• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí francouzský quiche
Napište svůj komentář k receptu

Domácí francouzský quiche

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
Domácí francouzský quiche
4fotografie
Nahrát fotku
 

Francouzský koláč zvaný quiche si můžete dopřát ke svačině, jako lehký oběd nebo k večeři. Korpus quiche je plněný lahodnou směsí z pórku, cibule, hrášku a brambor. Voní po bylinkách a chutná zkrátka báječně.

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 280
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 35
      g žloutky
    • 40
      g voda
    • sůl
  • Náplň
    • 30
      g slunečnicový olej
    • 200
      g pórek
    • 300
      g cibule
    • 200
      g hrášek
    • 200
      g brambory uvařené ve slupce
    • petrželka
    • pažitka
    • sůl
  • Zálivka na pečení
    • 60
      g žloutky
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g smetana 33%
    • muškátový oříšek mletý

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta.
2
Vytvořte z něj bochánek, z bochánku vyválejte placku, zabalte ho do fresh fólie a přes ni těsto ještě lehce rozválejte válečkem do placky. Placku nechte ve fólii, položte na plastové prkénko a nechte 2 hodiny odpočinout v lednici.
3
Po vyndání z lednice placku poprašte moukou a začněte pomalu rozvalovat.
4
Poté na ni položte formu (kulatý ráfek) a z druhé strany seřízněte těsto kolem dokola zhruba na výšku ráfku.
5
Do pekáčku si připravte pečicí papír a na něj položte ráfek. Abyste do něj mohli těsto přenést, natočte ho na váleček. Přebytek okrajů přehněte přes ráfek, přebytečné těsto kolem ráfku začištěte. Máte-li k dispozici i menší kulaté formy, pak ho stejným způsobem využijte pro zbytek těsta.
6
Těsto v obou formách propíchejte a pečte tzv. naslepo. Uřízněte si obdélník z pečicího papíru, přeložte ho na čtverec, poté na trojúhelník, a ještě jednou na menší trojúhelník. Zkuste, zda se vejde na koláč, případně ho ještě sestřihněte. Těsto zakryjte, zatěžkejte fazolemi nebo cizrnou a pečte při 200 °C asi 12 minut do zlatavé barvy.
7
Po upečení nechte korpus vychladnout i s fazolemi.
8
Mezitím si připravte náplň. Na slunečnicovém oleji orestujte jemně měsíčky cibule, pak přidejte pórek nakrájený na kolečka, brambory na kostičky, hrášek, osolte, opepřete, a nakonec přidejte nasekanou petrželku. Do masové verze můžete použít slaninu nebo uzeného lososa.

RADA: Jak oloupat brambory?

9
Z těsta odstraňte fazole a upečené těsto naplňte připravenou směsí.
10
V závěru si připravte zálivku. Smíchejte žloutky, celé vejce a smetanu. Přidejte muškátový oříšek a dosolte, případně přisypte nastrouhaný parmezán. Promíchejte metličkou a koláč zalijte.
11
Pečte při 170 °C zhruba dalších 25 minut. Servírujte nakrájený na osm dílů, ozdobit můžete ochuceným kozím sýrem a petrželkou.

RADA: Vyzkoušejte také quiche s čedarem a rajčaty.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem

Quiche s jarními cibulkami,…

Quiche s lososem

Quiche s lososem

Quiche s parmskou šunkou

Quiche s parmskou šunkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Hrášek Máslo Muškátový oříšek Pažitka Petrželka Pórek Slunečnicový olej Smetana Sůl Vejce Voda žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Domácí chleba

Domácí chleba

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

71
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
24
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Domácí čokoládové muffiny s karamelovou polevou
Domácí čokoládové muffiny s karamelovou…
Domácí čokoládové pralinky
Domácí čokoládové pralinky
Domácí čokoládový termix
Domácí čokoládový termix
Domácí Gjóza (taštičky)
Domácí Gjóza (taštičky)
Domácí granola
Domácí granola
Domácí granola s mandlemi a medem
Domácí granola s mandlemi a medem
  • Recepty.cz
  • Domácí francouzský quiche
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact