• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Domácí houskový knedlík

autor: posada
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 850
      g hrubá mouka
    • 650
      ml mléko
    • 1
      ks droždí ( 42 g )
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 5
      ks rohlík ( housky )

Postup přípravy receptu

1
Do domácí pekárny ( v mém případě ETA Delicca ) nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce, mouku, droždí a sůl. Poté program nastavíme na TĚSTO a necháme hnětat. Mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky. Zhruba po 10 minutách hnětení pozvolna vložíme asi polovinu nakrájených rohlíků, aby nám těsto zhoustlo. Necháme hnětat dalších 10 minut. Po celkem dvaceti minutách pekárna přestane hnětat a začne kynout. V té chvíli pekárnu vypneme a těsto vyndáme. Do těsta ručně vmícháme zbytek nakrájených rohlíků. Takto připravené těsto dáme kynout na cca 20 - 30 minut. Osobně ho dávám do uzavíratelné platové mísy od Tupperware.
2
Připravíme si hrnec s vodou ( 5 litrů ), který naplníme asi do poloviny vodou a vodu osolíme ( 1 lžíce ) . Vodu přivedeme do varu.
3
Jakmile máme těsto vykynuté, vytáhneme ho z mísy a rozdělíme na 4 stejné díly. Každý díl vytvarujeme do širšího válečku tak, aby konce nebyly do špičky a knedlík měl pokud možno po celé délce stejný průměr. Tento váleček je nutné buď pořádně "zatáhnout" nebo ho zabalíme do látkové plíny ( Ne Pampers apod. :-) ) nebo útěrky ( nesmí být vypraná v aviváži, jinak vám bude knedlík "vonět" ). Nutno takto připravit, jinak se vám knedlíky rozevřou.
4
Takto připravené knedlíky i v plíně vložíme do hrnce s vařící vodou. Vejdou tam dva, takže vaříme knedlíky nadvakrát. Knedlíky po 10 minutách od vložení do hrnce otočíme a vaříme druhou stranu také 10 minut. Poté knedlíky vytáhneme a propícháme špejlí v několika místech ať vypustíme páru.
5
Pokud budete vařit druhou várku ve stejném hrnci, doporučuji vyměnit vodu.
6
Knedlíky jakmile mají teplotu že na nich bez problémů udržíte ruku, lehce rukou "namažte" olejem. Po vychladnutí je lze zabalit do zatahovací folie a zamrazit.
7
Dobrou chuť :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hornikol1 | 12. 12. 2015 14:29

    Super receptík, po dlouhé době jsem dělala knedlíky,tak jsem riskla ty vaše, přidala jsem o trochu více mouky(cca 100g) a déle jsem vařila,cca dohromady 30minut, ale povedly se perfektně,kypré, vláčné, krásně měkké, chlapi si s rajskou omáčkou pomlaskávali... :-) Určitě za 1..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Pokrmy Přílohy Knedlíky Z mouky/obilovin Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Vaření Děti Narozeniny Svatba Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hrubá mouka Mléko Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

264
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
152
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
75
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle
62
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
41
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Domácí hambáč
Domácí hambáč
Domáci hamburger
Domáci hamburger
Domácí hamburger
Domácí hamburger
Domací houstičky
Domací houstičky
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky ala McDonald
  • Recepty.cz
  • Domácí houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact