• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí jogurt II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí jogurt II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí jogurt II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno

Nebyly přidány žádné ingredience.

Postup přípravy receptu

1
Do čerstvého mléka zamícháme kondenzované mléko,a směs zahřejeme na 80 °C. Počkáme 10 min. a ochladíme ve vodní lázni na teplotu cca 35-40 °C. Po ochlazení zamícháme kelímek přírodního jogurtu. Směs rozkvedláme nebo vezmeme tyčový mixer.
2
Na dno Tvist-Off skleniček dáme domácí kompot nebo může být i syrové ovoce, a pomalu (aby se nezvířily kousky kompotu a nebo syrového ovoce) zalejeme zhotovenou směsí mléka. Dáme temperovat na 12 hod. buď do jogurtovače a nebo někam na teplé místo. Já jsem používal v minulosti Wawky (plynová kamna), kde jsem vyzkoušel, že na vrchním krycím plechu při nastavení termostatu na 20 °C je ve skleničce právě těch potřebných 30-35 °C.
3
Vezmi teploměr. Pozor teplota nesmí být větší, 40 °C je již kritická teplota a jogurtové bakterie odumírají. Při nižší teplotě je jogurt zase řidký. Skleničky se samozřejmě zašroubují víčkem a utáhnou. Ovoce se tam samozřejmě nemusí dávat, pokud chcete jogurt bílý.
4
Specialita: kompot slejeme a štávu zahustíme malým množstvím škrobu, (Solamyl, Maizena) do hustoty medu povařením. Ovoce nakrájíme na malé kousky a smícháme se zahuštěnou štávou. Směs dáme na dno skleniček a postupujeme dále jak shora psáno.
5
Jogurt je obzvlášt pevný a tuhý, mírně nakyslé chuti. Když přidáme trochu cukru (lžička, na skleničku velikosti od majonézy) tak se kyselost zvětší, neboť jogurtové bakterie vyrobí z cukru více kyseliny mléčné.
6
Poznámka: Příslušný počet skleniček Tvist-Off
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí jogurt

Domácí jogurt

Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem

Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem

Jogurt jednoduše

Jogurt jednoduše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sebua | 7. 2. 2014 20:35

    Jasně, protože mléko se nemá vařit, ale jen zahřát, nejdříve na cca 80 stupňů, pak ochladit na cca 40 (není třeba teplomněr, stačí vyzkoušet prstem - když je ještě hodně teplý, ale už mě nepálí, má těch cca 40) A pak se musí několik hodin držet v teple! Jinak se ty správné bakterie nenamnoží, ale pochcípou.

  • Tomáš | 20. 2. 2011 10:15

    Dobrá rada, já jogurt dělal, že jsem převařil litr mléka, schladil a dal lžíci Holandie, pak jsem to odložil do chladné místnosti a musel čekat 4dny, aby to vůbec začalo houstnoust... a nakonec to bylo tak slizské, že z toho pomalu vylejzali žáby. :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Pro děti Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu:
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

20 minut
Buřty na pivu v briošce

Buřty na pivu v briošce

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

109
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
78
Klasické lečo
Klasické lečo
74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
66
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
55
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od lektorky Kristýny Paulus
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od…
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
AHA.cz Mišík definitivně bez Jiráskové: Žhavé polibky s brunetou

Mišík definitivně bez Jiráskové: Žhavé polibky s brunetou

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Eva Burešová po Let’s Dance: Nový muž po jejím boku!

Eva Burešová po Let’s Dance: Nový muž po jejím boku!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

  • Recepty.cz
  • Domácí jogurt II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact