařit. Pokud se vám knedlík povede, budu velmi ráda.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

Terijaki ze svíčkové

Terijaki ze svíčkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ozzy2233 | 18. 4. 2016 19:08

    Knedlík super. Jednoduchý a výborný. Doporučuji tento recept. Stává se naším oblíbeným.

  • alena d. | 2. 11. 2010 22:21

    kolik mouky - 6 čeho?? a v ingrediencích nejsou žloutky, v receptu ano ???

  • Tereza | 11. 3. 2006 11:40

    Vynikající je také,když do knedlíku přimícháte dozlatova usmaženou cibulku

  • Michaela B. | 6. 9. 2005 12:54

    hmm, hned to vyzkousim....

  • Maida | 25. 8. 2005 21:31

    A když pečete vepřové maso a chcete tento knedlík jako přílohu, nejlepší je cca 20 minut před koncem pečení přidat knedlík do pekáče k masu (nebo udělat několik menších válečků). Krásně nasákne šťávou z masa a je výborný.

  • Lenka Dobešová | 22. 8. 2005 11:05

    Tak to nevím marto,ale vím,že je výborný!!

  • marta | 22. 8. 2005 08:45

    neni to nahodou znamy karlovarsky knedlik?

  • Arina | 19. 8. 2005 11:27

    No zná, nezná. To jsou vlastně hrnečkové knedlíky. Místo do ubrousku je možné je uvařit ve vymazaných hrnečcích. V tom případě se vaří od bodu varu těch 40 minut. Hotové se nakrájí a mohou se obalit ve strouhance. Jsou doopravdy dobré, ale takové sladší. ke kysanému zelí se moc nehodí.

  • Kuchařka on-line | 18. 8. 2005 21:46

    Opraveno.

  • Lenka Dobešová | 18. 8. 2005 21:18

    Já se Vám omlouvám za překlep,máte pravdu po 20 min. skutečně by měl být a když né tak radši ještě povařit.Těší mě,že tento recept nikdo nezná,je totiž od jedné paní a ta je jednička ve vaření.

  • Anndy KV | 18. 8. 2005 18:33

    jen 6lžic mouky? A vařit 40minut? To je divné. Knedlík dělám minim. z 500g mouky a vařím jen 20minut!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Polohrubá mouka Rohlík Sníh z bílku Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Banánky I

Banánky I

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Houbové lasagne

Houbové lasagne

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Vařený hrách

Vařený hrách

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

41
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
28
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Domácí knedlík ke svíčkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact