• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí kachní paštika
Napište svůj komentář k receptu

Domácí kachní paštika

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí kachní paštika
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kachní játra
    • 250
      g máslo (150g + 100g na zalití)
    • 2
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička tymián
    • 100
      ml portské víno
    • 6
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste aspoň 10 minut. Občas promíchejte. Směs poté odstavte z ohně, vlijte do mixéru, přidejte 100 g rozpuštěného másla a jeden po druhém žloutky a nakonec celé vejce. Ještě mírně teplou paštiku (ale pozor, pokud je hmota příliš teplá, máslo se může srazit) rozmixujte dohladka, propasírujte a dochuťte pepřem a solí.
2
Takto připravenou směs vlijte do jednotlivých misek nebo formy na srnčí hřbet. Dejte do kastrolu nebo pekáče a do výšky forem nalijte horkou vodu. Vložte do trouby předehřáté na 95 °C asi na 35 minut. Po vystydnutí a zatuhnutí můžete paštiku zalít rozpuštěným máslem a nechat zchladnout. Takto ošetřená paštika vydrží v ledničce až týden.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachní paštika

Kachní paštika

Domácí paštika

Domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 29. 10. 2015 18:45

    V té troubě je to na jen 95 st., takže se nepeče, jen se v teple ještě prodělává konsistence. Já jsem taky improvizovaná, místo mmásla jsem vyškvařla z naší kačka sadlo. Myslím, žeby i vvepřové sedlo. Teď mám v troubě, takže se ještě ozvu. O:-)

  • jirka | 20. 11. 2014 18:24

    Špatně napsáno. Kdy přidat játra ? Nebo dusit cibuli s česnekem na portském deset minut ? Psal někdo opravdu moudrý. Modlím se, aby mi tento recept vyšel, když musím k němu přidávat tolik fantazie.

  • jirka | 20. 11. 2014 18:24

    Špatně napsáno. Kdy přidat játra ? Nebo dusit cibuli s česnekem na portském deset minut ? Psal někdo opravdu moudrý. Modlím se, aby mi tento recept vyšel, když musím k němu přidávat tolik fantazie.

  • Beata | 18. 11. 2012 14:55

    Použili jste na tento recept bílé nebo červené portské? Já jsem použila tohle, ale nevím, jestli to bylo správně.. http://www.importum.cz/cs/portske-vino-dow-s-white-0-75l/

  • ilona | 31. 7. 2012 19:09

    rekla bych, ze se jatra nesmazi, kdyz se pote dava smes do trouby

  • neli | 29. 6. 2012 11:59

    a kdy se pridávají játra? pochopila jsem správne, že se játra orestují na cibulce a pak se přidá vše ostatní?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kachní Vnitřnosti Paštiky a rillettes
Maso Vnitřnosti Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kachní játra Máslo Pepř mletý Portské víno Šalotka Sůl Tymián Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
35
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
20
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
20
Panini s pestem a parmskou šunkou
Panini s pestem a…
18
Banánové toasty
Banánové toasty

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 21. 10. 2025: Kdo se dostane do centra pozornosti a kdo bude čelit nečekaným překvapením?

Denní horoskop na úterý 21. 10. 2025: Kdo se dostane do centra pozornosti a kdo bude čelit nečekaným překvapením?

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zuzana Belohorcová (49) exkluzivně: Zpověď o konci pekla! O manželství s podnikatelem Hájkem

Zuzana Belohorcová (49) exkluzivně: Zpověď o konci pekla! O manželství s podnikatelem Hájkem

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Domácí jahodový pribináček
Domácí jahodový pribináček
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jogurt
Domácí jogurt
Domácí kandovaný zázvor
Domácí kandovaný zázvor
Domácí kečup
Domácí kečup
Domácí koblížky od babičky
Domácí koblížky od babičky
  • Recepty.cz
  • Domácí kachní paštika
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact