• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Domácí houskový knedlík

autor: posada
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 850
      g hrubá mouka
    • 650
      ml mléko
    • 1
      ks droždí ( 42 g )
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 5
      ks rohlík ( housky )

Postup přípravy receptu

1
Do domácí pekárny ( v mém případě ETA Delicca ) nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce, mouku, droždí a sůl. Poté program nastavíme na TĚSTO a necháme hnětat. Mezitím si nakrájíme rohlíky na kostičky. Zhruba po 10 minutách hnětení pozvolna vložíme asi polovinu nakrájených rohlíků, aby nám těsto zhoustlo. Necháme hnětat dalších 10 minut. Po celkem dvaceti minutách pekárna přestane hnětat a začne kynout. V té chvíli pekárnu vypneme a těsto vyndáme. Do těsta ručně vmícháme zbytek nakrájených rohlíků. Takto připravené těsto dáme kynout na cca 20 - 30 minut. Osobně ho dávám do uzavíratelné platové mísy od Tupperware.
2
Připravíme si hrnec s vodou ( 5 litrů ), který naplníme asi do poloviny vodou a vodu osolíme ( 1 lžíce ) . Vodu přivedeme do varu.
3
Jakmile máme těsto vykynuté, vytáhneme ho z mísy a rozdělíme na 4 stejné díly. Každý díl vytvarujeme do širšího válečku tak, aby konce nebyly do špičky a knedlík měl pokud možno po celé délce stejný průměr. Tento váleček je nutné buď pořádně "zatáhnout" nebo ho zabalíme do látkové plíny ( Ne Pampers apod. :-) ) nebo útěrky ( nesmí být vypraná v aviváži, jinak vám bude knedlík "vonět" ). Nutno takto připravit, jinak se vám knedlíky rozevřou.
4
Takto připravené knedlíky i v plíně vložíme do hrnce s vařící vodou. Vejdou tam dva, takže vaříme knedlíky nadvakrát. Knedlíky po 10 minutách od vložení do hrnce otočíme a vaříme druhou stranu také 10 minut. Poté knedlíky vytáhneme a propícháme špejlí v několika místech ať vypustíme páru.
5
Pokud budete vařit druhou várku ve stejném hrnci, doporučuji vyměnit vodu.
6
Knedlíky jakmile mají teplotu že na nich bez problémů udržíte ruku, lehce rukou "namažte" olejem. Po vychladnutí je lze zabalit do zatahovací folie a zamrazit.
7
Dobrou chuť :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hornikol1 | 12. 12. 2015 14:29

    Super receptík, po dlouhé době jsem dělala knedlíky,tak jsem riskla ty vaše, přidala jsem o trochu více mouky(cca 100g) a déle jsem vařila,cca dohromady 30minut, ale povedly se perfektně,kypré, vláčné, krásně měkké, chlapi si s rajskou omáčkou pomlaskávali... :-) Určitě za 1..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Pokrmy Přílohy Knedlíky Z mouky/obilovin Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Vaření Děti Narozeniny Svatba Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hrubá mouka Mléko Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Citronová poleva

Citronová poleva

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

34
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
23
Tvarohová buchta tříbarevná
Tvarohová buchta…
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s…
14
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná panenka ve…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Domácí hambáč
Domácí hambáč
Domáci hamburger
Domáci hamburger
Domácí hamburger
Domácí hamburger
Domací houstičky
Domací houstičky
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí hranolky ala McDonald
Domácí hranolky ala McDonald
  • Recepty.cz
  • Domácí houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact