• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí huspenina
Napište svůj komentář k receptu

Domácí huspenina

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí huspenina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • maso 1 a 1/2 kg libovější z vepřové hlavy i s kůží
    • 250
      g vepřové kůže z bůčku nebo jiné části
    • 1
      kg vepřové maso nožičky
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 10
      ks pepř celý
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce sterilovaný hrášek
    • ocet
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl, kuličky pepře a bobkový list. Na počátku varu sebereme vzniklou pěnu, hrnec uzavřeme a hodinu vaříme velmi mírným varem. Ke konci varu přidáme mrkev a druhou cibuli.
2
Maso i nožičky vyjmeme, vykostíme, kůží dáme stranou a maso nakrájíme na kostičky. Kůže umeleme na masovém strojku. Cibuli a mrkev nasekáme nadrobno a promícháme s masem a kůží, přidáme hrášek, ochutíme pepřem, utřeným česnekem, octem a podle chuti i špetkou cukru. Opět dobře promícháme, případně ještě dochutíme, nalijeme do pekáčku, asi 2 minuty povaříme a necháme vychladnout nebo nalijeme do mísy či jiné formy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí nutella

Domácí nutella

Domací houstičky

Domací houstičky

Domácí sušené maso I.

Domácí sušené maso I.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • poslt josef | 26. 11. 2011 12:10

    s čenekem v sulcu nemám dobré zkušenosti a stím ukládáním je lépe ho dát do sklenice a lehce zavařit.Z mrazáku mi moc nejel.

  • Václav Froněk | 6. 5. 2011 09:47

    Stále nejsem přesvědčen o použití česneku do sulcu. Já dělám podle Budějckého receptu a tatínek mi vždy tvrdil že česnek pouze do tlačenky. Zmiňuji se protože právě dělám cca 6-7 litrů sulcu ale s česnekem si netroufám. Raději to nechám jak to je. Ale nezavrhuji jinou chuť, když to neznám. Václav

  • recepty73
    recepty73 | 6. 11. 2010 16:23

    Huspeninu(sulc) se zeleninou jsem již dělal,ale vrátil jsem se k ,,našemu,, osvědčenému,čistě masovému s česnekem :-).Né,že by nám nechutnal,je výborný,ale přijde mi,že s octem a cibulí je ,,čistý,, zkrátka lepší:-).

  • petra | 1. 7. 2007 14:36

    hmm mnamka

  • Šárka | 9. 3. 2007 17:15

    Huspeninu,neboli sulc mrazíme běžně a po rozmrazení při pokojové teplotě je stejné konzistence, jako čerstvě připravený.Sulc děláme o zabijačce takže žádnou želatinu přidávat nemusíme je krásně tuhý,jak jsem již psala i po rozmrazení.

  • Václav FRONĚK | 10. 11. 2006 14:31

    Děláme jako autor "Alik"a máme sulcu -huspeniny asi 4 - 5 litů , a většinu rozdáme v rodině.Rádo vyschne a i dokáže plesnivět po delší době.Mrazitse nedá-to by se strhal.Je možné ho zavařit ještě horký,co sklenice snese.

  • karel3 | 20. 8. 2006 09:20

    přidávám krájenou kysanou okurku a vařené vajíčko. Koření doplňuji zázvorem

  • Jirka | 4. 1. 2006 20:57

    doporučuji předem maso naložit do vody se solí bobkovým listem a novým kořením tak na dva až tři dny uložit do chladu a tmy aby maso natáhlo sůl a aroma z koření.

  • Alik | 20. 5. 2005 13:39

    Je to moc dobroučký a není to složité dělám to z jednoho kolena a dvou nožiček a úplně stačí. Doporučuji díky za recept

  • Alena | 27. 4. 2005 09:17

    Máte pravdu je to vynikající recept občas dělám je to vynikající recept.

  • Jarmila Lechnerová | 22. 10. 2004 17:18

    Tento recept se dá dobře připravit a je výborný. Přidala jsem kořenovou petržel, cibuli a česnek v poslední fázi vaření (cca půl hodiny před vyjmutim masa). Po rozkrájení masa přivést do varu a přidejte rozmíchaný jeden sáček želatiny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Cukr Maso Mrkev Ocet Pepř celý Pepř mletý Sterilovaný hrášek Sůl Vepřové kůže Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantule

Pikantule

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jogurtová buchta s ovocem II.

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

88
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
24
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
21
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky bez tuku
Domácí hranolky bez tuku
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb III.
Domácí chléb III.
  • Recepty.cz
  • Domácí huspenina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact