Na papír přesijeme moučkový cukr, sušené mléko, vanilkový cukr a kakao. Necháme rozpustit tuk a odstavíme z plotny, aby se nám čokoláda nepřipálila. Sypké ingredience rozmícháme v rozpuštěném tuku. Nalijeme do formiček nebo do plastových výlisků od bonboniér.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
M2D2
|25. 2. 2016 16:52
No vznikla mi z toho pekna sracka :( pekne hnusny :-$ :'(
M2D2
|25. 2. 2016 16:52
No vznikla mi z toho pekna sracka :( pekne hnusny :-$ :'(
popelka
|8. 12. 2013 19:39
dobrý den prosím můžete mi poradit jaký dáváte tuk? dík
Eva K.
|4. 6. 2009 16:38
Tak "lógr" se mi udělal také, převaření nepomohlo, ale mixér a horké mléko ano. Navíc se tuk z těsta jaksi "vytlačil", ale horké mléko s mixérem to nádherně srovnalo a čokoláda byla pak jemnější a řidší, což jsem kvitovala při lití do formiček s povděkem. Ale základní postup je myslím dobrý a poměr ingrediencí dá základ chutné čokoládě :)
Anonym
|18. 12. 2006 09:32
Dekuji pani Lucie,tak bezim do lekarny.Julie K.z ZH
Lucie
|16. 12. 2006 16:48
Já tam dávám klasický sunar pro děti
Julie K.z Zurichu
|12. 12. 2006 14:09
Poradte mi,jake mleko tam däväte?To co jsem tam dala jä, se s tukem nerospustilo.Je to zrnkovate jako löger.Mohla bych pouzit treba kondenzovane mleko?Neziji u nas takze hledam vhodnou variantu,poradte mi prosim.
Gabriela B
|29. 9. 2005 18:44
Tato čokoláda patří mezi naše oblíbené vánoční cukroví. Dělám také bílou - postup je stejný pouze místo kakaa dám strouhaný kokos.