Výše zmíněné ingredience smíchejte, těsto dejte do olejem vymazané skleněné (silikonové) formy, zakryjte a bez kynutí vložte do NEpředehřáté trouby, pečte dle potřeby 60-80 min. na 200 stupňů.
2
Chléb na fotografii jsem pekla z 250 g žitné a 250 g pšeničné mouky, smíchala jsem lněná, slunečnicová, sezamová a dýňová semínka + sóju. Většinu jsem nasypala do těsta a zbytek napovrch (jen doporučuji trochu uplácat, ať vám po upečení všechna neopadají jako mně při prvním pokusu).
3
Lze péct i bez semínek (stačí nahradit stejným množstvím = 150 g mouky)
4
Aby chléb změkl, doporučuji nechat po upečení chvíli odpočinout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Rozárka
|12. 3. 2016 18:36
:-P :-* ;-) super chleba, povedl se, děkuji za recept
zabakvakava
|25. 4. 2014 12:07
:-D :-D :-D :-D
petra
|15. 2. 2014 19:37
:-) chleba byl výborný,snadná příprava , vody jsem dala 450 ml,bylo to akorát a musím se přiznat,nechala jsem chleba ve skleněné míse ve které jsme ho pekla celý týden a byl pořád měkký .....
Markéét
|24. 11. 2013 15:30
Chlebííík výborný''' <3 Všem doporučuji!!! Píšu si tento recept, je to jednoduché a chleba vážně chutný :-* 8-) Děkujiiii
B_108
|21. 8. 2013 16:16
no 450 ml vody je fakt moc..těsto bylo řídký jako kaše, chleba se v troubě propadl a po upečený byl uvnitř blátivý tak, že se mohl rovnou vyhodit - škoda ingrediencí!
Adriana
|11. 8. 2013 13:35
Byl vážně vynikající :-D Jen se po něm zaprášilo...dnes jsem zadělala na 2 <3
Nurul
|12. 7. 2013 21:36
What liaebrting knowledge. Give me liberty or give me death.
ssgd
|15. 6. 2013 14:22
A umis vubec varit? Mne je 13 a byl senzacni!
ssgd
|15. 6. 2013 10:27
Těším se, až vyzkouším...:-) určitě bude moc dobrý, když je tu tolik hezkých komentářů...:-) <3 :-P
ssgd
|15. 6. 2013 10:24
To je asi kvuli tomu, aby ten chleby nebyl tvrdej...premyslej !
Aneta <13 let>
|5. 5. 2013 15:58
Urcite si upecu...ja pecu strasne rada po babicce...porad rikam mamce, ze chci neco pect...ale mamka rika, ze kdyz chci hubnout tak si upecem misto buchet seminkovej chleba...takze zkusim a poradim i spoluzacce :-)
Jani
|24. 3. 2013 13:30
Chléb je naprosto vynikající :-*
jeepet
|3. 1. 2013 21:48
Kdo umí-umí. Kdo neumí vylomí si zub. :-)) Nevzdávat , když se to náhodou napoprvé nepovede. Chutná skvěle !
Je to hloupost tolik vody,leda že půlka vody by byla na umytí ruk. :-S
Jana
|5. 1. 2012 21:22
a kde je cukr??do chleby se dává!!! ;-)
Chuťovka
|17. 12. 2011 15:51
Péct určitě aspoň těch 80 minut aby se dobře propekl. Byl dobrý i druhý a třetí den a tvrdší kůrka je u nás oblíbená. Někdo radí dát do trouby ještě kastrůlek s vodou, odpařování pak brání vysušování kůrky. Nám chutnal. :-)
olda
|28. 11. 2011 22:28
ještě by to chtělo péct tak o deset minut déle. jinak napoprvně to nebylo tak nejhorší. píšu bod.
Jouda
|10. 10. 2011 14:00
Dobrá cihla,až budu stavět barák.Ke žrádlu to nejni.