Kakao rozpustíme v trošce mléka (je-li instantní kakao sladké, dáme méně cukru). Smetanu, cukr a žloutky smícháme, metlou našleháme a ve vodní lázni zahříváme až k bodu varu (nevaříme !).
2
Stáhneme z ohně a přecedíme přes nekovové sítko nejlépe do kameninové nádoby, zde necháme hmotu za občasného promíchání vychladnout. Potom mrazíme - nejlépe ve zmrzlinovém strojku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|27. 6. 2007 14:52
Jo, jo, Jano z VM, udělám. Už se těším jak doletím z práce. Rychle ušlehám a ještě večer do ní budu vrtat ... to je jasné :)))) A ne sama, to je víc jak jasné :))))
Jana z VM
|27. 6. 2007 14:09
Jano, určitě zmrzlinu vyzkoušejte, u nás jde na dračku, hlavně ta čokoládová. :o)
Anonym
|27. 6. 2007 11:21
Já mám recept na tzv. nanukový dort. Jsou tam také syrová vejce jaku u Jany z VM. Dělávala jsem to roky, mám to od babičky. Nikdy nám nic nebylo a teď nevím, kvůli těm syrovým vejcím... Paní Jano z VM ten Váš recept musí být super .. je podobný mému ... mám, nemám...asi udělám. Jana
Anonym
|11. 6. 2007 15:59
Když nemám strojek, stačí dát do kelímků a zmrazit v mrazáku? Jaký je rozdíl?
Michal Novák
|11. 6. 2007 15:38
Moc dobrá stránka. Najdu na ni vše.
Jana z VM
|16. 9. 2004 09:09
mám jiný recept - dobře ušleháme 3 celá vejce se 3 lžícemi cukru moučka. Přidáme 3 velké lžíce kakaa (nebo rozmačkané ovoce, nebo nepřidáme nic). Zvlášť ušleháme jednu šlehačku, opatrně ji zamícháme do ušlehané směsi a dáme v misce zmrazit do mrazničky.Je vynikající a obyčejně ji dělám ze dvou dávek.