• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí čokoláda
Napište svůj komentář k receptu

Domácí čokoláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 49
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí čokoláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g ztužený tuk
    • 250
      g cukr
    • 80
      g kakao
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Tuk rozpustíme ve vodní lázni a po lžících přidáváme smíchané přísady. Mícháme, dokud se cukr dobře nerozpustí a hmota není hladká. Nevaříme! Hotové nalijeme do malých formiček na čokoládu a necháme ztuhnout. Pak vyklopíme do papírových košíčků.
2
Pro obměnu lze přidat do směsi strouhaný kokos nebo sekané mandle, případně "utopit" půlku mandle v nalité formičce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Mramorová čokoláda

Mramorová čokoláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 12. 12. 2016 18:50

    Mouka do čokolády? To snad né.

  • mildaP | 9. 12. 2016 10:04

    Posílám Vám starý rodinný recept z roku 1953, jak ho dělávala maminka a čokoláda se balila do staniolu a věšela na stromek: Čokoláda na vánoční stromek (rodinný recept od Kamposů z Klatov) Suroviny:10 dkg kakao, 20 dkg 100%-ní tuk, 20 dkg moučkový cukr, 5dkg hladká mouka, 1 lžička bramborové moučky (solamyl), 2-3 kapky tekuté vanilky nebo 1 vanilkový cukr Postup: sypké suroviny důkladně promíchat, tuk nechat rozpustit ve vodní lázni, přidat do sypké směsi a 15 minut třít ve vodní lázni, poté naplnit do formiček, které byly ponořené ve studené vodě, nechat ztuhnout v chladu 15-20 min., vyklopit, kdysi se zabalila do staniolu a věšela se na stromek

  • THUNDERRR | 7. 6. 2016 13:36

    No tak to není v tom případě čokoláda když základem je ztužený rostlinný(palmový) tuk! základem každé čokolády je KAKAOVÉ MÁSLO!! bože můj něco tak odporného s palmovym tukem jako tohle se nedá nazývat čokoládou!!

  • Venda | 6. 4. 2015 12:26

    Trošku jsem to modifikoval,.. kdybych se totiž držel receptů našich babiček a vůbec, byl bych valící se koule s cukrovkou a náběhem na íčko díky tukem zarostlým cévám. Ve vodní lázni jsem proto rozpustil 7,5 dkg másla dvě lžíce třtinového cukru a malou lžíci medu. Za stálého míchání vidličkou se cukr a med postupně rozpouštěl v másle, potom jsem vzal kakao a postupně sypal a míchal a míchal, aby nevznikly hrudky. Nakonec se zhasne pod plotnou a ochutnává se, aby nebyla čokoláda příliš sladká ani hořká, podle toho lze doplnit požadované ingredience. Polil jsem s tím bábovku a je to fajn.

  • Katuš | 29. 6. 2014 21:04

    Když to tak čtu, obejdu se bez, již podle složení je jasné, že tohle s čokoládou nemá nic společného, bleh.

  • dzbz | 29. 6. 2014 19:35

    hnusná vůbec mi nechutnala :-X :-X

  • Jarouš | 14. 12. 2013 19:24

    no...neřek bych že problém bude v těch receptech :-D

  • Lucka | 11. 12. 2013 17:23

    Nejsem žádný kuchařský talent, tak jsem se bála, že se mi čokoláda nepovede, ale povedla, je hladká, bez hrudek a moc dobrá :-) Jediné, co bych ubrala, je cukr, na můj vkus je ho tam příliš a čokoláda je moc sladká. Jinak perfektní. Přidala jsem si do ní navíc skořici.

  • Bára | 4. 11. 2013 16:02

    Ahoj! Jak dlouho takhle udělaná čokoláda vydrží, prosím? Vydrží mi do vánoc, když ji udělám teď? Díky, Bára

  • Bára | 4. 11. 2013 16:02

    Ahoj! Jak dlouho takhle udělaná čokoláda vydrží, prosím? Vydrží mi do vánoc, když ji udělám teď? Díky, Bára

  • Bára | 4. 11. 2013 16:02

    Ahoj! Jak dlouho takhle udělaná čokoláda vydrží, prosím? Vydrží mi do vánoc, když ji udělám teď? Díky, Bára

  • martin | 27. 8. 2013 14:15

    já skusil už několik receptů z těchto stránek a vždy super tak uvažuj nad tím estli prostě jen nejsi špatná kuchařka :-D

  • martin | 27. 8. 2013 14:15

    já skusil už několik receptů z těchto stránek a vždy super tak uvažuj nad tím estli prostě jen nejsi špatná kuchařka :-D

  • Sammythe | 25. 7. 2013 16:00

    V čem asi bude chyba? Ve všech těch receptech nebo.. ?

  • Kamil | 4. 7. 2013 12:32

    Kakaové máslo

  • radek | 5. 6. 2013 12:52

    Mě se takhle zdrcla víckrát - než jsem přišel na to že tuk musí být pod bodem varu vody.R

  • h | 7. 4. 2013 13:02

    :-P

  • Denča | 7. 4. 2013 12:59

    Můžu místo tuku přidat Heru:-S

  • Michal | 10. 2. 2013 14:57

    Já vařím hlavně z těchto stránek (90 procent) a vždy super,občas to doladím dle svého,ale jinak v pohodě :) 8-)

  • :-) | 21. 12. 2012 14:27

    ta smes se nesmí vařit jinak se oddělí tuk od zbytku surovin

  • Zdeňka | 11. 12. 2012 17:10

    nevim čim to, ale pokaždé, když se pokouším o jakýkoliv recept z těchto www tak je to vždy totální propadák. a s touto čokoládou samozřejmě také. Čokoláda se mi zdrcla do podivné měkké hmoty uprostřed kaluže z tuku. opravdu chuťovka. Vážně nevím kde je ten zakopaný pudl. Navážila jsem vše myslím zprávně a dodržela přesný postup. Tak bohužel bodík nedávám. :-\

  • Viki | 1. 7. 2012 20:11

    No a jaký tuk je asi v kupované čokoládě!!

  • lin | 22. 2. 2012 10:04

    přesně tak!jak můžete dávat do čokolády ztužený tuk-fuj něco tak nezdravého plného TFA látek!!!radím-máslo,případně kakaové máslo.

  • luke | 23. 12. 2011 19:58

    a s puckama si nedělejte hlavu :-)

  • luke | 23. 12. 2011 19:37

    já jsem postup dělal takle: 130g Másla, 130g Cukru, 30g Kvalitní práškové čokolády(Bensdorp COCOA) , Kakaový puding(celí) . uplně to vystačí na plato od bonboniéry. :-)) :-) ;-)

  • nikdo | 17. 12. 2011 12:36

    celkem dobré :-$

  • Chocoman | 7. 8. 2011 11:25

    Do čokolády ztužený tuk jo ? :-$ Blééééé.....

  • honza | 2. 12. 2010 14:55

    bomba <3 <3 <3 <3

  • Zuzana Zlámalová | 23. 11. 2008 01:15

    Chápu, že v tom musí být nějaký trik... cukr není v tuku rozpustný (z chemického pohledu). Jak dlouho se míchá, případně při jaké teplotě, aby ty hrudky zmizely? Zkoušela jsem přidat několik lžiček kávy, pak se cukr ruzpustil, ale čokoláda byla matná... v čem je ten trik?

  • Stanislava Dvořáková | 2. 11. 2008 14:11

    Jen nerada, ale musím konstatovat, že čokoláda nebyla vůbec dobrá.

  • roman | 18. 11. 2007 19:33

    hruza !!!!!!!!!!!!

  • Anonym | 15. 10. 2007 10:53

    René ano, mám recept na čokoládu z másla a od té doby jinou nedělám. Jana

  • René | 14. 10. 2007 14:26

    Zdravím, chci se zeptat jestli se dá použít obyčejné máslo místo toho tuku?

  • Anonym | 26. 5. 2007 17:45

    Zdravím, zeptám se na dvě věci, v čem se tolik liší výše uvedený recept od uvedeného v komentáři paní Němcovou? A druhý dotaz na Pepíka - nevím jan Vy, ale já tu čokoládu dělám bez hrudek, a čehokoli lze přiměřeně ubrat nebo přidat.Čokoládu také vyklápím lehkým zkřížením formičky, používám takové malinké, jsou speciálně na čokoládky. na vánoce (vyjde-li chladné počasí) chladím na terase, je to v cukuletu a nemusím vystěhovávat ledničku.

  • Pepík | 30. 1. 2007 09:14

    Tak tenhle recept je spíš "domácí" než "čokoláda". Máte někdo recept na opravdovou čokoládu a ne na kakaový hrudkový tuk?

  • Jarmila Němcová | 4. 10. 2005 12:13

    Připojuji se i já se svojí troškou do mlýna! Čokoláda, kterou dělám já každé vánoce a kterou dělávala už i moje maminka, je vynikající. Recept je starý minimálně 60 let! Rozpis: 25 dkg ztuž. tuku, 25 dkg mouč. cukru, 9 dkg kakaa a 9 dkg Solamylu. Jde dobře vyklápět z formiček a je krásně lesklá.

  • Jana Han | 18. 9. 2005 20:19

    Tak presne to delam ja,chtela jsem jen otevrit diskuzi, co nejlepe pouzit. Pouzivam i nektere umele vlozky z bonbonier, hlavne na cokoladove kosicky, ktere pak plnim ruznou naplni, neco jako sladke jednohubky a nebo v nich podavame napr. becherovku a nebo jen naplnim slehackou a dam k salku s kavou.Take se daji objednat u firmy Fiala Praha sablony na bonbony s ruznymi motivy. Obcas v nich delam tvarovany cukr s motivy jednotlivych svatku. Vsichni nasi pratele to miluji. Je to rychle a jednoduche. 1/2 kg nejjemnejsiho piskoveho cukru a 5 lzicek vody, dobre promichat rukama a pak pechovat /hodne vtlacit/ do formicek nebo sablon a hned vyklopit na tacek, nechat tak 2 hodiny zaschnout a dat do krasne cukrenky. Trva to tak asi 10 minut , ale prekvaneni trva daleko dele. Take se muze cukr pred tlacenim do formicek trochu pribarvit - to ale opatrne, jen v jemnych tonech.

  • Jana Tichá | 18. 9. 2005 10:53

    Čokoládu liju do menších formiček, většinou tvar různých kytiček. Do pracnových je nedávám, to by byla velká porce a za chvíli bych měla po materiálu.Ale úplně ze všeho nejraději využívám v posledních letech plata po adventních kalendářích, kde jsou krásné vánoční miniaturní motivy. A z plastu to jde vylupovat jedna radost.

  • Jana Han | 17. 9. 2005 23:45

    Do hmoty nekdy pridam silnou kavu , hodne jemne strouhanou citr. nebo pomerancovou kuru a pro dospele rum, konak a pod.

  • Jana Han | 17. 9. 2005 23:39

    Mam dotaz na obe Jany. Ani u nas nejsou vanoce bez domaci cokolady. Vidim, ze pouzivate kovove formicky, jsou to stejne jako na pracny nebo mate specialni mensi prave jen na cokoladove bonbony. Diky za odpoved dalsi Jana

  • Ivana | 22. 8. 2005 08:38

    Já čokoládu rovnou leju do maličkých papírových košíčků a nemusím ani umývat formičky. Abych měla víc druhů, tak dávám do košíčků před zalitím sušené švestky, meruňky, kusy ořechů, rozinky atd.

  • Jana z VM | 22. 8. 2005 08:09

    Také vyklápím už léta formičky s čokoládou jako paní Jana. Je to rychlé a nestalo se mi, že by čokoláda nešla vyklopit.

  • Jana Tichá | 19. 8. 2005 22:23

    Dělám obdobně: 250 g ztuž. tuku, 250g práš. cukru, 60 kakaa, 2 lžíce Solamylu. Výborná, neobejdou se bez ní jediné Vánoce.Formičky vypláchnu studenou vodou a plním. Nechám ztuhnout v lednici, v zimě na mrazu. Pak chytnu za okraje a formičku jakoby zkřížím. Vykládání alobalem je možná účinné, ale zbytečně komplikované.

  • R.U.R. | 19. 8. 2005 22:11

    Aby šla čokoláda lépe vyklopit, doporučuji vyložit formičky alobalem.

  • Anonym | 25. 11. 2004 19:40

    Jednoduché, chutné a určitě lepší než-li čokoláda koupená.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Vanilkový cukr Vanilkový pudink Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

61
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s…
21
Božský mrkvový koláč
Božský mrkvový koláč
18
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Domácí bylinková lučina
Domácí bylinková lučina
Domácí bylinková majonéza s česnekem
Domácí bylinková majonéza s česnekem
Domácí citronový extrakt
Domácí citronový extrakt
Domácí čokoláda se sušeným ovocem
Domácí čokoláda se sušeným ovocem
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová zmrzlina
Domácí čokoládová zmrzlina
  • Recepty.cz
  • Domácí čokoláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact