• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Domácí kandovaný zázvor
Napište svůj komentář k receptu

Domácí kandovaný zázvor

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí kandovaný zázvor
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg zázvor čerstvý
    • 1
      l voda
    • 1
      kg cukr krupice
    • moučkový cukr není nutný

Postup přípravy receptu

1
Zázvor očistíme, nakrájíme na plátky(cca 4mm) a dáme do vody povařit na 20 minut. Pak přidáme cukr, necháme přejít varem, odstavíme a necháme 24 hodin stát.
2
Druhý den opět 20 minut vaříme, odstavíme a necháme opět 24 hodin v nálevu.
3
Třetí den opět 20 minut povaříme, pak scedíme(nálev si necháme), necháme dobře okapat.
4
Takto připravený zázvor obalíme v moučkovém cukru, rozložíme na mřížce(síťce) a necháme úplně oschnout.
5
Pokud nechceme mít kandovaný zázvor příliš sladký, obalovat v cukru nemusíme.
6
*Scezeným nálevem můžeme sladit čaj, můžeme jím osladit chlazený nápoj z citronové šťávy... .
7
*Kandovaný zázvor je dobrý při nachlazení, pro dobré trávení, odstraňuje nevolnost(i cestovní), zlepšuje krevní oběh, zahřívá tělo, působí proti plynatosti... .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí sušené maso I.

Domácí sušené maso I.

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Staročeský domácí chléb

Staročeský domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nikita | 28. 4. 2017 08:59

    Výborný! Měla jsem doma jen třtinový cukr a taky dobrý. Sirup nemá chybu, škoda, že ho docela dost skončilo na sporáku, když mi při třetím vařením obsah vypěnil ven... :-) Děkuju moc za sdílení receptu.

  • Máťa | 8. 2. 2017 20:49

    Skvělý :-)) a je to síla :-D

  • Týna | 10. 11. 2016 14:24

    Je zajímavé, že se vařením neztratí ostrost zázvoru a i po usušení je docela hodně aromatický, takže děti ho nechtějí, ale nám chutná. Uzobáváme a doufáme, že si nás chřipka všude přítomná nevšimne :)))))

  • Marta | 7. 11. 2016 20:11

    Prosím můžu dát sušit do sušičky ??

  • bubak | 1. 2. 2016 20:13

    je to skvely, imponuje mi ta lehka stiplavost a sirup je uplne nejvic mnamozni :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-P <:-) <:-) <3 :-)) :-D

  • dodo | 11. 12. 2014 10:44

    jo

  • Michal | 11. 12. 2014 10:41

    Tak se o svůj recept poděl :-\

  • Ost | 4. 11. 2014 09:40

    Přijde mě, že u tohohle receptu se dlouhým varem, v tomto případě 60 minut, všechno co je cenné vytrácí, mám recept, který sice trvá týden, než je zázvor hotový, ale vaří se celkem pouze 15 minut, kandování trvá 8 dní, ale je z něj výborný sirup a kandovaný zázvor neztrácí na vitamínech. ;-)

  • Luďka | 7. 11. 2013 20:23

    Já kandovaný zázvor přikusuji ke kávě a je to skutečně povzbuzující a hlavně výborné na dýchací cesty a dutiny zvláště v zimě to musí být velice léčivé.

  • Simona | 16. 1. 2013 16:43

    Věřím že léčivý je, po třech dnech jsem zas jak rybička. Teď ho pravidelně podávám příteli, který si bacila schoval k sobě do krku :-D .

  • Máčková | 6. 12. 2012 15:11

    Na mě je hodně pikantní,ale manžel ho cucá s chutí.Já měla už podruhé chřipku a jeho se ani netknula,tak má na něj asi dobré účinky. :-)

  • Družba Bohuslav | 16. 3. 2012 19:09

    Dělali jsme dle receptu, je dobrý avšak zázvor i po usušení je dost tvrdý......

  • Dušana | 23. 2. 2012 07:50

    Už dvakrát jsem ho dělala, máme ho v mističce a ujídáme. Má grády, ale nachlazení se nám zatím vyhýbá. Zbylý nálev je ještě lepší :-* , přidávám ho do černého čaje s citronem.

  • Bartáková Monika | 23. 1. 2012 11:59

    Zázvor v cukru dělala už moje babi, říkala, že je to všelék. Mě tenkrát moc nechutnal, dneska si ráda zobnu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Vaření Vegetariáni Vánoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Moučkový cukr Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

90
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
70
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
29
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jogurt
Domácí jogurt
Domácí kachní paštika
Domácí kachní paštika
Domácí kečup
Domácí kečup
Domácí koblížky od babičky
Domácí koblížky od babičky
Domácí kokosové mléko
Domácí kokosové mléko
  • Recepty.cz
  • Domácí kandovaný zázvor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact