• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Domácí huspenina
Napište svůj komentář k receptu

Domácí huspenina

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí huspenina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • maso 1 a 1/2 kg libovější z vepřové hlavy i s kůží
    • 250
      g vepřové kůže z bůčku nebo jiné části
    • 1
      kg vepřové maso nožičky
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 10
      ks pepř celý
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce sterilovaný hrášek
    • ocet
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Maso z hlavy, nožiček i kůži omyjeme v teplé vodě, očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme jednu cibuli, sůl, kuličky pepře a bobkový list. Na počátku varu sebereme vzniklou pěnu, hrnec uzavřeme a hodinu vaříme velmi mírným varem. Ke konci varu přidáme mrkev a druhou cibuli.
2
Maso i nožičky vyjmeme, vykostíme, kůží dáme stranou a maso nakrájíme na kostičky. Kůže umeleme na masovém strojku. Cibuli a mrkev nasekáme nadrobno a promícháme s masem a kůží, přidáme hrášek, ochutíme pepřem, utřeným česnekem, octem a podle chuti i špetkou cukru. Opět dobře promícháme, případně ještě dochutíme, nalijeme do pekáčku, asi 2 minuty povaříme a necháme vychladnout nebo nalijeme do mísy či jiné formy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí nutella

Domácí nutella

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Domácí sušené maso I.

Domácí sušené maso I.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • poslt josef | 26. 11. 2011 12:10

    s čenekem v sulcu nemám dobré zkušenosti a stím ukládáním je lépe ho dát do sklenice a lehce zavařit.Z mrazáku mi moc nejel.

  • Václav Froněk | 6. 5. 2011 09:47

    Stále nejsem přesvědčen o použití česneku do sulcu. Já dělám podle Budějckého receptu a tatínek mi vždy tvrdil že česnek pouze do tlačenky. Zmiňuji se protože právě dělám cca 6-7 litrů sulcu ale s česnekem si netroufám. Raději to nechám jak to je. Ale nezavrhuji jinou chuť, když to neznám. Václav

  • recepty73
    recepty73 | 6. 11. 2010 16:23

    Huspeninu(sulc) se zeleninou jsem již dělal,ale vrátil jsem se k ,,našemu,, osvědčenému,čistě masovému s česnekem :-).Né,že by nám nechutnal,je výborný,ale přijde mi,že s octem a cibulí je ,,čistý,, zkrátka lepší:-).

  • petra | 1. 7. 2007 14:36

    hmm mnamka

  • Šárka | 9. 3. 2007 17:15

    Huspeninu,neboli sulc mrazíme běžně a po rozmrazení při pokojové teplotě je stejné konzistence, jako čerstvě připravený.Sulc děláme o zabijačce takže žádnou želatinu přidávat nemusíme je krásně tuhý,jak jsem již psala i po rozmrazení.

  • Václav FRONĚK | 10. 11. 2006 14:31

    Děláme jako autor "Alik"a máme sulcu -huspeniny asi 4 - 5 litů , a většinu rozdáme v rodině.Rádo vyschne a i dokáže plesnivět po delší době.Mrazitse nedá-to by se strhal.Je možné ho zavařit ještě horký,co sklenice snese.

  • karel3 | 20. 8. 2006 09:20

    přidávám krájenou kysanou okurku a vařené vajíčko. Koření doplňuji zázvorem

  • Jirka | 4. 1. 2006 20:57

    doporučuji předem maso naložit do vody se solí bobkovým listem a novým kořením tak na dva až tři dny uložit do chladu a tmy aby maso natáhlo sůl a aroma z koření.

  • Alik | 20. 5. 2005 13:39

    Je to moc dobroučký a není to složité dělám to z jednoho kolena a dvou nožiček a úplně stačí. Doporučuji díky za recept

  • Alena | 27. 4. 2005 09:17

    Máte pravdu je to vynikající recept občas dělám je to vynikající recept.

  • Jarmila Lechnerová | 22. 10. 2004 17:18

    Tento recept se dá dobře připravit a je výborný. Přidala jsem kořenovou petržel, cibuli a česnek v poslední fázi vaření (cca půl hodiny před vyjmutim masa). Po rozkrájení masa přivést do varu a přidejte rozmíchaný jeden sáček želatiny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Cukr Maso Mrkev Ocet Pepř celý Pepř mletý Sterilovaný hrášek Sůl Vepřové kůže Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Quiche

Quiche

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

80
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
50
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Blesk.cz Koně zpěvačky Debbie srazilo auto: Šílené rány a kaluže krve! Odmítla ho nechat uspat

Koně zpěvačky Debbie srazilo auto: Šílené rány a kaluže krve! Odmítla ho nechat uspat

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky bez tuku
Domácí hranolky bez tuku
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb III.
Domácí chléb III.
  • Recepty.cz
  • Domácí huspenina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact