česnek
nebo bylinky, semínka, škvarky podle chuti, na posypání
Postup přípravy receptu
1
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín a důkladně promícháme. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme 8 - 12 hodin kynout.
2
Těsto vyndáme na pomoučněný vál a pomoučněnýma rukama ho roztáhneme na placku cca 2 - 4 cm tlustou a necháme 15 minut odpočinout.
Těsto přeložíme na třetiny (svrchu, zespodu, zleva a zprava) necháme 60 minut zakryté utěrkou odpočívat. 30 minut před koncem kynutí si předehřejeme troubu na 230 °C a necháme v ní nahřát pekáč s pokličkou.
4
Těsto přendáme do horkého pekáče, můžeme ho ještě něčím posypat a pečeme zakryté 30 minut. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15 minut.