Syrové brambory oloupu, protlačím přes mřížku na lisu na hranolky. Nechám je 20 minut louhovat ve vodě, aby se vyplavil škrob. Osuším je v utěrce. Plech vyložím papírem na pečení, poskládám na něj hranolky, mírně je posolím. Peču v troubě při 200 °C asi 40 minut- až se nafouknou a udělá se na nich zlatavá kůrčička.
Je docela síla, že paní tu napíše recept na domácí hranolky a někdo to tu okomentuje, že takto dělá kupované... Naučte se číst, dámy. Jinak super recept, moc děkuji
Lilly
|6. 3. 2016 08:51
Pro ty, kterým se hranolky nepovedly: Zřejmě jste použili špatný druh brambor. Doporučuje se typ C.
Anonymka
|20. 6. 2015 14:15
Hranolky se mi vubec nepovedly. Ne vim proc vse jsem delala podle navodu. Byl to rozblencany hnus.
Nika
|24. 10. 2014 17:01
Sypu na ne trochu koreni na americke brambory a cela rodina se jich nemuze nabazit :-)
Mirka
|5. 8. 2014 06:56
Výborné.. Použila jsem nové brambory, krájela jsem je ručně na tenčí hranolky a povedly se náramně, jen toho bylo nějak málo, příště přidám třetí plech ...
alviola
|28. 4. 2014 20:30
Tak já jsem asi úplný antitalent, ale moje hranolky byly po 30 min v troubě "rozblemcané", prostě rozpadající se mokrá hmota :-( A to jsem je po propláchnutí ještě osučila kuchyňkými utěrkami.
Martina
|5. 2. 2014 13:41
pokud děláte kupované hranolky, jsou již předsmažené, takže bez tuku nejsou.
Zůza
|18. 1. 2014 20:01
Doporučuji ještě před pečením 2 minuty spařit ve vroucí vodě
Tessyna
|19. 10. 2013 19:27
Dneska sem to poprve zkousela protoze mi nevysli kupovane hranolky tak jsen hledala nahradu a tyhle jsou lepsi nez kupovane.. bomba.. :-)
Rasťo
|24. 9. 2013 12:15
takto maju vyzerať hranolky. dakujem za recept :-[ :-[ :-[
hranolky se mi lepily k papíru ale i přes to byly výborné!
Mike
|7. 7. 2013 19:28
Taky hranolky takhle dělám a jsou výborné. Nechápu proč je lidi do sebe cpou nasáklé tukem, je to šíleně nezdravé a chuti to nějak výrazně nepřidá.
kinkin
|24. 11. 2012 12:13
... doporučujem" nepokvapkať olejom ale pred každým spolknutím hranolkov, spolknúť pol deci slivovice...
zuzka
|22. 11. 2012 19:27
fantastícké
<3
Jay
|12. 9. 2012 12:34
Doufám že se mi nic nestane když tam nedám papír ;-)
Miri
|11. 9. 2012 23:33
..ja take a jsou opravdu dobre. Daji se i pred pecenim hodit na 2 min.do vorouci vody. Jen prejit varem a pak osusit..ale je to zdlouhave.
Jinak ;-) doporucuji dalsi dobrotu pro ty, co nemohou tuk..omyte brambory (neloupat jen vykrajet pripadne klicky) nakrajet na mensi mesicky, posypat troskou houboveho koreni-smes a pect zhruba 25 min, 200st. v horkovzdusne troube. Jsou super, staci pak k nim jen trochu kysane smetany (s cesnekem a cerstvymi bylinkmai). A jako priloha samozrejme take. Kdo muze trochu tuku, staci malinko posprejovat kvalitnim olejem, treba z hroznovych semen, snese vysoke teploty.
lemjičky
|26. 5. 2012 14:14
pchýjemně ochochelé, cherné jako boty :-!
:-)
|4. 3. 2012 11:26
Akorát,jak tady píšete,že děláte kupované,tak ty jsou již předsmažené tzn. že obsahují stejně tuku jako když je uděláte ve fritéze :-(
Týnka
|29. 2. 2012 16:24
Výborný :-)
Nikola
|7. 2. 2012 19:58
Mohou, ale pak už nebudou bez tuku .. Já to do teďka dělávala jen na pánvi s olejem , ale domácí.. Ale ty jsou s tukem :-)
Lukáš
|23. 11. 2011 09:14
naučte se číst BEZ TUKU ! :-P
Klára
|12. 11. 2011 09:50
Vždyť přece hranolky se neluhují.!! :-D :-)
Milda 68
|10. 10. 2011 14:45
Autor receptu:
Hranolky se musí vyhluhovat ve studené vodě (v horké by se mírně předvařily a to není žádoucí)!
Tento recept je vhodný pro ty, kteří chtějí zhubnout, mají špatnou slinivku, cukrovku nebo jiné zdravotní obtíže. Kupované hranolky jsou již předsmažené a tudíž nasáklé olejem!
dalimil
|26. 9. 2011 10:02
louhovat ve studené nebo horké vodě ?
Anonymous
|8. 3. 2011 06:38
jsou fantasticke dle receptu. peceno pul hodinky horkovzdusne a pak s grilem
Tereza Horáková
|23. 1. 2011 15:29
chci se zeptat můžou se místo pečení smažit akorát že by byly s tukem? :-\
Tereza Kalkusová
|14. 9. 2010 11:24
Takhle děláme hranolky už dlouho a jsou lepší.
Jana Pátková
|25. 6. 2010 11:50
Ano, dělám i tak kupované, jak píše p.Klára, jen na plech nasypat-za chvíli "prohrkat" a jsou za 20 min. křupavé a bez tuku, jen se musí potom přisolit!
Michaela Páleníčková
|23. 6. 2010 20:14
Super!!! Musím dát za 1! Opravdu chutnají skvěle, pro mě snad lepší než ty kupované!
Květa Štěpánková
|16. 3. 2010 21:07
dělám tak kupované mrazené, není třeba kapat tukem, dám na plech ,zmrazené nebo i nechám mírně rozmrazit, zapnu elektrickou troubu na 250 a nechám asi 25- 30 minut, občas prohrkám na plechu a pak mírně osolím
Klára Keselyova
|16. 3. 2010 11:03
Včera večer som robila hranolky na tento spôsob, ale z kupovaných mrazených a musím povedať, že sú vynikajúce, lepšie ako zfritézy. Trochu som ich pokvapkala olejom, dala do rozpálenej trúby a za desať minut boli hotové, dávam 1