• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí jogurt II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí jogurt II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí jogurt II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno

Nebyly přidány žádné ingredience.

Postup přípravy receptu

1
Do čerstvého mléka zamícháme kondenzované mléko,a směs zahřejeme na 80 °C. Počkáme 10 min. a ochladíme ve vodní lázni na teplotu cca 35-40 °C. Po ochlazení zamícháme kelímek přírodního jogurtu. Směs rozkvedláme nebo vezmeme tyčový mixer.
2
Na dno Tvist-Off skleniček dáme domácí kompot nebo může být i syrové ovoce, a pomalu (aby se nezvířily kousky kompotu a nebo syrového ovoce) zalejeme zhotovenou směsí mléka. Dáme temperovat na 12 hod. buď do jogurtovače a nebo někam na teplé místo. Já jsem používal v minulosti Wawky (plynová kamna), kde jsem vyzkoušel, že na vrchním krycím plechu při nastavení termostatu na 20 °C je ve skleničce právě těch potřebných 30-35 °C.
3
Vezmi teploměr. Pozor teplota nesmí být větší, 40 °C je již kritická teplota a jogurtové bakterie odumírají. Při nižší teplotě je jogurt zase řidký. Skleničky se samozřejmě zašroubují víčkem a utáhnou. Ovoce se tam samozřejmě nemusí dávat, pokud chcete jogurt bílý.
4
Specialita: kompot slejeme a štávu zahustíme malým množstvím škrobu, (Solamyl, Maizena) do hustoty medu povařením. Ovoce nakrájíme na malé kousky a smícháme se zahuštěnou štávou. Směs dáme na dno skleniček a postupujeme dále jak shora psáno.
5
Jogurt je obzvlášt pevný a tuhý, mírně nakyslé chuti. Když přidáme trochu cukru (lžička, na skleničku velikosti od majonézy) tak se kyselost zvětší, neboť jogurtové bakterie vyrobí z cukru více kyseliny mléčné.
6
Poznámka: Příslušný počet skleniček Tvist-Off
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí jogurt

Domácí jogurt

Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem

Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem

Jogurt jednoduše

Jogurt jednoduše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sebua | 7. 2. 2014 20:35

    Jasně, protože mléko se nemá vařit, ale jen zahřát, nejdříve na cca 80 stupňů, pak ochladit na cca 40 (není třeba teplomněr, stačí vyzkoušet prstem - když je ještě hodně teplý, ale už mě nepálí, má těch cca 40) A pak se musí několik hodin držet v teple! Jinak se ty správné bakterie nenamnoží, ale pochcípou.

  • Tomáš | 20. 2. 2011 10:15

    Dobrá rada, já jogurt dělal, že jsem převařil litr mléka, schladil a dal lžíci Holandie, pak jsem to odložil do chladné místnosti a musel čekat 4dny, aby to vůbec začalo houstnoust... a nakonec to bylo tak slizské, že z toho pomalu vylejzali žáby. :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Pro děti Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu:
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Řez obližprst

Řez obližprst

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Jablečné muffiny I.

Jablečné muffiny I.

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Medové trubičky

Medové trubičky

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

50
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
39
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
33
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
30
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

Ženy.cz Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Blesk.cz Tohle si Jiří Krampol (†87) nezasloužil: Nedůstojná válka o tělo a pohřeb

Tohle si Jiří Krampol (†87) nezasloužil: Nedůstojná válka o tělo a pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

  • Recepty.cz
  • Domácí jogurt II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact