• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 113
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1,50
      hrnek voda
    • 0,50
      lžička sušené droždí
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin kynout.
2
Kynuté těsto přendáme z mísy na pomoučněný stůl, několikrát přehneme strany přes sebe, vytvarujeme do bochníku, necháme ještě asi hodinu kynout. Předehřejeme troubu na 200 stupňů, dáme do ní rozpálit i hrnec (pekáč), ve kterém budeme chléb péct.
3
Bochník opatrně přendáme do rozpáleného pekáče, zaklopíme a pečeme 30 minut zaklopený, pak odklopíme a dopečeme dalších 20 minut dozlatova.
4
Já jsem pro lepší manipulaci přenášel a pekl chléb na pečící fólii, jelikož konzistence těsta je řidší (lepivější) než u běžných kynutých těst.
5
Myslím, že by bylo dobrou obměnou přidání rozetřeného česneku, bylinek, semínek... do těsta.
6
Chléb jsem pekl podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomanová | 21. 3. 2017 07:53

    Je výborný a jednoduchý. Sníme ho skoro celý hned první den :-)

  • monika | 19. 5. 2016 09:40

    co přidat grahamovou mouku? myslíte že nevadí?

  • Lada | 25. 2. 2016 15:09

    Tenhle chleba je časově na dlouhý lokte, ale tím že se ohlídat musí jen když je v troubě nedá skoro žádnou práci a povede se vždycky. Za nás jasná jednička! :-)

  • Mik | 3. 2. 2016 08:30

    Stejný dělám několik let a nikdo u nás jiný domácí chleba nechce. Nedivím se že si ho oblíbil i Hruška, je opravdu moc dobrý a to i druhý den.

  • Marcela | 8. 10. 2015 13:19

    Začala jsem s ním včera a dopekla ho dneska ráno. Měli jsme ho jako přílohu ke guláši a fakt neměl chybu ačkoli struktura těsta před pečením mě uváděla do rozpaků.

  • Dana | 10. 5. 2015 20:36

    Je výborný a to hnedka napoprvé.

  • Lubo | 30. 4. 2015 16:09

    JDU NA NĚHO VYPADÁ FAKT DOBŘE. ;-)

  • Zuzík | 9. 3. 2015 15:20

    to mě taky,stačí posypat moukou a dát tvar bochníčku :-)

  • Eva | 6. 3. 2015 22:42

    Pan Cuketka to má na blogu asi 8 let- Je to recept původně z NY Times. Ale jedině z Ládi udělal milionáře...

  • ywett | 28. 2. 2015 12:03

    tento recept už používám víc jak 2 roky a od té doby jsem normální chleba v obchodě koupila asi tak max. 5x a to většinou jen proto, aby se daly udělat topinky, protože tady ten nikdy nezbude:-)) dávám 1 hrnek žitné chlebové a 2 normální hladké a přidávám různá semínka. Pokud je těsto řidší, tak se nebojte přidat mouku. Pak se s ním dá krásně pracovat a udělat pěkný bochánek Mám vyzkoušeno , že se dá péct už po 6 hodinách kynutí. Neznám nic lepšího než ještě teplou patku, ani nemusí být ničím namazaná

  • Lukáš Matura | 10. 2. 2015 18:32

    recept je dobrý chleba se povedl byl ještě lepší než od nás z pekárny je to moc dobrý recept :-)

  • Lukáš Matura | 10. 2. 2015 18:32

    recept je dobrý chleba se povedl byl ještě lepší než od nás z pekárny je to moc dobrý recept :-)

  • Míra Jiráček | 31. 1. 2015 11:25

    po vykynutí jsem měl těsto také řídké,ale všemi způsoby jsem ho dal do nějakého tvaru a upekl,nakonec z něho vylezl chléb,který je úplně báječný.Akorát příště přidám více kmínu a více soli.do budoucna peču stále a další pokusy budou jen lepší!!Láďa je expert,páč jsem od něho udělal spoustu věcí a vše super. ;-)

  • Alena | 26. 1. 2015 12:37

    To nebude kynutím. Já ho dávám do pekáčku z varného skla na pečící papír a přikryju alobalem. Také mám těsto řidší, ale chleba nám moc chutná.

  • Veruš | 16. 1. 2015 17:38

    je vidět, že jste nejedla domaci chleba z kvasku a domaci chleba z droždí..ten kvaskový to si pošmáknete určitě víc než z kvasnic.. O:-)

  • rychloběžka | 14. 1. 2015 07:23

    mám problém s kynutím, roztekl se mi, asi moc dlouho kynul

  • Andrea | 11. 1. 2015 13:07

    Na to jak lidi Hrušky recepty kritizují je tenhleten chleba naprosto fantastický a ráda ho zase někdy upeču.

  • Romča | 10. 1. 2015 13:54

    To je smíchu, :-D jooo to teda je rozdíl..:D

  • andrea | 12. 12. 2014 18:19

    kvásek je z mouky a vody ten nikde nekoupíte (nebo o tom nevím) dělali si ho naše babičky když ještě kvasnice nebyly. a ANO správný chleba má být z kvásku

  • Zorka | 28. 11. 2014 20:15

    Lepší a snadnější chleba neznám, takže jiný ani nedělám a když ho upeču, tak ho hnedka skoro celý sníme. =-O :-*

  • Lenka | 28. 11. 2014 12:43

    A kvásek a droždí je snad rozdíl ?? :D To je to samé :-D

  • JH | 1. 11. 2014 18:32

    Do chleba patri kvasek a ne drozdi! Navic vydrzi lehce pres tyden a neplesnivi jako kupovane.

  • Šárka | 3. 9. 2014 22:36

    Kvůli chlebíku jsem si pořídila pekárnu. Po třech neúspěšných pokusech jsem chleba vzdala. Nicméně jsem se odhodlala ještě vyzkoušet tento receptík. Světe div se, chleba byl úžasný, přesně tak jak máme chleba rádi. S těstem se tedy pracovalo hodně špatně a myslela jsem, že v troubě se musí zákonitě roztéci, ale chlebík jsem vyndala hodně podobný fotografii. Můžu vřele doporučit, zvládne opravdu každý.

  • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

    a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

    a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

    a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

    a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • Martina | 6. 2. 2014 14:26

    Recept jsme sledovali v TV, hned jsem ho chtela vyzkouset. O domacim chlebu jsme uvazovali dlouho, ale nemame pekarnu. Recepty na ktery jsem se divala byly strasne slozity (3 hodiny kynout pri jedne teplote, dalsi 2 hodiny pri jine apod.) tak jsem to nakonec vzdala. Tenhle recept je jednoduchy a tak jak to delam vzdycky, da se perfektne upravovat. Nejvic nam chutna pul na pul psenicna a zitna mouka plus slunecnicovy seminka. Je perfektni, jeste chcu vyzkouset se smazenou cibulkou a rozetrenym cesnekem, akorat mam strach aby mi to neudelalo neplechu kdyz to v tom necham pres noc. Myslite ze to pujde? Rano do vykynutyho testa uz to tak dobre nevpracuju. Jo a jeste doporuceni. Litinovej pekac mam strasne velke a v jinym se tak dobre nepropece. Tak rozehrivam litinovej pekac a testo davam na tech poslednich 20 minut vykynout do formy na biskupskej chlebicek. Tu pak dam do toho litinovyho pekace a pecu takhle. Uz ho musim pect tak trikrat tydne. Vubec u nas nevydrzi

  • MZetka | 3. 2. 2014 14:31

    Můj první chleba a dopadl výborně!!! Lepší než kupovaný a nedá moc práce na přípravu. Jsem nadčená....:o)

  • Zdena Bláhová | 31. 1. 2014 18:44

    Výborný a pokud nepočítám čas kynutí, tak i rychlý recept.

  • Jana | 30. 1. 2014 11:20

    Těsto jsem udělala ještě včera. Už jsme ho iochutnali, ještě vlahý a s křupavou kůrkou. Je výborný a to i bez domácí pekárny.

  • recepty73
    recepty73 | 29. 1. 2014 18:13

    ...ano, koukal jsem i na ten ...složením jsou chleby v podstatě všechny podobné, liší se druhem použité mouky, množstvím droždí...

  • evatp | 29. 1. 2014 17:53

    je to úplně stejný recept, který tu už je a to Domácí chléb bez hnětení....každopádně je to rychlý recept a dobrý chleba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Chléb & placky Láďa Hruška Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Ostatní Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Pečiva Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Hladká mouka Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezé roláda

Bezé roláda

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Pribináček

Pribináček

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

170
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
72
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
56
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
42
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
41
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Vytvořte si chytrý letní šatník

Vytvořte si chytrý letní šatník

Blesk.cz Tom Cruise slaví 63: Jedinou dceru mu vzalo náboženství!

Tom Cruise slaví 63: Jedinou dceru mu vzalo náboženství!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb III.
Domácí chléb III.
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí
Domácí chléb pro krajany v USA a v…
Domácí chléb s pivem
Domácí chléb s pivem
Domácí chléb se sušenými rajčaty, olivami a capari
Domácí chléb se sušenými rajčaty,…
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb podle Ládi Hrušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact