• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Domácí chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí chléb II.

autor: jineu
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 40
      g droždí
    • 1
      sůl
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      voda
    • hladká mouka
    • 1
      ks pivo 10%
    • 1
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, cukru, trošky mouky a vody uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak z udaných ingrediencí uděláme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout na teplém místě. Z těsta uděláme dva bochníky, které necháme ještě 30 minut odpočinout.
2
Na nízký plech dáme asi 1 cm vrstvu mouky na který dáme bochníčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na plný výkon 1 hodinu. Chléb vyndáme, zabalíme do čistého platýnka a dáme na 5 hod do peřin. Zde chleb krásně změkne.
3
<br> Upozornění: přesně dodržet nmožství tekutin a chléb se po vyndání z trouby nepotírá vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Domácí  chléb

Domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa | 3. 8. 2007 16:30

    Pekla jsem celkem trikrat, poprve presne podle receptu a byla z toho cihla. Podruhe z celozrne zitne mouky a byla z toho cihla. Potreti jsem nechala pomer surovin, ale pekla jsem jen padesat minut, na 200 stupnu, a pred pecenim a behem nej parkrat potrela vodou. Vysledek naprosto skvely.

  • Radek | 10. 2. 2006 21:31

    7g (jedno baleni) sucheho drozdi se pouziva na 1kg mouky

  • katerina Kelly | 17. 1. 2006 18:16

    Prosim nevite nekdo jestli se kostka drozdi 40g vyrovna 40g sucheho (v USA Active Dry Yeast)? Muze byt pivo silnejsi nez desitka?

  • Gabriela B | 14. 9. 2005 20:36

    Dekuji za recept. Konečně mám v cizině pořádný chleba. Pekla jsem ho na pečicím papíru asi 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180 C. Do těsta jsem přidala dýňová a slunečnicová semínka a výsledek byl skvělý.

  • Kristina Huplíková | 8. 7. 2005 23:09

    Peču chléb již roky-1 kg hladké mouky,1 pivo 10°,250 ml vody, kostka droždí, 3 zarovnané kávové lžičky soli, 3 zarovnané lž. drceného kmínu. Těsto zadělám, nechám kynout a potom vložím do sádlem vymazaného velkého pekáče. Peču při 180°asi 1 hod.Chléb má nezvyklý tvar, ale je super a dlouho vydrží měkký

  • jana brukova | 25. 5. 2005 04:50

    Chleba jsem pekla snad 20x.Na tretinku piva davam700g polohrube mouky,hodne kminu.Micham max. deset minut,testo mam trochu lepive, neni tuhe.Vodu nepridavam.Testo kyne hodinu.Na plech-mam malou troubu-vysypu zbytek mouky,je to asi1cm silna vrstva,nahoru pecici papir.testo vytvaruji na maly bochnik,zarezy nedelam,necham20min kynout,zahreju troubu na200st.vlozim chleba,pridam na 230,za hodinu vyndam,zabalim do uterky, necham 5hodin pod perinou. chleba je uplne super.Mouka je castecne spalena, ale chleba na pec.papiru ne.

  • Di | 24. 5. 2005 19:42

    Nedávno jsem narazila na recept na ořechový chléb, který se pekl v chlebíčkové formě. Zaujal mě a zkusila jsem ho upéct. Moc nám zachutnal, ve formě, kterou jsem navíc vyložila pečícím papírem, se nic nespálilo. Byl výborný teplý i na delší cestu k řízkům.Podle surovin je to něco jiného než uvedený recept, ale třeba ho vyzkoušíte také, i bez ořechů. Přidávám do receptů.

  • Lada Kolínská | 24. 5. 2005 13:18

    Zkoušela jsem péct chleba podle tohoto receptu a narazila na stejný problém jako předchůdci. Po 10 minutách se mouka na plechu spálila. Přeložila jsem tedy chléb na jiný plech vyložený pečicím papírem. Po půl hodině byl chléb upečený a musím říct, že byl opravdu výborný! Příště zkusím nerozpálit troubu naplno a péct rovnou na peč. papíru jen s trochou mouky. Uvidíme.

  • Sabrina | 23. 5. 2005 14:37

    tak jsem chleb poprve v zivote pekla. uz je hotovy a upeceny ale.. teda nevim kde se chyba stala ale je tvrdy jako kamen. delala jsem ho z 300 gr mouky, 20 g drozdi, trochu vody a soli a ocet. testo bylo vlacne a trochu tuhe. hnetla jsem ho asi 20 min. kynulo asi 1 hodinu. nejprve jsem ho na 200 C pekla po dobu 20 min a potom jenom na 170 C asi jeste 1 hodinu. barva je nahnedla. chleb tvrdy. a popraskany. udelala jsem predtim nejaky ty zarezy na povrchu. nemohl by mi prosim nekdo poradit? dekuji Sabrina

  • Lucie | 25. 4. 2005 14:12

    Pokud nechám ten chleba podle tohoto receptu 1 hodinu v troubě na plný výkon, tak z něj budu mít přece tak akorát "uhel"!!!!!!!!Protože už po čtvrt hodině mám spálený boční okraje chleba, takže jsem tu teplotu snížila. Opravdu to tak pečete?

  • Lukáš Bartoň | 18. 2. 2005 16:31

    Zkoušel jsem to a musím říct, že je to dobré. Jen jsem si upravil nějaký postup . Nepeču to na mouce, ale na pečícím papíře (jen trošku mouky pod to dám ). Teplotu si měním dávám to nejdříve na 200 a pak 10 min před koncem na 250 stupňů . Kůrka není tak tvrdá a je akorát . Recept jsem již zkoušel 3x a do třetice byl nejlepší.

  • jana brukova | 8. 1. 2005 02:24

    Zijeme v cizine druhym rokem a konecne mame chleba. Treba michana vajicka na cibulce s chlebem...to je uplne blaho. Dekuji panu Neuzilovi a Kucharce on-line za vynikajici recept.

  • marie krejzarova | 17. 12. 2004 19:50

    To znamená na nejvyšší teplotu co trouba umožnuje

  • Anonym | 7. 12. 2004 23:17

    Mela bych otazku, jak sezenu USA 10% pivo a hlavne bych chtela vedet co to znamena "pect ve vyhrate troube na plny vykon", co je to za teplotu?Doufam,ze mi nekdo poradite. Diky mocHelena 12.7.2004

  • monika jezdik | 3. 3. 2004 22:49

    zijeme ve spojenych statech jiz sestnact let a doposut jsme nenasli chleb ktery se vyrovna dobremu ceskemu chlebu.diky kucharce on -line si muzeme chleb upeci sami,na kterem si cela nase rodina velice rada pochutna!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Droždí Hladká mouka Kmín Pivo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alibábovka

Alibábovka

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Frittata

Frittata

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

58
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
43
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
36
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
35
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
34
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Domácí chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact