Uděláme těsto den předem. Do misky s polohrubou moukou přidáme osolenou horkou vodu a dobře zamícháme. Až bude těsto hotové, tak to zabalíme potravinovou fólií a necháme přes noc odpočívat v ledničce.
2
Další den těsto necháme povolit na pokojovou teplotu. Mezitím do misky dáme mleté maso a přidáme všechny ingredience na náplň: nakrájenou zeleninu, česnek, zázvor, sojovou omáčku, trochu soli a pepře a rukou dobře zamícháme.
3
Z těsta uděláme kuličky a potom vypracujeme válečkem (je to mnohem lepší než rukou, viz fotky). Zavalíme náplň do těsta a uděláme tvar taštičky (postup viz fotky).
4
Na pánvi zahřejeme olej (olej může být jakýkoliv), taštičky na pánev seřadíme kruhově, přidáme horkou vodu cca na 1/3 výšky taštičky a zavřeme pokličkou. Po 3-4 minutách sundáme víčko a necháme vypařit vodu. ※Pokud pracujete s těstem nakoupeným tak by tam nemusela ani být horká voda a můžete taštičky prostě smažit.
5
Taštičky si můžete dát se sojovou omáčkou - do omáčky můžete přidat i chili olej (La-Yu/辣油). Dobrou chuť!
6
Jen pro inspiraci: Taštičky taky můžete smažit ve fritovacím hrnci (Age gjóza), nebo vařit v polévce (Sui gjóza: viz fotka). Náplň taky může být různě - třeba vegetariánská, nebo s mořskými plody.