Maso nakájíme na kostky, promícháme se solí a necháme týden uležet. Poté hovězí maso pomleme najemno, vepřové maso nahrubo nebo nakrájíme na kostičky cca 1x1 cm. Přidáme koření, prolisovaný česnek a vodu. Směs důkladně promícháme. Uděláme placku, kterou na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Maso případně dochutíme. Plníme do střev a udíme mezi 60-70 °C zhruba 12 hodin.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana K.
|3. 3. 2008 13:27
Abys ochutnal, jak je to okořeněné a osolené, tak to na kousíčku musíš vyzkoušet, nejlépe tedy na té miniplacce, kterou si uděláš z 1 lžíce směsi nebo si uděláš malinkou klobásku a uvaříš ve vodě - potom po ochutnání celou směs dokořeníš či dosolíš - chápete? tak je to myšleno.
tomas novak
|25. 11. 2004 12:36
protoze asi ochutnas jestli je to treba prisolit,pridat palivou papriku atd.......
Jiří Suk
|27. 10. 2004 10:16
Proč dělám placku a peču ji na oleji, když přece směs dávám do střev a pak udím ? Já tomu vůbec nerozumím.