Kvasnice rozetřete s cukrem v zadělávací míse a poté smíchejte s 3/8 l vlažné vody.
2
Mouku smíchejte s kmínem a solí postupně přidávejte kvasnice a zpracujte tuhé těsto, které se nelepí. V případě potřeby použijte trochu více mouky.
3
Přikryjte a nechte 1 hodinu kynout. Vymastěte plech. Těsto krátce hněťte, rozdělte na kusy a vytvarujte z něho placky.
4
Chlebové placky potřete vodou, poprašte moukou, přikryjte a nechte 30 min. dokynout. Chléb vložte do nepředehřáté trouby a pečte cca na 225 °C cca 25-35 minut.
Chuťově byly placky velice dobré, za tepla i měkké, ale i přesto, že jsem je přikryla, jak radila paní Oumarová, tak mi po zchládnutí taky ztvrdly :(
Jaroslava Oumarová
|5. 2. 2007 14:47
Dobrý recept. Těsto se mi krásně rozvalovalo, tenké placky jsem pekla na suchém plechu. Jen jsem si neuvědomila, že je mám po upečení přikrýt, některé uschly do tvrda:-( Příště budu vědět, jak na to:-))