• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí hranolky bez tuku
Napište svůj komentář k receptu

Domácí hranolky bez tuku

autor: Milda68
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí hranolky bez tuku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,20
      kg brambory
    • sůl
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky, mírně je posolím. Peču v troubě při 200 °C asi 40 minut- až se nafouknou a udělá se na nich zlatavá kůrčička.
2
Hranolky musí být uvnitř měkké, ale ne vysušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové rychlořezy bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karkulka1 | 8. 8. 2017 13:38

    Je docela síla, že paní tu napíše recept na domácí hranolky a někdo to tu okomentuje, že takto dělá kupované... Naučte se číst, dámy. Jinak super recept, moc děkuji :)

  • Lilly | 6. 3. 2016 08:51

    Pro ty, kterým se hranolky nepovedly: Zřejmě jste použili špatný druh brambor. Doporučuje se typ C.

  • Anonymka | 20. 6. 2015 14:15

    Hranolky se mi vubec nepovedly. Ne vim proc vse jsem delala podle navodu. Byl to rozblencany hnus. :'(

  • Nika | 24. 10. 2014 17:01

    Sypu na ne trochu koreni na americke brambory a cela rodina se jich nemuze nabazit :-)

  • Mirka | 5. 8. 2014 06:56

    Výborné.. Použila jsem nové brambory, krájela jsem je ručně na tenčí hranolky a povedly se náramně, jen toho bylo nějak málo, příště přidám třetí plech ... :)

  • alviola | 28. 4. 2014 20:30

    Tak já jsem asi úplný antitalent, ale moje hranolky byly po 30 min v troubě "rozblemcané", prostě rozpadající se mokrá hmota :-( A to jsem je po propláchnutí ještě osučila kuchyňkými utěrkami.

  • Martina | 5. 2. 2014 13:41

    pokud děláte kupované hranolky, jsou již předsmažené, takže bez tuku nejsou.

  • Zůza | 18. 1. 2014 20:01

    Doporučuji ještě před pečením 2 minuty spařit ve vroucí vodě

  • Tessyna | 19. 10. 2013 19:27

    Dneska sem to poprve zkousela protoze mi nevysli kupovane hranolky tak jsen hledala nahradu a tyhle jsou lepsi nez kupovane.. bomba.. :-)

  • Rasťo | 24. 9. 2013 12:15

    takto maju vyzerať hranolky. dakujem za recept :-[ :-[ :-[

  • Barunka7371
    Barunka7371 | 11. 8. 2013 19:01

    hranolky se mi lepily k papíru :( ale i přes to byly výborné! :)

  • Mike | 7. 7. 2013 19:28

    Taky hranolky takhle dělám a jsou výborné. Nechápu proč je lidi do sebe cpou nasáklé tukem, je to šíleně nezdravé a chuti to nějak výrazně nepřidá.

  • kinkin | 24. 11. 2012 12:13

    ... doporučujem" nepokvapkať olejom ale pred každým spolknutím hranolkov, spolknúť pol deci slivovice...

  • zuzka | 22. 11. 2012 19:27

    fantastícké :) <3

  • Jay | 12. 9. 2012 12:34

    Doufám že se mi nic nestane když tam nedám papír ;-)

  • Miri | 11. 9. 2012 23:33

    ..ja take a jsou opravdu dobre. Daji se i pred pecenim hodit na 2 min.do vorouci vody. Jen prejit varem a pak osusit..ale je to zdlouhave. Jinak ;-) doporucuji dalsi dobrotu pro ty, co nemohou tuk..omyte brambory (neloupat jen vykrajet pripadne klicky) nakrajet na mensi mesicky, posypat troskou houboveho koreni-smes a pect zhruba 25 min, 200st. v horkovzdusne troube. Jsou super, staci pak k nim jen trochu kysane smetany (s cesnekem a cerstvymi bylinkmai). A jako priloha samozrejme take. Kdo muze trochu tuku, staci malinko posprejovat kvalitnim olejem, treba z hroznovych semen, snese vysoke teploty.

  • lemjičky | 26. 5. 2012 14:14

    pchýjemně ochochelé, cherné jako boty :-!

  • :-) | 4. 3. 2012 11:26

    Akorát,jak tady píšete,že děláte kupované,tak ty jsou již předsmažené tzn. že obsahují stejně tuku jako když je uděláte ve fritéze :-(

  • Týnka | 29. 2. 2012 16:24

    Výborný :-)

  • Nikola | 7. 2. 2012 19:58

    Mohou, ale pak už nebudou bez tuku :) .. Já to do teďka dělávala jen na pánvi s olejem , ale domácí.. Ale ty jsou s tukem :-)

  • Lukáš | 23. 11. 2011 09:14

    naučte se číst BEZ TUKU ! :-P

  • Klára | 12. 11. 2011 09:50

    Vždyť přece hranolky se neluhují.!! :-D :-)

  • Milda 68 | 10. 10. 2011 14:45

    Autor receptu: Hranolky se musí vyhluhovat ve studené vodě (v horké by se mírně předvařily a to není žádoucí)! Tento recept je vhodný pro ty, kteří chtějí zhubnout, mají špatnou slinivku, cukrovku nebo jiné zdravotní obtíže. Kupované hranolky jsou již předsmažené a tudíž nasáklé olejem!

  • dalimil | 26. 9. 2011 10:02

    louhovat ve studené nebo horké vodě ?

  • Anonymous | 8. 3. 2011 06:38

    jsou fantasticke dle receptu. peceno pul hodinky horkovzdusne a pak s grilem

  • Tereza Horáková | 23. 1. 2011 15:29

    chci se zeptat můžou se místo pečení smažit akorát že by byly s tukem? :-\

  • Tereza Kalkusová | 14. 9. 2010 11:24

    Takhle děláme hranolky už dlouho a jsou lepší.

  • Jana Pátková | 25. 6. 2010 11:50

    Ano, dělám i tak kupované, jak píše p.Klára, jen na plech nasypat-za chvíli "prohrkat" a jsou za 20 min. křupavé a bez tuku, jen se musí potom přisolit!

  • Michaela Páleníčková | 23. 6. 2010 20:14

    Super!!! Musím dát za 1! Opravdu chutnají skvěle, pro mě snad lepší než ty kupované!

  • Květa Štěpánková | 16. 3. 2010 21:07

    dělám tak kupované mrazené, není třeba kapat tukem, dám na plech ,zmrazené nebo i nechám mírně rozmrazit, zapnu elektrickou troubu na 250 a nechám asi 25- 30 minut, občas prohrkám na plechu a pak mírně osolím

  • Klára Keselyova | 16. 3. 2010 11:03

    Včera večer som robila hranolky na tento spôsob, ale z kupovaných mrazených a musím povedať, že sú vynikajúce, lepšie ako zfritézy. Trochu som ich pokvapkala olejom, dala do rozpálenej trúby a za desať minut boli hotové, dávam 1

  • Marsí *** | 2. 12. 2008 23:07

    takto dělám hranolky i kupované...

  • Leoš Roitter | 26. 11. 2008 18:12

    Vynikající!Ani jsme nepoznali že jsou bez tuku!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Hranolky
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pečící papír Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Svařák

Svařák

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

21
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
19
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
18
Koktejl Mai-Tai
Koktejl Mai-Tai
16
Krtkův dort
Krtkův dort
15
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Domací houstičky
Domací houstičky
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí huspenina
Domácí huspenina
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
  • Recepty.cz
  • Domácí hranolky bez tuku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact