• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí fernet
Napište svůj komentář k receptu

Domácí fernet

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí fernet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce jalovec
    • 150
      g máta
    • 8
      g zeměžluč
    • 100
      g dubová kůra
    • 50
      g řepík lékařský
    • 250
      g pelyněk
    • 250
      g třezalka
    • 50
      g kopřiva
    • 50
      g puškvorec
    • 10
      l vínovice
    • 500
      g cukr Upáleného

Postup přípravy receptu

1
Všechny bylinky POZOR VELMI OPATRNĚ VÁŽIT S MAX. PŘESNOSTÍ zalijeme vinovicí a necháme 14 dní neležet, poté přibarvíme odpáleným cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí nugát

Domácí nugát

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bart | 23. 11. 2015 23:57

    Vínovice se pálí všude kde mají naprd víno :-)

  • tritrek | 11. 7. 2012 10:12

    A ktore casti bylin sa pouzivaju? Listy? Kvety? Koren? Lebo z vacsiny tychto sa pouziva viacero casti s roznymi ucinkami a chutami...

  • milan | 10. 10. 2011 10:29

    není těch bylin trochu moc?Je jich tam přes 900g

  • Zewa | 12. 6. 2011 13:06

    vinovica sa pali aj na Slovensku...vsade tam kde sa pestuje vino....vola sa bud vinovica, alebo aj terkelica... je z hroznovych supiek ktore ostanu po lisovani hroznoveho mustu...supky sa kvasia a kvas sa potom pali v palenici podobne ako ine ovocne kvasy... upaleny cukor je karamel - na cistu panvicu nasypeme cukor krystal a zahrievanim rozpustime na hnedu sklovitu hmotu....po roztaveni prelejeme do studenej vody, aby sa rychlo ochladil a stvrdol, potom nalameme alebo drvime v mikrotenovom vrecku na mensie kusy a pouzivame na ochutenie ..

  • Radka Hudská | 19. 11. 2007 15:12

    Upálený cukr- karamel, místo vínovice lze použít vodka nebo jakýkoli málo aromatický destilát. Vínovici pálí na moravě.

  • František Brusák | 12. 11. 2007 06:16

    ....a já recept na tu vinovici,a nebo kde ji nsehnat.

  • Anonym | 9. 11. 2007 10:38

    a návod na upálený cukr by nebyl?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dubová kůra Jalovec Kopřiva Máta Pelyněk Puškvorec Řepík lékařský Třezalka Vínovice Zeměžluč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Karamelový krém

Karamelový krém

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Zapekané brambory s pórkem
Zapekané brambory s…
13
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

  • Recepty.cz
  • Domácí fernet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact