Z hladké mouky, kypřidla, cukrů, kůry, pudinku, změklého másla, smetany a žloutku vypracujeme hladké, vláčné těsto, které rozdělíme na dva díly. Ty vyválíme na obdélníkové pláty, posypeme strouhanými jablky, skořicovým nebo vanilkovým cukrem ořechy, kokosem, rozinkami (každý dá to, co mu chutná) a svineme.
2
Obě šišky dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova.
3
Po upečení necháme zchladnout, pocukrujeme, nakrájíme na plátky a podáváme.
4
Závin před pečením můžeme posypat nasekanými mandlemi nebo ořechy. Podávat můžeme s kopečkem smetany.
Výborný recept. Sice se mi těsto při zavinovani trošku potrhalo, ale asi jsem rozvalela moc na tenko. Krásně křehké a nadychane testo a závin i pres malé kosmetické nedostatky všem moc chutnal. Určitě udělám znovu. Děkuji za recept. :)
Iva
|5. 12. 2016 22:23
Dávám jedna a zakládám do své kuchařky <3
Simča
|5. 12. 2016 21:59
Děkuji za recept! Těsto bylo chutné, dobře se s ním pracovalo, i dcera mi pomáhala. Závin byl ve výsledku vynikajíící, já, manžel i návštěva jsme si všichni moc pochutnali. Je to fajn změna od klasického štrůdlu z listového těsta :-) :-)
Pavlína
|29. 9. 2016 20:52
Děkuji za recept, přesněji řečeno za těsto na závin. Pracovalo se s ním úplně za odměnu a je výborné.
Eva
|13. 9. 2016 12:58
Dnes ráno jsem upekla dva záviny a určitě budu péct podle receptu i nadále, je výborný.
Děkuji za recept, je skvělý a už s těstem se pracovalo výborně.
Jitka Stárková
|29. 8. 2016 17:20
Výborný štrůdl, recept budu určitě dělat i do budoucna. Udělala jsem tři menší nohavice, které měly opravdu velice malou životnost. První byla pryč ještě za tepla.
Na pekaci vypada bajecne a urcite i tak chutna. Mnamka za 1.
Dobrovolná
|8. 1. 2015 16:24
Je to výborný moučník. :-*
Jiřina
|21. 2. 2014 17:18
Výborné těsto,chutná nám víc jak lístkové a určitě ho budu dělat dál.
janka
|29. 12. 2013 17:21
naozaj vynikajuci :-* dakujem
Hanka Hubková
|20. 12. 2013 15:29
Dneska dopoledne jsem štrůdl vyzkoušela a musím ho moc pochválit. Těsto bylo pěkné, dobře se válelo, při pečení se nesesedl a dal se dobře krájet hned. Třeba z těsta kde dávám tvaroh mi při krájení praská. Ráno o Vánoce upeču další, štrůdl máme tradičně jako cukroví a vánočku. Děkuji za recept.