• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí huspenina
Napište svůj komentář k receptu

Domácí huspenina

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí huspenina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • maso 1 a 1/2 kg libovější z vepřové hlavy i s kůží
    • 250
      g vepřové kůže z bůčku nebo jiné části
    • 1
      kg vepřové maso nožičky
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 10
      ks pepř celý
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce sterilovaný hrášek
    • ocet
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl, kuličky pepře a bobkový list. Na počátku varu sebereme vzniklou pěnu, hrnec uzavřeme a hodinu vaříme velmi mírným varem. Ke konci varu přidáme mrkev a druhou cibuli.
2
Maso i nožičky vyjmeme, vykostíme, kůží dáme stranou a maso nakrájíme na kostičky. Kůže umeleme na masovém strojku. Cibuli a mrkev nasekáme nadrobno a promícháme s masem a kůží, přidáme hrášek, ochutíme pepřem, utřeným česnekem, octem a podle chuti i špetkou cukru. Opět dobře promícháme, případně ještě dochutíme, nalijeme do pekáčku, asi 2 minuty povaříme a necháme vychladnout nebo nalijeme do mísy či jiné formy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí sušené maso I.

Domácí sušené maso I.

Domací houstičky

Domací houstičky

Domácí nutella

Domácí nutella

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • poslt josef | 26. 11. 2011 12:10

    s čenekem v sulcu nemám dobré zkušenosti a stím ukládáním je lépe ho dát do sklenice a lehce zavařit.Z mrazáku mi moc nejel.

  • Václav Froněk | 6. 5. 2011 09:47

    Stále nejsem přesvědčen o použití česneku do sulcu. Já dělám podle Budějckého receptu a tatínek mi vždy tvrdil že česnek pouze do tlačenky. Zmiňuji se protože právě dělám cca 6-7 litrů sulcu ale s česnekem si netroufám. Raději to nechám jak to je. Ale nezavrhuji jinou chuť, když to neznám. Václav

  • recepty73
    recepty73 | 6. 11. 2010 16:23

    Huspeninu(sulc) se zeleninou jsem již dělal,ale vrátil jsem se k ,,našemu,, osvědčenému,čistě masovému s česnekem :-).Né,že by nám nechutnal,je výborný,ale přijde mi,že s octem a cibulí je ,,čistý,, zkrátka lepší:-).

  • petra | 1. 7. 2007 14:36

    hmm mnamka

  • Šárka | 9. 3. 2007 17:15

    Huspeninu,neboli sulc mrazíme běžně a po rozmrazení při pokojové teplotě je stejné konzistence, jako čerstvě připravený.Sulc děláme o zabijačce takže žádnou želatinu přidávat nemusíme je krásně tuhý,jak jsem již psala i po rozmrazení.

  • Václav FRONĚK | 10. 11. 2006 14:31

    Děláme jako autor "Alik"a máme sulcu -huspeniny asi 4 - 5 litů , a většinu rozdáme v rodině.Rádo vyschne a i dokáže plesnivět po delší době.Mrazitse nedá-to by se strhal.Je možné ho zavařit ještě horký,co sklenice snese.

  • karel3 | 20. 8. 2006 09:20

    přidávám krájenou kysanou okurku a vařené vajíčko. Koření doplňuji zázvorem

  • Jirka | 4. 1. 2006 20:57

    doporučuji předem maso naložit do vody se solí bobkovým listem a novým kořením tak na dva až tři dny uložit do chladu a tmy aby maso natáhlo sůl a aroma z koření.

  • Alik | 20. 5. 2005 13:39

    Je to moc dobroučký a není to složité dělám to z jednoho kolena a dvou nožiček a úplně stačí. Doporučuji díky za recept

  • Alena | 27. 4. 2005 09:17

    Máte pravdu je to vynikající recept občas dělám je to vynikající recept.

  • Jarmila Lechnerová | 22. 10. 2004 17:18

    Tento recept se dá dobře připravit a je výborný. Přidala jsem kořenovou petržel, cibuli a česnek v poslední fázi vaření (cca půl hodiny před vyjmutim masa). Po rozkrájení masa přivést do varu a přidejte rozmíchaný jeden sáček želatiny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Cukr Maso Mrkev Ocet Pepř celý Pepř mletý Sterilovaný hrášek Sůl Vepřové kůže Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

81
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
32
Letní těstoviny
Letní těstoviny
32
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
26
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
23
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou…

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Hvězda Lásky nebeské se topí v dluzích: Dluží skoro 5 milionů!

Hvězda Lásky nebeské se topí v dluzích: Dluží skoro 5 milionů!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Další doporučené recepty:

Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky bez tuku
Domácí hranolky bez tuku
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb III.
Domácí chléb III.
  • Recepty.cz
  • Domácí huspenina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact