Do sklenice nasypeme višně (nevypeckované), zasypeme cukrem a zalijeme slivovicí. Zamícháme až se cukr rozpustí. Necháme stát (nejlépe někde v teple) aspoň 6 měsíců. Kdo vydrží, moc si pochutná.
2
Já musím vždy připravovat sklenic více, protože manžel chodí ochutnávat už po třech nedělích. Zkoušeli jsme dělat i z třešní, ale není to ono. Višně mají svou specifickou chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gábina H
|27. 2. 2008 11:21
My zaléváme višně rumem a ještě přidáváme hřebíček a skořïci
Markéta Pivoňková
|20. 2. 2008 11:25
Ta slivovice tam v konečném výsledku vůbec není cítit. Ale každý má jiné chutě. Já jí dávám, protože si jí dáváme pálit a máme jí tudíž víc a vyjde to levněji. A ty višničky jsou opravdu báječné.
Di
|19. 2. 2008 15:40
Já bych asi dala přednost vodce před slivovicí, má mnohem neutrálnější chuť. Slivovice je na můj vkus příliš intenzívní. A když ovocná pálenka, tak raději už rovnou třešňovice. Kdysi jsem něco podobného dělala a výsledek byl opravdu úžasný. I ty nacucané višničky byly skvělé na zdobení moučníků.