• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí jogurt II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí jogurt II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí jogurt II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno

Nebyly přidány žádné ingredience.

Postup přípravy receptu

1
Do čerstvého mléka zamícháme kondenzované mléko,a směs zahřejeme na 80 °C. Počkáme 10 min. a ochladíme ve vodní lázni na teplotu cca 35-40 °C. Po ochlazení zamícháme kelímek přírodního jogurtu. Směs rozkvedláme nebo vezmeme tyčový mixer.
2
Na dno Tvist-Off skleniček dáme domácí kompot nebo může být i syrové ovoce, a pomalu (aby se nezvířily kousky kompotu a nebo syrového ovoce) zalejeme zhotovenou směsí mléka. Dáme temperovat na 12 hod. buď do jogurtovače a nebo někam na teplé místo. Já jsem používal v minulosti Wawky (plynová kamna), kde jsem vyzkoušel, že na vrchním krycím plechu při nastavení termostatu na 20 °C je ve skleničce právě těch potřebných 30-35 °C.
3
Vezmi teploměr. Pozor teplota nesmí být větší, 40 °C je již kritická teplota a jogurtové bakterie odumírají. Při nižší teplotě je jogurt zase řidký. Skleničky se samozřejmě zašroubují víčkem a utáhnou. Ovoce se tam samozřejmě nemusí dávat, pokud chcete jogurt bílý.
4
Specialita: kompot slejeme a štávu zahustíme malým množstvím škrobu, (Solamyl, Maizena) do hustoty medu povařením. Ovoce nakrájíme na malé kousky a smícháme se zahuštěnou štávou. Směs dáme na dno skleniček a postupujeme dále jak shora psáno.
5
Jogurt je obzvlášt pevný a tuhý, mírně nakyslé chuti. Když přidáme trochu cukru (lžička, na skleničku velikosti od majonézy) tak se kyselost zvětší, neboť jogurtové bakterie vyrobí z cukru více kyseliny mléčné.
6
Poznámka: Příslušný počet skleniček Tvist-Off
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí jogurt

Domácí jogurt

Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem

Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem

Jogurt jednoduše

Jogurt jednoduše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sebua | 7. 2. 2014 20:35

    Jasně, protože mléko se nemá vařit, ale jen zahřát, nejdříve na cca 80 stupňů, pak ochladit na cca 40 (není třeba teplomněr, stačí vyzkoušet prstem - když je ještě hodně teplý, ale už mě nepálí, má těch cca 40) A pak se musí několik hodin držet v teple! Jinak se ty správné bakterie nenamnoží, ale pochcípou.

  • Tomáš | 20. 2. 2011 10:15

    Dobrá rada, já jogurt dělal, že jsem převařil litr mléka, schladil a dal lžíci Holandie, pak jsem to odložil do chladné místnosti a musel čekat 4dny, aby to vůbec začalo houstnoust... a nakonec to bylo tak slizské, že z toho pomalu vylejzali žáby. :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Pro děti Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu:
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Kynuté makové buchty
Kynuté makové buchty
14
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Domácí jogurt II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact