• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí houstičky s kozím sýrem a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Domácí houstičky s kozím sýrem a tvarohem

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí houstičky s kozím sýrem a tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 25
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g pšeničná chlebová mouka
    • 20
      g droždí
    • 280
      ml mléko
  • Kozí sýr
    • 2
      lžička smetanový sýr kultura
    • 3
      l mléko kozí
  • tvaroh
    • 3
      l mléko kravské
    • 2
      lžička smetana kultura

Postup přípravy receptu

1
Připravíme klasicky kvásek, pak přidáme ostatní ingredience. Necháme 45 minut kynout, poté z těsta umotáme houstičky, potřeme je vodou a pečeme dozlatova.
2
**KOZÍ SÝR:**
3
Mléko zahřejeme na 74 °C a necháme zchladnout na 30 °C. Přidáme 2 lžičky smetanové kultury a řádně promícháme. Necháme stát asi 30 minut. Poté při teplotě 30 °C přidáme 2 lžičky syřidlového preparátu a důkladně promícháme. Necháme stát 2 až 3 hodiny v pokojové teplotě.
4
Po 3 hodinách pomocí naběračky naplníme výrobník (plastová krabička o objemu 3 litry s otvory o průměru asi 1 mm ve vzdálenosti asi 2,5 až 3 cm). Necháme do hrnce na podložce odkapávat 2 dny, po 12 hodinách výrobník otáčíme. Hotový sýr osolíme a můžeme do něj přidat další ingredience. Např. česnek nebo mletou papriku.
5
**TVAROH:**
6
Mléko zahřejeme na 74 °C a zchladíme na 23 až 25 °C. Přidáme 2 lžičky smetanové kultury, řádně promícháme, přidáme půl lžičky syřidlového preparátu a opět řádně promícháme. Mléko necháme přikryté srážet při pokojové teplotě asi 24 hodin.
7
Sraženinu přemístíme do plátěného pytlíku, svážeme a necháme odkapávat. Doba odkapávání se přizpůsobuje podle toho, jak hustý tvaroh požadujeme. Tvaroh ochutíme solí a přidáme pažitku
8
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-housticky-s-domacim-kozim-syrem-tvarohem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domací houstičky

Domací houstičky

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Chléb & placky
Chuťovky Ostatní Ze sýra Domácí pekárny Pečiva Říjen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Pšeničná chlebová mouka Smetana Smetanový sýr Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Slaný dort I

Slaný dort I

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

186
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
131
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
103
Tajemná brambora
Tajemná brambora
82
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařená strouhaná…
80
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Těhotná misska Kočendová: Opulentní oslava a odhalení pohlaví!

Těhotná misska Kočendová: Opulentní oslava a odhalení pohlaví!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

  • Recepty.cz
  • Domácí houstičky s kozím sýrem a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact