Super, právě se dopekl, jen není tak hnědý jak na obrázku ale jinak super :-)
dnes jsem ho pekla,...právě vychladl, tak jsem nakrojila a vypadá a chutná skvěle (Y) 1*
Tento chléb nemá chybu,je vynikající !!!!! :-\
Dnes jsme dělali tento chleba až nato že jsme dali místo polohrubé mouky žitnou.Chleba má krásnou barvu a chuťově je naprosto bombastickej.Je to nejlepší chleba co jsme dělali. :-)
Tak chleba je luxusní,vypadá jinak než na foto a je obrovskej.ale chut opravdu výborná.Jen malej dodatek.Při pečení aspon tak třikrát potřít vodou s octem.a místo 500 ml vody tak zkuste nejdřív 400.může to být moukou,ale já dala 400 a pak sem ještě lehce dosypávala polohr. moukou. .
A měly jste všechny tak hezkou hnědou kůrku? Já ho teď vyndala, ale takovouhle kůrku ani zdaleka nemám :-( a tak jsem ho ještě před dopečením potřela vejcem, ale stejně to moc nepomohlo :-( Děkuju za radu pro příště :-\
Vidim, ze tu z Anglie za chvilku bude kopa lidi, neni nad cesky chleba :-)))) tez ziji v Anglii a prave jsem vyndala chleba z trouby a vypada moc dobre, uz se tesim, az ho nacneme, snad bude chutnat tak dobre jak vypada:-)))) :-)
Tak chlebík se právě peče a voní naprosto dokonale... jen koukám, že jsem to s tím kynutím ve formě krapet přehnala... doufám že mi ten "megachleba" neuteče z trouby :-D Těsto je úžasné, skvělě se s ním pracuje... po předešlých příspěvcích jsem ubrala cca 100ml vody a přidávala postupně podle potřeby a bez problémů... záleží na mouce, každá je jinak "suchá"
Ja delala polovicni porci a taky jsem dost pridavala...ale jinak chleba vynikajici
Ha, tak já jsem v Anglii půl roku a vypadá, že se to protáhne na neurčito, takže jak jsem zahlídla recepty na domácí chleba, hned ste mi vnukly plán, jak přestat jíst pořád jen toustovej...teda sice sem tu už potkala i náký chleby, co se i jako chleby tvářily, ale za prvý neni to všude a za druhý, pořád je to jen slabá náhražka.Tohle bych mohla snad i zvládnout, ale jak je to teda s tou moukou, neprodává se tu náhodou jen náká jedna mouka? Jinak dík moc, myslím, že nad tím dlouho nebudu pouze přemýšlet, že to brzo zrealizuju, a rovnou si k tomu udělám buřtguláš, protože k takovýmu jídlu prostě toustovej nelze:) V ČR prostě je toustovej výhradně na tousty, tady nevim proč se to furt jí.Navíc je to drahý a moc tam toho taky neni.Myslim, že tento chleba by mohl víc než toustovej ocenit i můj africký kamarád...kterej tu sice žije téměř celej život, ale taky zrovna z toustovýho neni odvazanej na všechny jídla.
Ha, tak já jsem v Anglii půl roku a vypadá, že se to protáhne na neurčito, takže jak jsem zahlídla recepty na domácí chleba, hned ste mi vnukly plán, jak přestat jíst pořád jen toustovej...teda sice sem tu už potkala i náký chleby, co se i jako chleby tvářily, ale za prvý neni to všude a za druhý, pořád je to jen slabá náhražka.Tohle bych mohla snad i zvládnout, ale jak je to teda s tou moukou, neprodává se tu náhodou jen náká jedna mouka? Jinak dík moc, myslím, že nad tím dlouho nebudu pouze přemýšlet, že to brzo zrealizuju, a rovnou si k tomu udělám buřtguláš, protože k takovýmu jídlu prostě toustovej nelze:) V ČR prostě je toustovej výhradně na tousty, tady nevim proč se to furt jí.Navíc je to drahý a moc tam toho taky neni.Myslim, že tento chleba by mohl víc než toustovej ocenit i můj africký kamarád...kterej tu sice žije téměř celej život, ale taky zrovna z toustovýho neni odvazanej na všechny jídla.
Tak ho právě peču. Ale chci se zeptat. Když jsem dělala vše podle receptu, tak těsto bylo hrozně řídké, musela jsem tam ještě tak 20 dkg mouky přidat. Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Přidávala jsem hladkou mouku, tak snad bude dobrý. Jestli se osvědčí, tak příště budu dělat z poloviční dávky - tohle je tak na dva chleby.
Tak jsem to taky vyzkousela,supr recept, diky moc. Taky ziju v anglii a toustoveho chleba mam pokrk. Pekla jsem to v pekaci na 25 minut 275 C, nejdriv zakryte alobalem, pote odkryte 220 C, 20 minut. Potirala jsem prubezne octovou vodou se soli. ;-)
Tak to já se ho jdu dneska učit, abych až zase pojedu letos do Anglie nemusela papat nedobré tousťáky :-D
Vynikajici chleba, uz jsem pekla 5x a vzdy vyborny :-) Akorat jsem ty dve 20 minutovky zkratila na dve 15 ti minutovky , a nema to chybu :-) Dekuji za recept :-)
Ahoj Radko, kde jsi sehnala polohrubou mouku?
Ahoj Radko, kde jsi sehnala polohrubou mouku?
S chlebem jsem se plácala dneska. ale stálo to zato. je opravdu výbornej a kůrčičku má pěkně křupavou. vzhledem k tomu, že žiji v Anglii, takový chléb mi moc chyběl. ode dneška už žádný kupovaný anglický pečivo :-P :-D děkuji moc za recept
Už jste to zkoušely, Po 20 minutách na 220 je to černé tak na vyhození. Nedoporučuji :-$
Včera jsem vyzkoušela recept s tmavou chlebovou moukou, dneska s bílou moukou. Oba hleby jsem pekla na chalupě v kachlových kamnech. Trochu jsem se bála, abych trefila teplotu, ale výsledek byl super, jen jsem asi třikrát během pečení potřela chleba vodou a do trouby přidala hrneček vody!! :-)) :-)) Ten z tmavé mluky nebyl tak nadýchaný, ale oba byly perfektní. O víkendech na chalupě už jiný chleba vonět nebude.. :-D :-D
Dneska vyzkouseno misto hladke mouky dat celozrnnou - vse ok a chleba opet perfektni. Pridana jeste hrst lnenych seminek :)
Misto hladke jsem dal psenicnou hladkou chlebovou. Vyborny chleb, na prvni pokus. Kazdopadne je ho uz pulka pryc. Foto jsem stihl udelat. Pred pecenim potreno studenou vodou a posypano lnenyma seminkama. Po upeceni mel az moc tvrdou kurku - az jsem se bal ;) ale chvilka v uterce tomu pomohla. Priste ho necham pred soupnutim do trouby dele kynout, aby byly vetsi bublinky. Chutove na jednicku. Jeste mam v merku jeden recept, ale vic asi zkouset nebudu - tenhle se da mirne obmenovat (ruzne mouky/pomery) a chutna vyborne. Hlavne i s prvotnim kynutim a pripravou bylo za hodku a pul hotovo. Cely byt provoneny chlebovou vuni :-)
mno tak tohle je fakt masakr..dnes jsem zkoušela Váš recept a opravdu neskutečně výborný chleba
Nejlepšíííí, mňam!!! <3
Včera jsem upekla a už máme jen necelou čtvrtku. Je výborný. Díky za recept.
Před chvílí jsem vyndala z trouby a zbyl už jen kousek. Výborné.
Vymekla jsem a: 1. dala jsem do trouby hrnek s vodou, 2. dvakrat behem peceni jsem chleba vodou potrela, 3. po dopeceni jsem chleba zabalila na 3 hod. do uterky. A taky jsem omylem :-) dala misto kminu rimsky kmin. A vysledek je spickovy! Diky za recept! Muj prvni zivotni chleba:-)
Vynikajici !!!!!!! Nema chybu ;) Davam 1*!