• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí kachní paštika
Napište svůj komentář k receptu

Domácí kachní paštika

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí kachní paštika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kachní játra
    • 250
      g máslo (150g + 100g na zalití)
    • 2
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička tymián
    • 100
      ml portské víno
    • 6
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste aspoň 10 minut. Občas promíchejte. Směs poté odstavte z ohně, vlijte do mixéru, přidejte 100 g rozpuštěného másla a jeden po druhém žloutky a nakonec celé vejce. Ještě mírně teplou paštiku (ale pozor, pokud je hmota příliš teplá, máslo se může srazit) rozmixujte dohladka, propasírujte a dochuťte pepřem a solí.
2
Takto připravenou směs vlijte do jednotlivých misek nebo formy na srnčí hřbet. Dejte do kastrolu nebo pekáče a do výšky forem nalijte horkou vodu. Vložte do trouby předehřáté na 95 °C asi na 35 minut. Po vystydnutí a zatuhnutí můžete paštiku zalít rozpuštěným máslem a nechat zchladnout. Takto ošetřená paštika vydrží v ledničce až týden.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachní paštika

Kachní paštika

Domácí paštika

Domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 29. 10. 2015 18:45

    V té troubě je to na jen 95 st., takže se nepeče, jen se v teple ještě prodělává konsistence. Já jsem taky improvizovaná, místo mmásla jsem vyškvařla z naší kačka sadlo. Myslím, žeby i vvepřové sedlo. Teď mám v troubě, takže se ještě ozvu. O:-)

  • jirka | 20. 11. 2014 18:24

    Špatně napsáno. Kdy přidat játra ? Nebo dusit cibuli s česnekem na portském deset minut ? Psal někdo opravdu moudrý. Modlím se, aby mi tento recept vyšel, když musím k němu přidávat tolik fantazie.

  • jirka | 20. 11. 2014 18:24

    Špatně napsáno. Kdy přidat játra ? Nebo dusit cibuli s česnekem na portském deset minut ? Psal někdo opravdu moudrý. Modlím se, aby mi tento recept vyšel, když musím k němu přidávat tolik fantazie.

  • Beata | 18. 11. 2012 14:55

    Použili jste na tento recept bílé nebo červené portské? Já jsem použila tohle, ale nevím, jestli to bylo správně.. http://www.importum.cz/cs/portske-vino-dow-s-white-0-75l/

  • ilona | 31. 7. 2012 19:09

    rekla bych, ze se jatra nesmazi, kdyz se pote dava smes do trouby

  • neli | 29. 6. 2012 11:59

    a kdy se pridávají játra? pochopila jsem správne, že se játra orestují na cibulce a pak se přidá vše ostatní?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kachní Vnitřnosti Paštiky a rillettes
Maso Vnitřnosti Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kachní játra Máslo Pepř mletý Portské víno Šalotka Sůl Tymián Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

53
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
36
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
31
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
30
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
29
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Domácí jahodový pribináček
Domácí jahodový pribináček
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jogurt
Domácí jogurt
Domácí kandovaný zázvor
Domácí kandovaný zázvor
Domácí kečup
Domácí kečup
Domácí koblížky od babičky
Domácí koblížky od babičky
  • Recepty.cz
  • Domácí kachní paštika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact