• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Domácí houskový knedlík

autor: posada
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 850
      g hrubá mouka
    • 650
      ml mléko
    • 1
      ks droždí ( 42 g )
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 5
      ks rohlík ( housky )

Postup přípravy receptu

1
Do domácí pekárny ( v mém případě ETA Delicca ) nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce, mouku, droždí a sůl. Poté program nastavíme na TĚSTO a necháme hnětat. Mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky. Zhruba po 10 minutách hnětení pozvolna vložíme asi polovinu nakrájených rohlíků, aby nám těsto zhoustlo. Necháme hnětat dalších 10 minut. Po celkem dvaceti minutách pekárna přestane hnětat a začne kynout. V té chvíli pekárnu vypneme a těsto vyndáme. Do těsta ručně vmícháme zbytek nakrájených rohlíků. Takto připravené těsto dáme kynout na cca 20 - 30 minut. Osobně ho dávám do uzavíratelné platové mísy od Tupperware.
2
Připravíme si hrnec s vodou ( 5 litrů ), který naplníme asi do poloviny vodou a vodu osolíme ( 1 lžíce ) . Vodu přivedeme do varu.
3
Jakmile máme těsto vykynuté, vytáhneme ho z mísy a rozdělíme na 4 stejné díly. Každý díl vytvarujeme do širšího válečku tak, aby konce nebyly do špičky a knedlík měl pokud možno po celé délce stejný průměr. Tento váleček je nutné buď pořádně "zatáhnout" nebo ho zabalíme do látkové plíny ( Ne Pampers apod. :-) ) nebo útěrky ( nesmí být vypraná v aviváži, jinak vám bude knedlík "vonět" ). Nutno takto připravit, jinak se vám knedlíky rozevřou.
4
Takto připravené knedlíky i v plíně vložíme do hrnce s vařící vodou. Vejdou tam dva, takže vaříme knedlíky nadvakrát. Knedlíky po 10 minutách od vložení do hrnce otočíme a vaříme druhou stranu také 10 minut. Poté knedlíky vytáhneme a propícháme špejlí v několika místech ať vypustíme páru.
5
Pokud budete vařit druhou várku ve stejném hrnci, doporučuji vyměnit vodu.
6
Knedlíky jakmile mají teplotu že na nich bez problémů udržíte ruku, lehce rukou "namažte" olejem. Po vychladnutí je lze zabalit do zatahovací folie a zamrazit.
7
Dobrou chuť :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hornikol1 | 12. 12. 2015 14:29

    Super receptík, po dlouhé době jsem dělala knedlíky,tak jsem riskla ty vaše, přidala jsem o trochu více mouky(cca 100g) a déle jsem vařila,cca dohromady 30minut, ale povedly se perfektně,kypré, vláčné, krásně měkké, chlapi si s rajskou omáčkou pomlaskávali... :-) Určitě za 1..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Pokrmy Přílohy Knedlíky Z mouky/obilovin Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Vaření Děti Narozeniny Svatba Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hrubá mouka Mléko Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

260
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
65
Klasické lečo
Klasické lečo
62
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
59
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Domácí hambáč
Domácí hambáč
Domáci hamburger
Domáci hamburger
Domácí hamburger
Domácí hamburger
Domací houstičky
Domací houstičky
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky ala McDonald
  • Recepty.cz
  • Domácí houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact