• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Domácí čokoláda
Napište svůj komentář k receptu

Domácí čokoláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 49
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí čokoláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g ztužený tuk
    • 250
      g cukr
    • 80
      g kakao
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Tuk rozpustíme ve vodní lázni a po lžících přidáváme smíchané přísady. Mícháme, dokud se cukr dobře nerozpustí a hmota není hladká. Nevaříme! Hotové nalijeme do malých formiček na čokoládu a necháme ztuhnout. Pak vyklopíme do papírových košíčků.
2
Pro obměnu lze přidat do směsi strouhaný kokos nebo sekané mandle, případně "utopit" půlku mandle v nalité formičce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Mramorová čokoláda

Mramorová čokoláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 12. 12. 2016 18:50

    Mouka do čokolády? To snad né.

  • mildaP | 9. 12. 2016 10:04

    Posílám Vám starý rodinný recept z roku 1953, jak ho dělávala maminka a čokoláda se balila do staniolu a věšela na stromek: Čokoláda na vánoční stromek (rodinný recept od Kamposů z Klatov) Suroviny:10 dkg kakao, 20 dkg 100%-ní tuk, 20 dkg moučkový cukr, 5dkg hladká mouka, 1 lžička bramborové moučky (solamyl), 2-3 kapky tekuté vanilky nebo 1 vanilkový cukr Postup: sypké suroviny důkladně promíchat, tuk nechat rozpustit ve vodní lázni, přidat do sypké směsi a 15 minut třít ve vodní lázni, poté naplnit do formiček, které byly ponořené ve studené vodě, nechat ztuhnout v chladu 15-20 min., vyklopit, kdysi se zabalila do staniolu a věšela se na stromek

  • THUNDERRR | 7. 6. 2016 13:36

    No tak to není v tom případě čokoláda když základem je ztužený rostlinný(palmový) tuk! základem každé čokolády je KAKAOVÉ MÁSLO!! bože můj něco tak odporného s palmovym tukem jako tohle se nedá nazývat čokoládou!!

  • Venda | 6. 4. 2015 12:26

    Trošku jsem to modifikoval,.. kdybych se totiž držel receptů našich babiček a vůbec, byl bych valící se koule s cukrovkou a náběhem na íčko díky tukem zarostlým cévám. Ve vodní lázni jsem proto rozpustil 7,5 dkg másla dvě lžíce třtinového cukru a malou lžíci medu. Za stálého míchání vidličkou se cukr a med postupně rozpouštěl v másle, potom jsem vzal kakao a postupně sypal a míchal a míchal, aby nevznikly hrudky. Nakonec se zhasne pod plotnou a ochutnává se, aby nebyla čokoláda příliš sladká ani hořká, podle toho lze doplnit požadované ingredience. Polil jsem s tím bábovku a je to fajn.

  • Katuš | 29. 6. 2014 21:04

    Když to tak čtu, obejdu se bez, již podle složení je jasné, že tohle s čokoládou nemá nic společného, bleh.

  • dzbz | 29. 6. 2014 19:35

    hnusná vůbec mi nechutnala :-X :-X

  • Jarouš | 14. 12. 2013 19:24

    no...neřek bych že problém bude v těch receptech :-D

  • Lucka | 11. 12. 2013 17:23

    Nejsem žádný kuchařský talent, tak jsem se bála, že se mi čokoláda nepovede, ale povedla, je hladká, bez hrudek a moc dobrá :-) Jediné, co bych ubrala, je cukr, na můj vkus je ho tam příliš a čokoláda je moc sladká. Jinak perfektní. Přidala jsem si do ní navíc skořici.

  • Bára | 4. 11. 2013 16:02

    Ahoj! Jak dlouho takhle udělaná čokoláda vydrží, prosím? Vydrží mi do vánoc, když ji udělám teď? Díky, Bára

  • Bára | 4. 11. 2013 16:02

    Ahoj! Jak dlouho takhle udělaná čokoláda vydrží, prosím? Vydrží mi do vánoc, když ji udělám teď? Díky, Bára

  • Bára | 4. 11. 2013 16:02

    Ahoj! Jak dlouho takhle udělaná čokoláda vydrží, prosím? Vydrží mi do vánoc, když ji udělám teď? Díky, Bára

  • martin | 27. 8. 2013 14:15

    já skusil už několik receptů z těchto stránek a vždy super tak uvažuj nad tím estli prostě jen nejsi špatná kuchařka :-D

  • martin | 27. 8. 2013 14:15

    já skusil už několik receptů z těchto stránek a vždy super tak uvažuj nad tím estli prostě jen nejsi špatná kuchařka :-D

  • Sammythe | 25. 7. 2013 16:00

    V čem asi bude chyba? Ve všech těch receptech nebo.. ?

  • Kamil | 4. 7. 2013 12:32

    Kakaové máslo

  • radek | 5. 6. 2013 12:52

    Mě se takhle zdrcla víckrát - než jsem přišel na to že tuk musí být pod bodem varu vody.R

  • h | 7. 4. 2013 13:02

    :-P

  • Denča | 7. 4. 2013 12:59

    Můžu místo tuku přidat Heru:-S

  • Michal | 10. 2. 2013 14:57

    Já vařím hlavně z těchto stránek (90 procent) a vždy super,občas to doladím dle svého,ale jinak v pohodě :) 8-)

  • :-) | 21. 12. 2012 14:27

    ta smes se nesmí vařit jinak se oddělí tuk od zbytku surovin

  • Zdeňka | 11. 12. 2012 17:10

    nevim čim to, ale pokaždé, když se pokouším o jakýkoliv recept z těchto www tak je to vždy totální propadák. a s touto čokoládou samozřejmě také. Čokoláda se mi zdrcla do podivné měkké hmoty uprostřed kaluže z tuku. opravdu chuťovka. Vážně nevím kde je ten zakopaný pudl. Navážila jsem vše myslím zprávně a dodržela přesný postup. Tak bohužel bodík nedávám. :-\

  • Viki | 1. 7. 2012 20:11

    No a jaký tuk je asi v kupované čokoládě!!

  • lin | 22. 2. 2012 10:04

    přesně tak!jak můžete dávat do čokolády ztužený tuk-fuj něco tak nezdravého plného TFA látek!!!radím-máslo,případně kakaové máslo.

  • luke | 23. 12. 2011 19:58

    a s puckama si nedělejte hlavu :-)

  • luke | 23. 12. 2011 19:37

    já jsem postup dělal takle: 130g Másla, 130g Cukru, 30g Kvalitní práškové čokolády(Bensdorp COCOA) , Kakaový puding(celí) . uplně to vystačí na plato od bonboniéry. :-)) :-) ;-)

  • nikdo | 17. 12. 2011 12:36

    celkem dobré :-$

  • Chocoman | 7. 8. 2011 11:25

    Do čokolády ztužený tuk jo ? :-$ Blééééé.....

  • honza | 2. 12. 2010 14:55

    bomba <3 <3 <3 <3

  • Zuzana Zlámalová | 23. 11. 2008 01:15

    Chápu, že v tom musí být nějaký trik... cukr není v tuku rozpustný (z chemického pohledu). Jak dlouho se míchá, případně při jaké teplotě, aby ty hrudky zmizely? Zkoušela jsem přidat několik lžiček kávy, pak se cukr ruzpustil, ale čokoláda byla matná... v čem je ten trik?

  • Stanislava Dvořáková | 2. 11. 2008 14:11

    Jen nerada, ale musím konstatovat, že čokoláda nebyla vůbec dobrá.

  • roman | 18. 11. 2007 19:33

    hruza !!!!!!!!!!!!

  • Anonym | 15. 10. 2007 10:53

    René ano, mám recept na čokoládu z másla a od té doby jinou nedělám. Jana

  • René | 14. 10. 2007 14:26

    Zdravím, chci se zeptat jestli se dá použít obyčejné máslo místo toho tuku?

  • Anonym | 26. 5. 2007 17:45

    Zdravím, zeptám se na dvě věci, v čem se tolik liší výše uvedený recept od uvedeného v komentáři paní Němcovou? A druhý dotaz na Pepíka - nevím jan Vy, ale já tu čokoládu dělám bez hrudek, a čehokoli lze přiměřeně ubrat nebo přidat.Čokoládu také vyklápím lehkým zkřížením formičky, používám takové malinké, jsou speciálně na čokoládky. na vánoce (vyjde-li chladné počasí) chladím na terase, je to v cukuletu a nemusím vystěhovávat ledničku.

  • Pepík | 30. 1. 2007 09:14

    Tak tenhle recept je spíš "domácí" než "čokoláda". Máte někdo recept na opravdovou čokoládu a ne na kakaový hrudkový tuk?

  • Jarmila Němcová | 4. 10. 2005 12:13

    Připojuji se i já se svojí troškou do mlýna! Čokoláda, kterou dělám já každé vánoce a kterou dělávala už i moje maminka, je vynikající. Recept je starý minimálně 60 let! Rozpis: 25 dkg ztuž. tuku, 25 dkg mouč. cukru, 9 dkg kakaa a 9 dkg Solamylu. Jde dobře vyklápět z formiček a je krásně lesklá.

  • Jana Han | 18. 9. 2005 20:19

    Tak presne to delam ja,chtela jsem jen otevrit diskuzi, co nejlepe pouzit. Pouzivam i nektere umele vlozky z bonbonier, hlavne na cokoladove kosicky, ktere pak plnim ruznou naplni, neco jako sladke jednohubky a nebo v nich podavame napr. becherovku a nebo jen naplnim slehackou a dam k salku s kavou.Take se daji objednat u firmy Fiala Praha sablony na bonbony s ruznymi motivy. Obcas v nich delam tvarovany cukr s motivy jednotlivych svatku. Vsichni nasi pratele to miluji. Je to rychle a jednoduche. 1/2 kg nejjemnejsiho piskoveho cukru a 5 lzicek vody, dobre promichat rukama a pak pechovat /hodne vtlacit/ do formicek nebo sablon a hned vyklopit na tacek, nechat tak 2 hodiny zaschnout a dat do krasne cukrenky. Trva to tak asi 10 minut , ale prekvaneni trva daleko dele. Take se muze cukr pred tlacenim do formicek trochu pribarvit - to ale opatrne, jen v jemnych tonech.

  • Jana Tichá | 18. 9. 2005 10:53

    Čokoládu liju do menších formiček, většinou tvar různých kytiček. Do pracnových je nedávám, to by byla velká porce a za chvíli bych měla po materiálu.Ale úplně ze všeho nejraději využívám v posledních letech plata po adventních kalendářích, kde jsou krásné vánoční miniaturní motivy. A z plastu to jde vylupovat jedna radost.

  • Jana Han | 17. 9. 2005 23:45

    Do hmoty nekdy pridam silnou kavu , hodne jemne strouhanou citr. nebo pomerancovou kuru a pro dospele rum, konak a pod.

  • Jana Han | 17. 9. 2005 23:39

    Mam dotaz na obe Jany. Ani u nas nejsou vanoce bez domaci cokolady. Vidim, ze pouzivate kovove formicky, jsou to stejne jako na pracny nebo mate specialni mensi prave jen na cokoladove bonbony. Diky za odpoved dalsi Jana

  • Ivana | 22. 8. 2005 08:38

    Já čokoládu rovnou leju do maličkých papírových košíčků a nemusím ani umývat formičky. Abych měla víc druhů, tak dávám do košíčků před zalitím sušené švestky, meruňky, kusy ořechů, rozinky atd.

  • Jana z VM | 22. 8. 2005 08:09

    Také vyklápím už léta formičky s čokoládou jako paní Jana. Je to rychlé a nestalo se mi, že by čokoláda nešla vyklopit.

  • Jana Tichá | 19. 8. 2005 22:23

    Dělám obdobně: 250 g ztuž. tuku, 250g práš. cukru, 60 kakaa, 2 lžíce Solamylu. Výborná, neobejdou se bez ní jediné Vánoce.Formičky vypláchnu studenou vodou a plním. Nechám ztuhnout v lednici, v zimě na mrazu. Pak chytnu za okraje a formičku jakoby zkřížím. Vykládání alobalem je možná účinné, ale zbytečně komplikované.

  • R.U.R. | 19. 8. 2005 22:11

    Aby šla čokoláda lépe vyklopit, doporučuji vyložit formičky alobalem.

  • Anonym | 25. 11. 2004 19:40

    Jednoduché, chutné a určitě lepší než-li čokoláda koupená.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Vanilkový cukr Vanilkový pudink Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Tikka masala

Tikka masala

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

127
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
90
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
66
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
57
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
42
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Ivana Jirešová: Zvláštní gesto po nalezení pohřešované dcery!

Ivana Jirešová: Zvláštní gesto po nalezení pohřešované dcery!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Domácí bylinková lučina
Domácí bylinková lučina
Domácí bylinková majonéza s česnekem
Domácí bylinková majonéza s česnekem
Domácí citronový extrakt
Domácí citronový extrakt
Domácí čokoláda se sušeným ovocem
Domácí čokoláda se sušeným ovocem
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová zmrzlina
Domácí čokoládová zmrzlina
  • Recepty.cz
  • Domácí čokoláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact