• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí francouzský quiche
Napište svůj komentář k receptu

Domácí francouzský quiche

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
4fotografie
Nahrát fotku
 

Francouzský koláč zvaný quiche si můžete dopřát ke svačině, jako lehký oběd nebo k večeři. Korpus quiche je plněný lahodnou směsí z pórku, cibule, hrášku a brambor. Voní po bylinkách a chutná zkrátka báječně.

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 35
      g žloutky
    • 40
      g voda
    • sůl
  • Náplň
    • 30
      g slunečnicový olej
    • 200
      g pórek
    • 300
      g cibule
    • 200
      g hrášek
    • 200
      g brambory uvařené ve slupce
    • petrželka
    • pažitka
    • sůl
  • Zálivka na pečení
    • 60
      g žloutky
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g smetana 33%
    • muškátový oříšek mletý

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta.
2
Vytvořte z něj bochánek, z bochánku vyválejte placku, zabalte ho do fresh fólie a přes ni těsto ještě lehce rozválejte válečkem do placky. Placku nechte ve fólii, položte na plastové prkénko a nechte 2 hodiny odpočinout v lednici.
3
Po vyndání z lednice placku poprašte moukou a začněte pomalu rozvalovat.
4
Poté na ni položte formu (kulatý ráfek) a z druhé strany seřízněte těsto kolem dokola zhruba na výšku ráfku.
5
Do pekáčku si připravte pečicí papír a na něj položte ráfek. Abyste do něj mohli těsto přenést, natočte ho na váleček. Přebytek okrajů přehněte přes ráfek, přebytečné těsto kolem ráfku začištěte. Máte-li k dispozici i menší kulaté formy, pak ho stejným způsobem využijte pro zbytek těsta.
6
Těsto v obou formách propíchejte a pečte tzv. naslepo. Uřízněte si obdélník z pečicího papíru, přeložte ho na čtverec, poté na trojúhelník, a ještě jednou na menší trojúhelník. Zkuste, zda se vejde na koláč, případně ho ještě sestřihněte. Těsto zakryjte, zatěžkejte fazolemi nebo cizrnou a pečte při 200 °C asi 12 minut do zlatavé barvy.
7
Po upečení nechte korpus vychladnout i s fazolemi.
8
Mezitím si připravte náplň. Na slunečnicovém oleji orestujte jemně měsíčky cibule, pak přidejte pórek nakrájený na kolečka, brambory na kostičky, hrášek, osolte, opepřete, a nakonec přidejte nasekanou petrželku. Do masové verze můžete použít slaninu nebo uzeného lososa.

RADA: Jak oloupat brambory?

9
Z těsta odstraňte fazole a upečené těsto naplňte připravenou směsí.
10
V závěru si připravte zálivku. Smíchejte žloutky, celé vejce a smetanu. Přidejte muškátový oříšek a dosolte, případně přisypte nastrouhaný parmezán. Promíchejte metličkou a koláč zalijte.
11
Pečte při 170 °C zhruba dalších 25 minut. Servírujte nakrájený na osm dílů, ozdobit můžete ochuceným kozím sýrem a petrželkou.

RADA: Vyzkoušejte také quiche s čedarem a rajčaty.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem

Quiche s jarními cibulkami,…

Quiche s lososem

Quiche s lososem

Quiche s parmskou šunkou

Quiche s parmskou šunkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Hrášek Máslo Muškátový oříšek Pažitka Petrželka Pórek Slunečnicový olej Smetana Sůl Vejce Voda žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

76
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
32
Čertovský mls
Čertovský mls
31
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se…
28
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Domácí čokoládové muffiny s karamelovou polevou
Domácí čokoládové muffiny s karamelovou…
Domácí čokoládové pralinky
Domácí čokoládové pralinky
Domácí čokoládový termix
Domácí čokoládový termix
Domácí Gjóza (taštičky)
Domácí Gjóza (taštičky)
Domácí granola
Domácí granola
Domácí granola s mandlemi a medem
Domácí granola s mandlemi a medem
  • Recepty.cz
  • Domácí francouzský quiche
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact