• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí hranolky bez tuku
Napište svůj komentář k receptu

Domácí hranolky bez tuku

autor: Milda68
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí hranolky bez tuku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,20
      kg brambory
    • sůl
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky, mírně je posolím. Peču v troubě při 200 °C asi 40 minut- až se nafouknou a udělá se na nich zlatavá kůrčička.
2
Hranolky musí být uvnitř měkké, ale ne vysušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové rychlořezy bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku

Jednoduchý velikonoční beránek téměř…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karkulka1 | 8. 8. 2017 13:38

    Je docela síla, že paní tu napíše recept na domácí hranolky a někdo to tu okomentuje, že takto dělá kupované... Naučte se číst, dámy. Jinak super recept, moc děkuji :)

  • Lilly | 6. 3. 2016 08:51

    Pro ty, kterým se hranolky nepovedly: Zřejmě jste použili špatný druh brambor. Doporučuje se typ C.

  • Anonymka | 20. 6. 2015 14:15

    Hranolky se mi vubec nepovedly. Ne vim proc vse jsem delala podle navodu. Byl to rozblencany hnus. :'(

  • Nika | 24. 10. 2014 17:01

    Sypu na ne trochu koreni na americke brambory a cela rodina se jich nemuze nabazit :-)

  • Mirka | 5. 8. 2014 06:56

    Výborné.. Použila jsem nové brambory, krájela jsem je ručně na tenčí hranolky a povedly se náramně, jen toho bylo nějak málo, příště přidám třetí plech ... :)

  • alviola | 28. 4. 2014 20:30

    Tak já jsem asi úplný antitalent, ale moje hranolky byly po 30 min v troubě "rozblemcané", prostě rozpadající se mokrá hmota :-( A to jsem je po propláchnutí ještě osučila kuchyňkými utěrkami.

  • Martina | 5. 2. 2014 13:41

    pokud děláte kupované hranolky, jsou již předsmažené, takže bez tuku nejsou.

  • Zůza | 18. 1. 2014 20:01

    Doporučuji ještě před pečením 2 minuty spařit ve vroucí vodě

  • Tessyna | 19. 10. 2013 19:27

    Dneska sem to poprve zkousela protoze mi nevysli kupovane hranolky tak jsen hledala nahradu a tyhle jsou lepsi nez kupovane.. bomba.. :-)

  • Rasťo | 24. 9. 2013 12:15

    takto maju vyzerať hranolky. dakujem za recept :-[ :-[ :-[

  • Barunka7371
    Barunka7371 | 11. 8. 2013 19:01

    hranolky se mi lepily k papíru :( ale i přes to byly výborné! :)

  • Mike | 7. 7. 2013 19:28

    Taky hranolky takhle dělám a jsou výborné. Nechápu proč je lidi do sebe cpou nasáklé tukem, je to šíleně nezdravé a chuti to nějak výrazně nepřidá.

  • kinkin | 24. 11. 2012 12:13

    ... doporučujem" nepokvapkať olejom ale pred každým spolknutím hranolkov, spolknúť pol deci slivovice...

  • zuzka | 22. 11. 2012 19:27

    fantastícké :) <3

  • Jay | 12. 9. 2012 12:34

    Doufám že se mi nic nestane když tam nedám papír ;-)

  • Miri | 11. 9. 2012 23:33

    ..ja take a jsou opravdu dobre. Daji se i pred pecenim hodit na 2 min.do vorouci vody. Jen prejit varem a pak osusit..ale je to zdlouhave. Jinak ;-) doporucuji dalsi dobrotu pro ty, co nemohou tuk..omyte brambory (neloupat jen vykrajet pripadne klicky) nakrajet na mensi mesicky, posypat troskou houboveho koreni-smes a pect zhruba 25 min, 200st. v horkovzdusne troube. Jsou super, staci pak k nim jen trochu kysane smetany (s cesnekem a cerstvymi bylinkmai). A jako priloha samozrejme take. Kdo muze trochu tuku, staci malinko posprejovat kvalitnim olejem, treba z hroznovych semen, snese vysoke teploty.

  • lemjičky | 26. 5. 2012 14:14

    pchýjemně ochochelé, cherné jako boty :-!

  • :-) | 4. 3. 2012 11:26

    Akorát,jak tady píšete,že děláte kupované,tak ty jsou již předsmažené tzn. že obsahují stejně tuku jako když je uděláte ve fritéze :-(

  • Týnka | 29. 2. 2012 16:24

    Výborný :-)

  • Nikola | 7. 2. 2012 19:58

    Mohou, ale pak už nebudou bez tuku :) .. Já to do teďka dělávala jen na pánvi s olejem , ale domácí.. Ale ty jsou s tukem :-)

  • Lukáš | 23. 11. 2011 09:14

    naučte se číst BEZ TUKU ! :-P

  • Klára | 12. 11. 2011 09:50

    Vždyť přece hranolky se neluhují.!! :-D :-)

  • Milda 68 | 10. 10. 2011 14:45

    Autor receptu: Hranolky se musí vyhluhovat ve studené vodě (v horké by se mírně předvařily a to není žádoucí)! Tento recept je vhodný pro ty, kteří chtějí zhubnout, mají špatnou slinivku, cukrovku nebo jiné zdravotní obtíže. Kupované hranolky jsou již předsmažené a tudíž nasáklé olejem!

  • dalimil | 26. 9. 2011 10:02

    louhovat ve studené nebo horké vodě ?

  • Anonymous | 8. 3. 2011 06:38

    jsou fantasticke dle receptu. peceno pul hodinky horkovzdusne a pak s grilem

  • Tereza Horáková | 23. 1. 2011 15:29

    chci se zeptat můžou se místo pečení smažit akorát že by byly s tukem? :-\

  • Tereza Kalkusová | 14. 9. 2010 11:24

    Takhle děláme hranolky už dlouho a jsou lepší.

  • Jana Pátková | 25. 6. 2010 11:50

    Ano, dělám i tak kupované, jak píše p.Klára, jen na plech nasypat-za chvíli "prohrkat" a jsou za 20 min. křupavé a bez tuku, jen se musí potom přisolit!

  • Michaela Páleníčková | 23. 6. 2010 20:14

    Super!!! Musím dát za 1! Opravdu chutnají skvěle, pro mě snad lepší než ty kupované!

  • Květa Štěpánková | 16. 3. 2010 21:07

    dělám tak kupované mrazené, není třeba kapat tukem, dám na plech ,zmrazené nebo i nechám mírně rozmrazit, zapnu elektrickou troubu na 250 a nechám asi 25- 30 minut, občas prohrkám na plechu a pak mírně osolím

  • Klára Keselyova | 16. 3. 2010 11:03

    Včera večer som robila hranolky na tento spôsob, ale z kupovaných mrazených a musím povedať, že sú vynikajúce, lepšie ako zfritézy. Trochu som ich pokvapkala olejom, dala do rozpálenej trúby a za desať minut boli hotové, dávam 1

  • Marsí *** | 2. 12. 2008 23:07

    takto dělám hranolky i kupované...

  • Leoš Roitter | 26. 11. 2008 18:12

    Vynikající!Ani jsme nepoznali že jsou bez tuku!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Hranolky
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Pečící papír Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

259
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
131
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
100
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
43
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem
Plněné bramborové…
26
Knedlíčky ze strouhanky
Knedlíčky ze strouhanky

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Domací houstičky
Domací houstičky
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí huspenina
Domácí huspenina
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
  • Recepty.cz
  • Domácí hranolky bez tuku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact