Z mouky, tuku, kvásku, (vzešlého v trošce mléka a špetce cukru), vejce a soli řádně propracujeme těsto. Pak splétáme houstičky nebo zavinujeme rohlíky, mažeme vejcem, sypeme solí s kmínem nebo mákem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka
|3. 8. 2011 06:00
Ten tuk??? To míní třeba SÁDLO? Fajn dneska vyzkouším, zítra napíšu výsledek. :-$
Eva
|4. 5. 2007 15:51
Nechává se těsto vykynout? Postup je poněkud sporadický :-)
Simča Sládková
|7. 2. 2007 22:51
Já jsem el. troubu vyhřála na 220°C a po vložení housek jsem ztlumila na 180 °C. (Samozřejmě je jasné, že teplota HNED neklesla, el. trouba se ohřívá a chládne pomalu, narozdíl od plynové, která reaguje ihned). Housky jsem pekla cca 20 minut (z kila mouky jsme jich s dcerou udělaly 24 ks - to píši proto, že se asi pečou různě dlouho podle toho, jak jsou velké). Hodně úspěchů :o))).
Anonym
|7. 2. 2007 16:06
na kolik stupnu a jak dlouho se housky pecou jana
Hana Rožníčková
|6. 11. 2006 09:54
Dávám do oblíbených, jen nejdříve zkusím z poloviční dávky.