• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chléb II.

autor: jineu
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 40
      g droždí
    • 1
      sůl
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      voda
    • hladká mouka
    • 1
      ks pivo 10%
    • 1
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na teplém místě. Z těsta uděláme dva bochníky, které necháme ještě 30 minut odpočinout.
2
Na nízký plech dáme asi 1 cm vrstvu mouky na který dáme bochníčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na plný výkon 1 hodinu. Chléb vyndáme, zabalíme do čistého platýnka a dáme na 5 hod do peřin. Zde chleb krásně změkne.
3
<br> Upozornění: přesně dodržet nmožství tekutin a chléb se po vyndání z trouby nepotírá vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Domácí  chléb

Domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa | 3. 8. 2007 16:30

    Pekla jsem celkem trikrat, poprve presne podle receptu a byla z toho cihla. Podruhe z celozrne zitne mouky a byla z toho cihla. Potreti jsem nechala pomer surovin, ale pekla jsem jen padesat minut, na 200 stupnu, a pred pecenim a behem nej parkrat potrela vodou. Vysledek naprosto skvely.

  • Radek | 10. 2. 2006 21:31

    7g (jedno baleni) sucheho drozdi se pouziva na 1kg mouky

  • katerina Kelly | 17. 1. 2006 18:16

    Prosim nevite nekdo jestli se kostka drozdi 40g vyrovna 40g sucheho (v USA Active Dry Yeast)? Muze byt pivo silnejsi nez desitka?

  • Gabriela B | 14. 9. 2005 20:36

    Dekuji za recept. Konečně mám v cizině pořádný chleba. Pekla jsem ho na pečicím papíru asi 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180 C. Do těsta jsem přidala dýňová a slunečnicová semínka a výsledek byl skvělý.

  • Kristina Huplíková | 8. 7. 2005 23:09

    Peču chléb již roky-1 kg hladké mouky,1 pivo 10°,250 ml vody, kostka droždí, 3 zarovnané kávové lžičky soli, 3 zarovnané lž. drceného kmínu. Těsto zadělám, nechám kynout a potom vložím do sádlem vymazaného velkého pekáče. Peču při 180°asi 1 hod.Chléb má nezvyklý tvar, ale je super a dlouho vydrží měkký

  • jana brukova | 25. 5. 2005 04:50

    Chleba jsem pekla snad 20x.Na tretinku piva davam700g polohrube mouky,hodne kminu.Micham max. deset minut,testo mam trochu lepive, neni tuhe.Vodu nepridavam.Testo kyne hodinu.Na plech-mam malou troubu-vysypu zbytek mouky,je to asi1cm silna vrstva,nahoru pecici papir.testo vytvaruji na maly bochnik,zarezy nedelam,necham20min kynout,zahreju troubu na200st.vlozim chleba,pridam na 230,za hodinu vyndam,zabalim do uterky, necham 5hodin pod perinou. chleba je uplne super.Mouka je castecne spalena, ale chleba na pec.papiru ne.

  • Di | 24. 5. 2005 19:42

    Nedávno jsem narazila na recept na ořechový chléb, který se pekl v chlebíčkové formě. Zaujal mě a zkusila jsem ho upéct. Moc nám zachutnal, ve formě, kterou jsem navíc vyložila pečícím papírem, se nic nespálilo. Byl výborný teplý i na delší cestu k řízkům.Podle surovin je to něco jiného než uvedený recept, ale třeba ho vyzkoušíte také, i bez ořechů. Přidávám do receptů.

  • Lada Kolínská | 24. 5. 2005 13:18

    Zkoušela jsem péct chleba podle tohoto receptu a narazila na stejný problém jako předchůdci. Po 10 minutách se mouka na plechu spálila. Přeložila jsem tedy chléb na jiný plech vyložený pečicím papírem. Po půl hodině byl chléb upečený a musím říct, že byl opravdu výborný! Příště zkusím nerozpálit troubu naplno a péct rovnou na peč. papíru jen s trochou mouky. Uvidíme.

  • Sabrina | 23. 5. 2005 14:37

    tak jsem chleb poprve v zivote pekla. uz je hotovy a upeceny ale.. teda nevim kde se chyba stala ale je tvrdy jako kamen. delala jsem ho z 300 gr mouky, 20 g drozdi, trochu vody a soli a ocet. testo bylo vlacne a trochu tuhe. hnetla jsem ho asi 20 min. kynulo asi 1 hodinu. nejprve jsem ho na 200 C pekla po dobu 20 min a potom jenom na 170 C asi jeste 1 hodinu. barva je nahnedla. chleb tvrdy. a popraskany. udelala jsem predtim nejaky ty zarezy na povrchu. nemohl by mi prosim nekdo poradit? dekuji Sabrina

  • Lucie | 25. 4. 2005 14:12

    Pokud nechám ten chleba podle tohoto receptu 1 hodinu v troubě na plný výkon, tak z něj budu mít přece tak akorát "uhel"!!!!!!!!Protože už po čtvrt hodině mám spálený boční okraje chleba, takže jsem tu teplotu snížila. Opravdu to tak pečete?

  • Lukáš Bartoň | 18. 2. 2005 16:31

    Zkoušel jsem to a musím říct, že je to dobré. Jen jsem si upravil nějaký postup . Nepeču to na mouce, ale na pečícím papíře (jen trošku mouky pod to dám ). Teplotu si měním dávám to nejdříve na 200 a pak 10 min před koncem na 250 stupňů . Kůrka není tak tvrdá a je akorát . Recept jsem již zkoušel 3x a do třetice byl nejlepší.

  • jana brukova | 8. 1. 2005 02:24

    Zijeme v cizine druhym rokem a konecne mame chleba. Treba michana vajicka na cibulce s chlebem...to je uplne blaho. Dekuji panu Neuzilovi a Kucharce on-line za vynikajici recept.

  • marie krejzarova | 17. 12. 2004 19:50

    To znamená na nejvyšší teplotu co trouba umožnuje

  • Anonym | 7. 12. 2004 23:17

    Mela bych otazku, jak sezenu USA 10% pivo a hlavne bych chtela vedet co to znamena "pect ve vyhrate troube na plny vykon", co je to za teplotu?Doufam,ze mi nekdo poradite. Diky mocHelena 12.7.2004

  • monika jezdik | 3. 3. 2004 22:49

    zijeme ve spojenych statech jiz sestnact let a doposut jsme nenasli chleb ktery se vyrovna dobremu ceskemu chlebu.diky kucharce on -line si muzeme chleb upeci sami,na kterem si cela nase rodina velice rada pochutna!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Droždí Hladká mouka Kmín Pivo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

424
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
146
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
142
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
123
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
96
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Eliška Bučková (35) končí v showbyznysu: Teď je čas na děti!

Eliška Bučková (35) končí v showbyznysu: Teď je čas na děti!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Domácí chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact