• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb VI.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chléb VI.

autor: Lucie Dulíková
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chléb VI.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      kostka droždí
    • 800
      g hladká mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 3
      ks cibule větší
    • 2
      hrnek vlažná voda
    • 2
      lžíce olej na osmažení cibule
  • Na potření
    • 1
      hrnek voda
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se nám lehce zbarvila dozlatova. Po té si připravíme kvásek z vlažného mléka, cukru, droždí, trochu mouky a necháme jej vzejít. Připravíme si prosátou mouku a smícháme ji se solí a kmínem.
2
Potom přidáme kvásek, vlažnou vodu a osmaženou cibuli. Vypracujeme v tužší těsto, které na válu ještě zpracujeme s trochou mouky, aby se nelepilo. Necháme 1 - 1,5 hodiny na teplém místě pod utěrkou vykynout.
3
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě přiměřeně stejné části a každou ještě jednou propracujeme. Vytvarujeme dvě šišky nebo bochánky, které položíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 20 minut pod utěrkou kynout. Mezitím si zapneme troubu a vyhřejeme ji na maximum. Asi tak na 220°C (může být i víc).
4
Těsně před vložením chleba do trouby obě šišky (bochánky) zlehka potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu zhruba na 180°C a dopékáme dalších 40 minut. Během pečení chléb pravidelně každých 10 minut potíráme octovou vodou, bude mít pak krásnou zlatavou kůrčičku.
5
Chléb se po vytažení z trouby ještě uvnitř "dopéká". Proto je dobré jej před krájením nechat dobře vychladit. Tak cca 2hodiny. Ale i tak mám zkušenosti, že chléb i přes dobré vychlazení se v papírovém sáčku "zpotí".
6
Chléb je měkký a vláčný poměrně dlouho. Protože je tak dobrý, vydrží nám obvykle jen dva dny. Pečeme jej často a ze svých zkušeností vím, že jím nepohrdne ani ten, co nemá zuby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Domácí  chléb

Domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pintravka | 9. 2. 2014 20:59

    Chleba jsem dělala poprvé a rovnou jsem ho udělala z žitné mouky. Krásně nakynul a výsledek je výborný. :-)

  • katkamook | 9. 11. 2013 19:50

    naprosto luxusní, nej jsem chlebík dělala z celozrný mouky a s červenou cubulkou ... mno a hned zmizel

  • Gabča100 | 10. 6. 2013 10:03

    Dneská zkouším poprvé :-) ták doufám,že budu supééér :-) snád lepší nežli z krámu :-) :-[

  • Lenulka170 | 7. 2. 2012 17:57

    výborný chléb, mohu vřele doporučit

  • lusyl_k
    lusyl_k | 29. 1. 2011 21:02

    Dva pecny upečeny, dělala jsem z žitné a špaldové mouky. Nakynul dobře, ale chleba je hutnější. :-!

  • Lucie Dulíková
    Lucie Dulíková | 20. 12. 2010 18:18

    Recept je velice jednoduchý a hlavně dostupný z použitých surovin. Jeho chuť je nenahraditelná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Ocet Olej Sůl Vlažná voda Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Béřovický králík

Béřovický králík

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

46
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
31
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
30
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Krásná Nesvačilová překvapila: Práskla přítelovo tajemství!

Krásná Nesvačilová překvapila: Práskla přítelovo tajemství!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí
Domácí chléb pro krajany v USA a v…
Domácí chléb s pivem
Domácí chléb s pivem
Domácí chléb se sušenými rajčaty, olivami a capari
Domácí chléb se sušenými rajčaty,…
Domácí chléb z pekárny
Domácí chléb z pekárny
Domácí chleba
Domácí chleba
Domácí chleba bez hnětení
Domácí chleba bez hnětení
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb VI.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact