V teplé vodě rozdrobíme droždí a přidáme cukr, necháme nakynout. Kvásek přidáme k prosáté mouce, do které jsme přidali, sůl, ocet, kmín, brambory a pivo. Vypracujeme těsto -např.pomocí robota a necháme vykynout. Po vykynutí vytvarujeme bochník podle velikosti pekáče a dáme péct do 200 °C rozehřáté trouby. Teplotu stáhneme na cca 180 °C a pečeme přibližně 1 hodinu.
2
Po upečení potřeme studenou vodou a na mřížce necháme vychladnout. Krájíme a konzumujeme až po vychladnutí - pokud vydržíme. Abychom nedávali studené pivo z chladničky, což by proudložilo dobu kynutí, tak ho rozmícháme s horkými rozmačkanými brambory.
Po dlhšej dobe som otvorila recepty a zistila som, že je v autorstve receptov nejaký zmätok. tento recept som vložila ja, uvedený je autor Recepty. Ja mám v profile uvedených 150 receptov, ale nie sú moje - terda všetky som nestihla prebehnúť, ale väčšina. Vie mi niekto poradiť ako to zmeniť? Ďakujem.
Pekla jsemuž dvakrát a vždy s úspěchem. Dávám zaslouženou 1*.
milena kubikova
|13. 1. 2008 20:29
pani Sidlova, zaujima ma ta spominana misa...mam nejake veci od tupp...dostala som to ako darceky....nevedela som, ze su tam aj nadoby do truby, ktore nie su zo silikonu....alebo sa mylim? je ta nadoba pevna,alebo ohybna? chlieb z domacej pekarne je vzdy tvarovo rovnaky, tak by som chcela vyskusat aj okruhly tvar, kt. vyjde z truby. dakujem.
Mirka G.
|13. 1. 2008 19:23
Som rada, že Vám chutil, odkedy mám pekáreň som ho nepiekla, ale ste ma inšpirovali, tiež to tak urobím.
Květa Šidlová
|13. 1. 2008 16:56
Chleba je výborný, jako vata, přidasla jsem do něj sezamová semínka, nechala jsem ho vykynout v pekárně a pak jsem ho upekla v troubě v míse od TUPPERWARE. Nedá se s kupovaným srovnat.