lžička
sušené droždí
Activ Dry Yeast - nejlépe značka RED STAR
4
lžička
sůl
1
lžička
kmín
celý
1
hrst
semínka
slunečnice, dýně, Flax Seed, atd...
5
šálek
teplá voda
4-5, ne horká
Postup přípravy receptu
1
Všechny ingredience smícháme a vymísíme do těsta střední hustoty. Kvasnice není nutné nechávat předkynout! Těsto zaprášíme moukou a necháme 1 hodinu kynout. Po vykynutí nalijeme do skleněné varné mísy, kterou jsme předem vystříkali máslem či olejem ve spreji a lehce vysypali moukou. Pečeme cca hodinu při teplotě 390 °F aneb 200 °C až je kůrčička krásně červená a křupavá! Vyklopíme na pečící mřížku a necháme vychladnout.
2
POZOR - pokud pečete v plynové troubě, vložte při pečení do trouby nádobu s vodou, vaše pečivo tak nebude vysušené a bude báječně chutnat ještě několik dní po upečení!
3
Poznámka: poměr mouky bílé a celozrnné se dá kombinovat, pokud dáváte přednost spíše bílému chlebu, zadělejte těsto v poměru 3:1 a naopak!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jhg
|21. 5. 2013 16:01
možná že když to děláte z celé dávky, je toho moc a chléb se tak nestačí dobře propéct.. zkuste to rozdělit třeba na dva menší chlebíky a možná to bude lepší:)
Tom
|27. 3. 2012 23:07
Dvakrát se mi chléb povedl naprosto skvěle. Již 4x se mi vždy v toubě srazí. Výsledek: na pohled hezký a uvnitř bláto.
Nevím co dělám špatně.
Pokud víte jak předejít sražení chleba při pečení, prosím poraďte.
Jinak určitě doporučuji, rychlé a bez přílišné práce.
Děkuji
Tom
dělala jsem s polovičních dávek...výbronej chlebík... mouku jsem použila jen jeden druh (mouka na domácí chléb od Malitas s.r.o) na konci pečení jsem ho ještě pomazala vodou s trochou cukru...doslal tak lesk... přikládám foto... :-)
Jana Hejdukova
|16. 1. 2009 18:35
Chleba je moc dobry, delala jsem z polovicni davky, dala jsem vody mene nez doporuceno a i tak bylo testo trochu ridsi, priste asi spis pridavat postupne... je to velmi rychle hotovo, priste pridam par slunecnicovych seminek :) dekuji za recept!