• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 113
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1,50
      hrnek voda
    • 0,50
      lžička sušené droždí
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín, směs promícháme a zalijeme vodou a opět vše dobře promícháme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme 12-18 hodin kynout.
2
Kynuté těsto přendáme z mísy na pomoučněný stůl, několikrát přehneme strany přes sebe, vytvarujeme do bochníku, necháme ještě asi hodinu kynout. Předehřejeme troubu na 200 stupňů, dáme do ní rozpálit i hrnec (pekáč), ve kterém budeme chléb péct.
3
Bochník opatrně přendáme do rozpáleného pekáče, zaklopíme a pečeme 30 minut zaklopený, pak odklopíme a dopečeme dalších 20 minut dozlatova.
4
Já jsem pro lepší manipulaci přenášel a pekl chléb na pečící fólii, jelikož konzistence těsta je řidší (lepivější) než u běžných kynutých těst.
5
Myslím, že by bylo dobrou obměnou přidání rozetřeného česneku, bylinek, semínek... do těsta.
6
Chléb jsem pekl podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky z TV Nova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomanová | 21. 3. 2017 07:53

    Je výborný a jednoduchý. Sníme ho skoro celý hned první den :-)

  • monika | 19. 5. 2016 09:40

    co přidat grahamovou mouku? myslíte že nevadí?

  • Lada | 25. 2. 2016 15:09

    Tenhle chleba je časově na dlouhý lokte, ale tím že se ohlídat musí jen když je v troubě nedá skoro žádnou práci a povede se vždycky. Za nás jasná jednička! :-)

  • Mik | 3. 2. 2016 08:30

    Stejný dělám několik let a nikdo u nás jiný domácí chleba nechce. Nedivím se že si ho oblíbil i Hruška, je opravdu moc dobrý a to i druhý den.

  • Marcela | 8. 10. 2015 13:19

    Začala jsem s ním včera a dopekla ho dneska ráno. Měli jsme ho jako přílohu ke guláši a fakt neměl chybu ačkoli struktura těsta před pečením mě uváděla do rozpaků.

  • Dana | 10. 5. 2015 20:36

    Je výborný a to hnedka napoprvé.

  • Lubo | 30. 4. 2015 16:09

    JDU NA NĚHO VYPADÁ FAKT DOBŘE. ;-)

  • Zuzík | 9. 3. 2015 15:20

    to mě taky,stačí posypat moukou a dát tvar bochníčku :-)

  • Eva | 6. 3. 2015 22:42

    Pan Cuketka to má na blogu asi 8 let- Je to recept původně z NY Times. Ale jedině z Ládi udělal milionáře...

  • ywett | 28. 2. 2015 12:03

    tento recept už používám víc jak 2 roky a od té doby jsem normální chleba v obchodě koupila asi tak max. 5x a to většinou jen proto, aby se daly udělat topinky, protože tady ten nikdy nezbude:-)) dávám 1 hrnek žitné chlebové a 2 normální hladké a přidávám různá semínka. Pokud je těsto řidší, tak se nebojte přidat mouku. Pak se s ním dá krásně pracovat a udělat pěkný bochánek Mám vyzkoušeno , že se dá péct už po 6 hodinách kynutí. Neznám nic lepšího než ještě teplou patku, ani nemusí být ničím namazaná

  • Lukáš Matura | 10. 2. 2015 18:32

    recept je dobrý chleba se povedl byl ještě lepší než od nás z pekárny je to moc dobrý recept :-)

  • Lukáš Matura | 10. 2. 2015 18:32

    recept je dobrý chleba se povedl byl ještě lepší než od nás z pekárny je to moc dobrý recept :-)

  • Míra Jiráček | 31. 1. 2015 11:25

    po vykynutí jsem měl těsto také řídké,ale všemi způsoby jsem ho dal do nějakého tvaru a upekl,nakonec z něho vylezl chléb,který je úplně báječný.Akorát příště přidám více kmínu a více soli.do budoucna peču stále a další pokusy budou jen lepší!!Láďa je expert,páč jsem od něho udělal spoustu věcí a vše super. ;-)

  • Alena | 26. 1. 2015 12:37

    To nebude kynutím. Já ho dávám do pekáčku z varného skla na pečící papír a přikryju alobalem. Také mám těsto řidší, ale chleba nám moc chutná.

  • Veruš | 16. 1. 2015 17:38

    je vidět, že jste nejedla domaci chleba z kvasku a domaci chleba z droždí..ten kvaskový to si pošmáknete určitě víc než z kvasnic.. O:-)

  • rychloběžka | 14. 1. 2015 07:23

    mám problém s kynutím, roztekl se mi, asi moc dlouho kynul

  • Andrea | 11. 1. 2015 13:07

    Na to jak lidi Hrušky recepty kritizují je tenhleten chleba naprosto fantastický a ráda ho zase někdy upeču.

  • Romča | 10. 1. 2015 13:54

    To je smíchu, :-D jooo to teda je rozdíl..:D

  • andrea | 12. 12. 2014 18:19

    kvásek je z mouky a vody ten nikde nekoupíte (nebo o tom nevím) dělali si ho naše babičky když ještě kvasnice nebyly. a ANO správný chleba má být z kvásku

  • Zorka | 28. 11. 2014 20:15

    Lepší a snadnější chleba neznám, takže jiný ani nedělám a když ho upeču, tak ho hnedka skoro celý sníme. =-O :-*

  • Lenka | 28. 11. 2014 12:43

    A kvásek a droždí je snad rozdíl ?? :D To je to samé :-D

  • JH | 1. 11. 2014 18:32

    Do chleba patri kvasek a ne drozdi! Navic vydrzi lehce pres tyden a neplesnivi jako kupovane.

  • Šárka | 3. 9. 2014 22:36

    Kvůli chlebíku jsem si pořídila pekárnu. Po třech neúspěšných pokusech jsem chleba vzdala. Nicméně jsem se odhodlala ještě vyzkoušet tento receptík. Světe div se, chleba byl úžasný, přesně tak jak máme chleba rádi. S těstem se tedy pracovalo hodně špatně a myslela jsem, že v troubě se musí zákonitě roztéci, ale chlebík jsem vyndala hodně podobný fotografii. Můžu vřele doporučit, zvládne opravdu každý.

  • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

    a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

    a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

    a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • renata.seifrtova@seznam.cz | 13. 2. 2014 19:33

    a když se přida smažená cibulka s česnekem a anglickou slaninou to je teprve super chleba, tím myslím do těsta. =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • Martina | 6. 2. 2014 14:26

    Recept jsme sledovali v TV, hned jsem ho chtela vyzkouset. O domacim chlebu jsme uvazovali dlouho, ale nemame pekarnu. Recepty na ktery jsem se divala byly strasne slozity (3 hodiny kynout pri jedne teplote, dalsi 2 hodiny pri jine apod.) tak jsem to nakonec vzdala. Tenhle recept je jednoduchy a tak jak to delam vzdycky, da se perfektne upravovat. Nejvic nam chutna pul na pul psenicna a zitna mouka plus slunecnicovy seminka. Je perfektni, jeste chcu vyzkouset se smazenou cibulkou a rozetrenym cesnekem, akorat mam strach aby mi to neudelalo neplechu kdyz to v tom necham pres noc. Myslite ze to pujde? Rano do vykynutyho testa uz to tak dobre nevpracuju. Jo a jeste doporuceni. Litinovej pekac mam strasne velke a v jinym se tak dobre nepropece. Tak rozehrivam litinovej pekac a testo davam na tech poslednich 20 minut vykynout do formy na biskupskej chlebicek. Tu pak dam do toho litinovyho pekace a pecu takhle. Uz ho musim pect tak trikrat tydne. Vubec u nas nevydrzi

  • MZetka | 3. 2. 2014 14:31

    Můj první chleba a dopadl výborně!!! Lepší než kupovaný a nedá moc práce na přípravu. Jsem nadčená....:o)

  • Zdena Bláhová | 31. 1. 2014 18:44

    Výborný a pokud nepočítám čas kynutí, tak i rychlý recept.

  • Jana | 30. 1. 2014 11:20

    Těsto jsem udělala ještě včera. Už jsme ho iochutnali, ještě vlahý a s křupavou kůrkou. Je výborný a to i bez domácí pekárny.

  • recepty73
    recepty73 | 29. 1. 2014 18:13

    ...ano, koukal jsem i na ten ...složením jsou chleby v podstatě všechny podobné, liší se druhem použité mouky, množstvím droždí...

  • evatp | 29. 1. 2014 17:53

    je to úplně stejný recept, který tu už je a to Domácí chléb bez hnětení....každopádně je to rychlý recept a dobrý chleba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Chléb & placky Láďa Hruška Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Ostatní Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Pečiva Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Hladká mouka Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Pečený bůček

Pečený bůček

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

Poslední sledované recepty

239
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
150
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
150
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
120
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
90
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jašków alias „oblíbený hajzl“ Mára z Ordinace: Baví mě být zlej

Jašków alias „oblíbený hajzl“ Mára z Ordinace: Baví mě být zlej

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb III.
Domácí chléb III.
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí
Domácí chléb pro krajany v USA a v…
Domácí chléb s pivem
Domácí chléb s pivem
Domácí chléb se sušenými rajčaty, olivami a capari
Domácí chléb se sušenými rajčaty,…
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb podle Ládi Hrušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact