Granola, to je křupavá dobrota, která dokáže zpříjemnit každé ráno. Základem jsou vločky, med a kokosový olej, zbytek ingrediencí si můžete přimíchat podle své chuti. Vyzkoušejte domácí granolu a zjistíte, že s tou kupovanou se zkrátka nedá srovnat. Dejte si ji třeba s řeckým jogurtem a čerstvým nebo sušeným ovocem.
Troubu předehřejte na 160°C a plech si vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte nejdřív suché ingredience (vločky, oříšky, semínka, kakao) a pak k nim přidejte med a kokosový olej. Všechno pořádně promíchejte, aby se směs rovnoměrně obalila v medu a oleji.
Promíchanou směs rozprostřete na plech a dejte do trouby. Granolu pečte asi 30 minut. V polovině pečení ji vařečkou promíchejte, aby se opekla ze všech stran. Po upečení je potřeba ji nechat pořádně vychladnout a přemístit do uzavíratelný nádoby.