• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb pečený v troubě
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chléb pečený v troubě

autor: dospeta
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chléb pečený v troubě
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mouka jakákoliv
    • 450
      ml teplá voda
    • 1
      kostka droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce ovocný ocet jablečný/balsamico....
    • 150
      g semínka jakákoliv

Postup přípravy receptu

1
Výše zmíněné ingredience smíchejte, těsto dejte do olejem vymazané skleněné (silikonové) formy, zakryjte a bez kynutí vložte do NEpředehřáté trouby, pečte dle potřeby 60-80 min. na 200 stupňů.
2
Chléb na fotografii jsem pekla z 250 g žitné a 250 g pšeničné mouky, smíchala jsem lněná, slunečnicová, sezamová a dýňová semínka + sóju. Většinu jsem nasypala do těsta a zbytek napovrch (jen doporučuji trochu uplácat, ať vám po upečení všechna neopadají jako mně při prvním pokusu).
3
Lze péct i bez semínek (stačí nahradit stejným množstvím = 150 g mouky)
4
Aby chléb změkl, doporučuji nechat po upečení chvíli odpočinout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Dušené masové kostky v troubě

Dušené masové kostky v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rozárka | 12. 3. 2016 18:36

    :-P :-* ;-) super chleba, povedl se, děkuji za recept

  • zabakvakava | 25. 4. 2014 12:07

    :-D :-D :-D :-D

  • petra | 15. 2. 2014 19:37

    :-) chleba byl výborný,snadná příprava , vody jsem dala 450 ml,bylo to akorát a musím se přiznat,nechala jsem chleba ve skleněné míse ve které jsme ho pekla celý týden a byl pořád měkký .....

  • Markéét | 24. 11. 2013 15:30

    Chlebííík výborný''' <3 Všem doporučuji!!! Píšu si tento recept, je to jednoduché a chleba vážně chutný :-* 8-) Děkujiiii

  • B_108 | 21. 8. 2013 16:16

    no 450 ml vody je fakt moc..těsto bylo řídký jako kaše, chleba se v troubě propadl a po upečený byl uvnitř blátivý tak, že se mohl rovnou vyhodit - škoda ingrediencí!

  • Adriana | 11. 8. 2013 13:35

    Byl vážně vynikající :-D Jen se po něm zaprášilo...dnes jsem zadělala na 2 <3

  • Nurul | 12. 7. 2013 21:36

    What liaebrting knowledge. Give me liberty or give me death.

  • ssgd | 15. 6. 2013 14:22

    A umis vubec varit? Mne je 13 a byl senzacni!

  • ssgd | 15. 6. 2013 10:27

    Těším se, až vyzkouším...:-) určitě bude moc dobrý, když je tu tolik hezkých komentářů...:-) <3 :-P

  • ssgd | 15. 6. 2013 10:24

    To je asi kvuli tomu, aby ten chleby nebyl tvrdej...premyslej !

  • Aneta <13 let> | 5. 5. 2013 15:58

    Urcite si upecu...ja pecu strasne rada po babicce...porad rikam mamce, ze chci neco pect...ale mamka rika, ze kdyz chci hubnout tak si upecem misto buchet seminkovej chleba...takze zkusim a poradim i spoluzacce :-)

  • Jani | 24. 3. 2013 13:30

    Chléb je naprosto vynikající :-*

  • jeepet | 3. 1. 2013 21:48

    Kdo umí-umí. Kdo neumí vylomí si zub. :-)) Nevzdávat , když se to náhodou napoprvé nepovede. Chutná skvěle !

  • krystyna | 4. 11. 2012 10:29

    ahoj

  • anyrou | 9. 10. 2012 14:21

    snadny, rychly a dobry

  • Zdeněk | 22. 2. 2012 13:08

    Dávám za pravdu. :-D

  • Zdeněk | 22. 2. 2012 13:07

    Je to hloupost tolik vody,leda že půlka vody by byla na umytí ruk. :-S

  • Jana | 5. 1. 2012 21:22

    a kde je cukr??do chleby se dává!!! ;-)

  • Chuťovka | 17. 12. 2011 15:51

    Péct určitě aspoň těch 80 minut aby se dobře propekl. Byl dobrý i druhý a třetí den a tvrdší kůrka je u nás oblíbená. Někdo radí dát do trouby ještě kastrůlek s vodou, odpařování pak brání vysušování kůrky. Nám chutnal. :-)

  • olda | 28. 11. 2011 22:28

    ještě by to chtělo péct tak o deset minut déle. jinak napoprvně to nebylo tak nejhorší. píšu bod.

  • Jouda | 10. 10. 2011 14:00

    Dobrá cihla,až budu stavět barák.Ke žrádlu to nejni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Zdravě i chutně Ostatní Obiloviny Pečiva Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Mouka Ovocný ocet Semínka Sůl Teplá voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Medové trubičky

Medové trubičky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Domácí čokoládové pralinky
Domácí čokoládové…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce, polévce nebo svěžím salátu
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce…
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
AHA.cz Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Největší faux pas u nošení kabelek? Těmto čtyřem se vyhněte velkým obloukem!

Největší faux pas u nošení kabelek? Těmto čtyřem se vyhněte velkým obloukem!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Billy Joel (76) zrušil všechny koncerty: Nemoc mozku!

Billy Joel (76) zrušil všechny koncerty: Nemoc mozku!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Nejpřísnější babičky horoskopu: Kdo nechce hlídat vnoučata a kdo příliš zasahuje do výchovy?

Nejpřísnější babičky horoskopu: Kdo nechce hlídat vnoučata a kdo příliš zasahuje do výchovy?

Další doporučené recepty:

Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb III.
Domácí chléb III.
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb podle Ládi Hrušky
Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí
Domácí chléb pro krajany v USA a v…
Domácí chléb s pivem
Domácí chléb s pivem
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb pečený v troubě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact