• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí francouzský quiche
Napište svůj komentář k receptu

Domácí francouzský quiche

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
4fotografie
Nahrát fotku
 

Francouzský koláč zvaný quiche si můžete dopřát ke svačině, jako lehký oběd nebo k večeři. Korpus quiche je plněný lahodnou směsí z pórku, cibule, hrášku a brambor. Voní po bylinkách a chutná zkrátka báječně.

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 35
      g žloutky
    • 40
      g voda
    • sůl
  • Náplň
    • 30
      g slunečnicový olej
    • 200
      g pórek
    • 300
      g cibule
    • 200
      g hrášek
    • 200
      g brambory uvařené ve slupce
    • petrželka
    • pažitka
    • sůl
  • Zálivka na pečení
    • 60
      g žloutky
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g smetana 33%
    • muškátový oříšek mletý

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta.
2
Vytvořte z něj bochánek, z bochánku vyválejte placku, zabalte ho do fresh fólie a přes ni těsto ještě lehce rozválejte válečkem do placky. Placku nechte ve fólii, položte na plastové prkénko a nechte 2 hodiny odpočinout v lednici.
3
Po vyndání z lednice placku poprašte moukou a začněte pomalu rozvalovat.
4
Poté na ni položte formu (kulatý ráfek) a z druhé strany seřízněte těsto kolem dokola zhruba na výšku ráfku.
5
Do pekáčku si připravte pečicí papír a na něj položte ráfek. Abyste do něj mohli těsto přenést, natočte ho na váleček. Přebytek okrajů přehněte přes ráfek, přebytečné těsto kolem ráfku začištěte. Máte-li k dispozici i menší kulaté formy, pak ho stejným způsobem využijte pro zbytek těsta.
6
Těsto v obou formách propíchejte a pečte tzv. naslepo. Uřízněte si obdélník z pečicího papíru, přeložte ho na čtverec, poté na trojúhelník, a ještě jednou na menší trojúhelník. Zkuste, zda se vejde na koláč, případně ho ještě sestřihněte. Těsto zakryjte, zatěžkejte fazolemi nebo cizrnou a pečte při 200 °C asi 12 minut do zlatavé barvy.
7
Po upečení nechte korpus vychladnout i s fazolemi.
8
Mezitím si připravte náplň. Na slunečnicovém oleji orestujte jemně měsíčky cibule, pak přidejte pórek nakrájený na kolečka, brambory na kostičky, hrášek, osolte, opepřete, a nakonec přidejte nasekanou petrželku. Do masové verze můžete použít slaninu nebo uzeného lososa.

RADA: Jak oloupat brambory?

9
Z těsta odstraňte fazole a upečené těsto naplňte připravenou směsí.
10
V závěru si připravte zálivku. Smíchejte žloutky, celé vejce a smetanu. Přidejte muškátový oříšek a dosolte, případně přisypte nastrouhaný parmezán. Promíchejte metličkou a koláč zalijte.
11
Pečte při 170 °C zhruba dalších 25 minut. Servírujte nakrájený na osm dílů, ozdobit můžete ochuceným kozím sýrem a petrželkou.

RADA: Vyzkoušejte také quiche s čedarem a rajčaty.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem

Quiche s jarními cibulkami,…

Quiche s lososem

Quiche s lososem

Quiche s parmskou šunkou

Quiche s parmskou šunkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Hrášek Máslo Muškátový oříšek Pažitka Petrželka Pórek Slunečnicový olej Smetana Sůl Vejce Voda žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Vláčný velikonoční beránek

Vláčný velikonoční beránek

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Domácí rychloutopenci
Domácí rychloutopenci
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Miss World 2024 Krystyna Pyszková: První přehlídka po porodu a hned ve svatebních šatech!

Miss World 2024 Krystyna Pyszková: První přehlídka po porodu a hned ve svatebních šatech!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Domácí čokoládové muffiny s karamelovou polevou
Domácí čokoládové muffiny s karamelovou…
Domácí čokoládové pralinky
Domácí čokoládové pralinky
Domácí čokoládový termix
Domácí čokoládový termix
Domácí Gjóza (taštičky)
Domácí Gjóza (taštičky)
Domácí granola
Domácí granola
Domácí granola s mandlemi a medem
Domácí granola s mandlemi a medem
  • Recepty.cz
  • Domácí francouzský quiche
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact