• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí kečup
Napište svůj komentář k receptu

Domácí kečup

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 118
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí kečup
Domácí kečup
Domácí kečup
Domácí kečup
Domácí kečup
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g cibule
    • 30
      g sůl
    • 2
      kg rajčata
    • 4
      česnek
    • 4
      lžíce ocet
    • 0,25
      lžička skořice
    • 5
      hřebíček
    • 1
      lžička tymián
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce nové koření
    • 2
      ks feferonka 1-2
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 250
      g jablka
    • 150
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Rajčata, cibuli a neoloupaná vyčištěná jablka nakrájíme a za občasného míchání rozdusíme. Rozdušenou zeleninu rozmixujeme, přidáme cukr, sůl, ocet a všechno koření a dusíme 30 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Směs protlačíme přes cedník a dusíme do potřebného zhoustnutí. Horký kečup plníme do lahví, uzavřeme a převrátíme dnem vzhůru. Necháme takto kečup vychladnout, potom ho odložíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatová omáčka na těstoviny

Rajčatová omáčka na těstoviny

Rajčatová omáčka na pizzu

Rajčatová omáčka na pizzu

Rajčatová omáčka s krevetami

Rajčatová omáčka s krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Smékalová | 15. 9. 2009 20:13

    Jednoduché a dobré, i když jsem se poprve blbě podívala a místo na 2 kg rajčat jsem počítala ostatní ingredience na 1 kg... 2. pokus je dle originálního receptu :-)

  • Michaela Linhartová | 14. 8. 2009 14:41

    Také dělám tento kečup a pak ho používám hodně na pizzu.

  • Tereza J. | 23. 8. 2008 19:42

    Pán Michal, dobré to je určite, bazalka je najlepšia bylinka k paradajkám, ale kečup to nebude :)))

  • Michal Ivasjuk | 23. 8. 2008 17:55

    Vyzrálá rajčata nakrájejte na čtvrtky, naskládejte do zavařovací sklenice 370ml, mírně posolte a přidejte snítku bazalky. Jemně stlačte, pustí vlastní šťávu a zavíčkujte. Sterilizujte cca 15 min na 85 st.C. Opravdu výborné, jako čerstvé. Jsou lepší než ta konzervovaná v plechu.

  • Dana | 28. 8. 2006 10:47

    Skutečně výborný, do druhé dávky jsem přidala cca 20 dkg vypeckovaných švestek - můžu jen doporučit.

  • Margita | 2. 8. 2006 06:54

    Urobený, výborný. Nedala som tymián. Pridala som červenú repu kvôli farbe. Z dvoch dávok bolo 6 pohárov 2,5 dcl. Všetko som rozvarila, nechala vychladnúť. Po dávkach som dávala do gáze /látka akoby fášovina/ a jemne som stláčala. Potom som varila až bol dostatočne hustý. Je veľmi jemný a páči sa mi aj keď je to dosť práce. Ale svoj kečup je svoj. V budúcnosti by som troška ubrala soli. Po odparení sa mi zdal trošku slanší na môj vkus. Ale to je vec chuti. Dávam 1.

  • Věra | 12. 5. 2006 14:25

    Super nápad s mraženýma rajčatama... já takto mrazím houby. Pokrájené nechám krátce přejít varem v mírně slaném roztoku přecedím dám do mikrotenového pytlíku, dám do krabičky od tvarohu, ono se to vyformuje dám vychladlé na mrazák a když zamrzne vyndám pytlík z krabičky a houby naskládám všechny stejně tvarované. takto dělám i špenát z kopřiv, jahody s cukrem apod. Vše se krásně skládá na mrazák a když něco hledám zase se vše krásně naskládá zpět jako malé cihličky.

  • Michaela Atherton | 12. 5. 2006 14:17

    Chutnaji mrazena rajcata stejne jako cerstva? Ja kolikrat potajmu davam tchyni lednici na mensi stupen, jelikoz mi moje rajcata pripadaji zmrazena a chutnaji pak vodove.

  • Marsí | 12. 5. 2006 13:33

    Dámy ty loupaná zavařená rajčata tedy zkusím. Zatím jsem tedy neměla odvahu a to zavařuju a mrazím kde co.Např. papriky na plnění oblanšíruju a pak naskládám ( nastohuji) do sebe a do poslední dám kuličku alobalu, aby se nesplaskla. Vložím do sáčku a mrazím. No a pod maso papriku nakrájím na proužky, oblanšíruju ( nebo oblanžíruju?..:o)) a také zmrazím v sáčcích nebo krabičkách.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 5. 2006 12:53

    Vidíte, Zdeno, to mě nikdy nenapadlo, dát rozmixovaná rajčata mrazit. Díky za tip:-)

  • Tereza Jarčušková | 12. 5. 2006 12:47

    Keď budem mať čas, tak vám pridám jednu pomazánku zo surových paradajok na zimu. Len momentálne mám trocha málo časa, takže neskôr : )))

  • Zdena z JM | 12. 5. 2006 12:29

    A k těm kečupům-na výrobu domácího kečupu jsem příliš líná.Ty kupované jsou stejně chuťově lepší i když domácí jsou asi zdravější-neobsahují konzervanty.Vyrábím si jen polotovar na výrobu rajských omáček a polévek nebo různých omáček na těstoviny.Rajčata celá i se slupkou rozmixuji a dám zmrazit do různě velkých plastových krabiček.

  • Zdena z JM | 12. 5. 2006 12:17

    Když jsme u toho leča,dělám jej tak,že papriky a rajčata nakrájím,jen tak bez ochucení podusím(aby zmenšily objem) a dám do mrazáku.V zimě potom už jen na opraženou cibulku hodím kostku zmrazeného leča (zmrazím ho v plastové krabičce a pak přendám do mikrotenového sáčku),podusím,přidám vejce,uzeninu,ochutím a lečo je hotovo.Nebo je použiju pod maso.Když je málo času,tak zralá rajčata nakrájím na čtvrtky,dám do sáčku a zmrazím.Používám pod maso.l

  • Andulka | 12. 5. 2006 11:58

    diky za inspirace, papriky nakrajene na prouzky a oloupana rajcata jako smes pod maso pouzivam taky, na leco pridavam cibuli a malinko povarim. Samotna rajcata budu zkouset letos poprve, a az je dneska pujdu ven sazet si na vas vzpomenu :-)

  • NMarta | 12. 5. 2006 11:38

    A když bude nadúroda paprik, do sklenice srtřídavě skládám rajčata a papriky, mírně osolím a šup do hrnce zavařit. Používám pod maso.Taky krájím velká rajčata na čtvrtky, malá na polovinu a loupu, loupu i když zavařuji lečo.Když mám málo času, naskládám do sklenice rajčata, papriky i nakrájenou cibuli a zavařím, potom používám jako polotovar pro přípravu leča.

  • chemik | 12. 5. 2006 11:18

    chcete li lepší barvu přidejte hrstičku zralých ostružin

  • Jaroslava Oumarová | 12. 5. 2006 11:13

    Ještě jsem zapomněla dodat, že krájím jen ta velká rajčata a na větší kusy. Sterilovala jsem je při 85°C asi 15-20 minut.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 5. 2006 11:11

    Dělám je jako NMarta, jen oloupaná nakrájím, lehce osolím a steriluju.

  • Marsí | 12. 5. 2006 10:56

    Já bych také prosila nějaký přesný receptík na domácí ( nejlépe loupaná) zavařená rajčata.Pravda...některá v obchodě nejsou ani tak drahá, ale domácí z trhu jsou prostě domácí.Předem děkuji.

  • NMarta | 12. 5. 2006 10:51

    Já rajčata nakrájím, skládám do sklenice a mírně prosolím. Ale opravdu mírně. Zavíčkuji a dám do zavařovacího hrnce. Rajčata pustí šťávu.

  • Andulka | 12. 5. 2006 07:46

    Pani Oumarova ty rajcata jste sterilovala jen tak bez niceho? Chtela bych to letos skusit pokud bude uroda.

  • Tereza Jarčušková | 11. 5. 2006 14:05

    To rozmixovanie je tam preto, lebo máte podstatne menší odpad pri pasírovaní. Ostane vám len korenie a šupky paradajok.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 13:39

    Tento kečup je moc dobrý, také ho dělám:-) Když se urodí, vyrábím i svůj protlak. Osolená rajčata rozdusím, propasíruju a vařím do zhoustnutí. Pak liju do skleniček od přesnídávky. Vloni poprvé jsem sterilovala krájená loupaná rajčata a moc se mi osvědčily tam, kde jsem dříve dávala ty z Valfruty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Omáčky & guláše Rajská a rajčatová
Chuťovky Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Cukr Feferonka Hřebíček Jablka Mletá paprika Nové koření Ocet Pepř celý Rajčata Skořice Sůl Tymián

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

101
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
18
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Domácí jogurt
Domácí jogurt
Domácí kachní paštika
Domácí kachní paštika
Domácí kandovaný zázvor
Domácí kandovaný zázvor
Domácí koblížky od babičky
Domácí koblížky od babičky
Domácí kokosové mléko
Domácí kokosové mléko
Domácí kokosový pribináček
Domácí kokosový pribináček
  • Recepty.cz
  • Domácí kečup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact