• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí jitrnice
Napište svůj komentář k receptu

Domácí jitrnice

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 36
doba přípravy: 125 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
6fotografií
Nahrát fotku
 

Domácí jitrnice jsou klasickou pochoutkou, která nesměla chybět na žádné zabijačce. Různé druhy vepřového masa, žemle, česnek a voňavé koření dohromady utvoří směs, na níž si pochutná každý labužník.

Suroviny

15 porce
    • 1
      kg vepřové maso bok
    • 350
      g vepřové maso lalok
    • 500
      g vepřová plec
    • 500
      g žemle tvrdší
    • 500
      ml vepřový vývar
    • 350
      g vepřová játra
    • 90
      g sůl
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžíce nové koření mleté
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 45
      g česnek utřený
    • vepřové kůže střívka na dokončení

Postup přípravy receptu

1
Připravte si 2 velké hrnce. Vepřový bok a lalok uvařte doměkka, zvlášť uvařte doměkka i plíce, asi 1 hodinu. Žemle nakrájejte na drobné kostičky, nasypte je do mísy a zalijte polovinou horkého vývaru.

RADA: Recept na domácí tlačenku!

2
Vařené plíce umelte v masovém strojku, syrová játra umelte nadvakrát, aby byla opravdu jemná. Obojí přidejte k žemli, přisypte sůl, koření i česnek rozmíchaný ve zbytku vývaru a vše dobře promíchejte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Vychladlý vařený vepřový bok vykostíte, odstraňte chrupavky a společně s lalokem rozsekejte na velmi drobné kousky velikosti asi 5 x 5 mm. Maso přimíchejte ke směsi a důkladně propracujte. Získáte prejt.
4
Prejtem naplňte dobře vymytá tenká střeva. Použijte narážečku nebo nástavec na robot na plnění klobás. Zašpejlujte a vařte ve velkém hrnci plném vody těsně pod bodem varu asi 15 minut. Hotové jitrnice vyrovnejte na dřevěný vál a nechte vychladnout.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Kroupová jelita

Kroupová jelita

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Nové koření mleté Pepř mletý Sůl Vepřová játra Vepřová plec Vepřové kůže Vepřové maso Vepřový vývar Zázvor - mletý Žemle

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

39
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
21
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
19
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
18
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
15
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jahodová zmrzlina
Domácí jahodová zmrzlina
Domácí jahodový pribináček
Domácí jahodový pribináček
Domácí jogurt
Domácí jogurt
Domácí kachní paštika
Domácí kachní paštika
Domácí kandovaný zázvor
Domácí kandovaný zázvor
  • Recepty.cz
  • Domácí jitrnice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact