• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Domácí jogurt II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí jogurt II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí jogurt II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno

Nebyly přidány žádné ingredience.

Postup přípravy receptu

1
Do čerstvého mléka zamícháme kondenzované mléko,a směs zahřejeme na 80 °C. Počkáme 10 min. a ochladíme ve vodní lázni na teplotu cca 35-40 °C. Po ochlazení zamícháme kelímek přírodního jogurtu. Směs rozkvedláme nebo vezmeme tyčový mixer.
2
Na dno Tvist-Off skleniček dáme domácí kompot nebo může být i syrové ovoce, a pomalu (aby se nezvířily kousky kompotu a nebo syrového ovoce) zalejeme zhotovenou směsí mléka. Dáme temperovat na 12 hod. buď do jogurtovače a nebo někam na teplé místo. Já jsem používal v minulosti Wawky (plynová kamna), kde jsem vyzkoušel, že na vrchním krycím plechu při nastavení termostatu na 20 °C je ve skleničce právě těch potřebných 30-35 °C.
3
Vezmi teploměr. Pozor teplota nesmí být větší, 40 °C je již kritická teplota a jogurtové bakterie odumírají. Při nižší teplotě je jogurt zase řidký. Skleničky se samozřejmě zašroubují víčkem a utáhnou. Ovoce se tam samozřejmě nemusí dávat, pokud chcete jogurt bílý.
4
Specialita: kompot slejeme a štávu zahustíme malým množstvím škrobu, (Solamyl, Maizena) do hustoty medu povařením. Ovoce nakrájíme na malé kousky a smícháme se zahuštěnou štávou. Směs dáme na dno skleniček a postupujeme dále jak shora psáno.
5
Jogurt je obzvlášt pevný a tuhý, mírně nakyslé chuti. Když přidáme trochu cukru (lžička, na skleničku velikosti od majonézy) tak se kyselost zvětší, neboť jogurtové bakterie vyrobí z cukru více kyseliny mléčné.
6
Poznámka: Příslušný počet skleniček Tvist-Off
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí jogurt

Domácí jogurt

Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem

Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem

Jogurt jednoduše

Jogurt jednoduše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sebua | 7. 2. 2014 20:35

    Jasně, protože mléko se nemá vařit, ale jen zahřát, nejdříve na cca 80 stupňů, pak ochladit na cca 40 (není třeba teplomněr, stačí vyzkoušet prstem - když je ještě hodně teplý, ale už mě nepálí, má těch cca 40) A pak se musí několik hodin držet v teple! Jinak se ty správné bakterie nenamnoží, ale pochcípou.

  • Tomáš | 20. 2. 2011 10:15

    Dobrá rada, já jogurt dělal, že jsem převařil litr mléka, schladil a dal lžíci Holandie, pak jsem to odložil do chladné místnosti a musel čekat 4dny, aby to vůbec začalo houstnoust... a nakonec to bylo tak slizské, že z toho pomalu vylejzali žáby. :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Pro děti Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu:
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

63
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
61
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
46
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: 'Vypadnutí byla rána z milosti,' říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: 'Vypadnutí byla rána z milosti,' říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Domácí jogurt II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact